Opinie są podzielone co do twarogu, ja uważam, że należy dostarczać białko z wszelakich źródeł, poza tym przepis to nie tak żeby wszamać całość ale do kawki kawałek jak znalazł :). Kolejna modyfikacja to budyń waniliowy + aromat waniliowy trochę powinien poprawić smak :).
[...] wydaje się być ok, ale chciałam jeszcze Was dopytać. Skład: orzechy arachidowe 95%, lecytyna sojowa niemodyfikowana genetycznie - emulgator, tłuszcz palmowy, wanilina – aromat. Nie dodano cukrów i innych substancji słodzących. Zawiera tylko cukry występujące w składnikach. Wartość odżywcza w 100 gramach: Wartość energetyczna 2853kJ/691kcal [...]
[...] pamietam kiedys w jednym z marketow jak przechodzilem obok wystawki wypasionych produktow z Chin ... klapki, butki, tekstylia itd. itp. --- unosil sie z tego wokol taki aromat ze mozna bylo pawia puscic ... nie wiem jak ludzie mogli w tym w ogole jeszcze grzebac sie ... to jest w sumie przerazajace ... a obok warzywa, owoce, miesny itd. [...]
OMLET składniki: 2 jaja 1 białko 60g mąki ryżowej (może być też inna) opcjonalnie aromat do ciast szczypta proszku do pieczenia wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy. Do ubitych już białek dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia (+ ewentualnie słodzik) i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy ok. 5 min [...]
[...] tęsknił, ale czasami po prostu trzeba. Kupiłem dzisiaj młynek do kawy i zmieliłem siemię lniane z łyżeczką kolendry. Siemię lniane sam tłuszcz i błonnik. Kolendra wspaniały aromat i smak + bogactwo minerałów. No i ogólnie oba zioła działają pozytywnie na organizm. Po zmieleniu wyszła mi "mąka" z łupinami, bardzo lepka i tłustawa. Wbiłem w to [...]
Budyń, a raczej kisiel mleczny. Pyszny. Krótko i na temat: Składniki: Mleko 0,5%- 300ml Guma celulozowa CMC- 3g Słodzik- koło 8 tabletek aromat kokosowy (dowolny)- kilka kropli dodatki (dowolne)- u mnie trochę dżemu malinowego i wiórek kokosowych Do garnka wlewamy mleko, dodajemy kilka kropli aromatu, słodzik i gotujemy. Można zagotować, można [...]
A tak serio ? Nie jest to podejrzane ? Myślałem, że to wał i to aromat migdałowy do ciast ale porownalem to sok bardzo słaby ten zapach ma w porównaniu do tego aromatu
[...] odżywki białkowej (ja dałam smak neutralny) *5 jaj *szczypta proszku do pieczenia (nie wiem ile - sypałam "na oko" :) ) *trochę wody *4 tabletki stevii *aromat waniliowy Sposób wykonania: Migdały blendujemy na mąkę i mieszamy z pozostałymi suchymi produktami (wiórkami, białkiem, proszkiem do pieczenia). Oddzielamy białka od [...]
[...] odżywki białkowej (ja dałam smak neutralny) *5 jaj *szczypta proszku do pieczenia (nie wiem ile - sypałam "na oko" :) ) *trochę wody *4 tabletki stevii *aromat waniliowy Sposób wykonania: Migdały blendujemy na mąkę i mieszamy z pozostałymi suchymi produktami (wiórkami, białkiem, proszkiem do pieczenia). Oddzielamy białka od [...]
[...] słabo przyswajana przez organizm. Fermentacja nie tylko zmienia soję w lekkostrawną formę. W sposób naturalny konserwuje sosy, nadając im również charakterystyczny smak i aromat. Całkowita i jednolita fermentacja moromi (mieszanka soi, w przypadku Shoyu również pszenicy, wraz z enzymami, wodą i solą), jest niezwykle istotna w procesie [...]
Polecam aromaty w plynie: http://allegro.pl/aromaty-aromat-w-plynie-39-smakow-kroplomierz-i4297630285.html Mozna dodac do twarogu, do tego slodzik i jest pyszny deser. Nie kupujcie tylko miety i cytryny, reszta wg mnie ok. Prosty sposob na deser - kawa bezkofeinowa (kofeinowa pije czarna, a ze to ma byc deser to pije bezkofeinowa zeby tylko smak [...]
z odtłuszczonego mleka panie, a coco pewnie tylko aromat Dokładnie, Helio i te Bakalino z niektórych biedronek są na odtłuszczonym mleku. Kokos dla mnie poezja, najlepszy ze wszystkich mas krówkowych ;-) Ajerkoniak jest jeszcze pyszny (w biedrach nie ma), a kajmak najsłabszy imo.
[...] z tego jak słodzone sacharozą/syropem glu-fru, lub co gorsza fru solo (owoce)... idealne byłyby produkty częściowo przetworzone z ryżu/makaronu/mąki z dodatkiem słodzików i aromatów, ale takich jest mało i takimi się dzielmy - ja od siebie wrzuciłem strucle, która idealna nie jest, ale się nadaje - gdzie w 100g jest 5,5g fatu i 19g sacharozy [...]
[...] przechowywane w temperaturze pokojowej przez około rok - certyfikowane przez JAS (Japanesse Agricultural Standard) - są przezroczyste, bez własnego smaku, łatwo wchłaniają aromat dodatków i przypraw - są szybkie w przyrządzeniu i występują w różnych i kształtach - można po prostu wrzucić na patelnię, dodać ulubione dodatki i od razu otrzymać [...]
[...] być bogatsze w skrobię z ograniczeniem ww prostych, dlatego polecam ryż basmati lekko rozgotowany na mleku ze startym jabłkiem, rodzynkami i cynamonem, ja daję jeszcze aromat waniliowy i łyżeczkę masła w ten piątek będę miał ochotę spróbować również jakiegoś sorbeta, to również świetna opcja na pierwsze godziny - jakiej firmy [...]
[...] 100g = 12g b, 70g ww, 7g t jajka 4 całe = 27g b, 1g ww, 22g t rodzynki 50g = 1g b, 30g ww, 0g t miód 50g = 40g ww mleko (moje było 0,5%) 100g = 3,2g b, 5g ww, 1,5g t aromat jaki kto lubi, ew. trochę słodzika w płynie matrix białkowy truskawkowy 30g = 22g b tarte orzechy włoskie 40g = 6g b, 7g ww, 25g t I tu pojawia się moje pytanie do [...]