Szacuny
12
Napisanych postów
1777
Wiek
31 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
29465
Po przeszukaniu forum nie znalazłem żadnego tematu który dotyczyłby czasu wchłaniania białek? Podobno po treningu powinniśmy zjadać białka szybko-wchłanialne a na noc białka wolno-wchłanialne. Interesuje mnie wchłanialność białek z
-mięs(drób,wołowoina,wieprzowina)
-ryb
-mleka
-twarogu
-białka ostrowi
-i źródeł białek których nie wymieniłem
proszę o pomoc....
Szacuny
33
Napisanych postów
1924
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
22174
zależy też jakie mięso, jeżeli chude to szybko przyswajalne, jeżeli tłuste to wolno przyswajalne. podobnie jest z rybami i ogólnie każdym źródłem zawierającym sporą ilość tłuszczu.
Szacuny
17
Napisanych postów
1643
Wiek
32 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
16475
Dlaczego białka z mleka nie liczyć? Białko mleczne jest chyba dobrej jakości(wszak z niego twarogi i serki wiejskie), a gdy ktoś pije go litr dziennie(np. ja) otrzymuje już 30 g białka i nie jest to wartość do pominięcia. Jak to z tym jest?
Tak, wiem mleko zuo, laktoza, śmierć, szatan, chore nerki, piekło Ale piję bo lubię i nic mnie od tego nie odwiedzie
Szacuny
33
Napisanych postów
1924
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
22174
litr to stanowczo za dużo, max szklanka dziennie. mleko jest słabym źródłem białka, zaledwie 3g na 100ml, ma kupe węglowodanów, nie mówiąc już o tłuszczach nasyconych.
Szacuny
10
Napisanych postów
548
Wiek
33 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
20725
takie szacowanie to stanowczo przesada jak wypije dwie szklanki to tez sie nic nie stanie a jak ktos boi sie juz tak tluszczy i nie potrafil by wplesc kilku dodatkowych gram w swoja diete to zawsze moze wybierac chude mleko