Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Przedramię a trening na rzeźbę

Threex

Wysłana - 02 lutego 2010 13:56    Edytuj  Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Jak rozmawiałem z trenerami na siłce to mówili że przedramię trenuje się do "zapaści" więc dużo powtórzeń.
No to w takim razie jak będzie wyglądał trening przedramion kiedy robię rzeźbę? No bo robię ogólnie powtórzenia 20-18-16-14, ale nie wiem jak z przedramieniem.
Dzięki za rady z góry:

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 02 lutego 2010 15:42 
W większości przypadków polecamy:

Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł
Universal Nutrition - Shock Therapy

CENA: 139.00zł
Nutrend - Flexit drink

CENA: 46.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

marcin9636

Wysłana - 02 lutego 2010 15:42    Edytuj Cytuj
Wg. mnie jak zależy Ci na przedramionach i robisz rzeźbę to połacz przedramie z bicem, tzn. rób zwykłe uginania przedramion(lub co tam masz w rozpisce) z hantlami\sztangą owiniętymi jakimś ręcznikiem.Zrobisz obie grupy za jednym zamachem,a takie uginanie naprawdę działają na przedramię i palce.

Threex

Wysłana - 03 lutego 2010 21:15    Edytuj Cytuj
no spoko ale chciałbym potrenować je jako osobną grupę mięśni

Hubert81

Wysłana - 04 lutego 2010 00:37    Edytuj Cytuj
Nie rozumiem... na rzeźbę (redukcję) jest dieta i HIIT/aeroby. Trening siłowy to trening siłowy.
Ja nie jestem zwolennikiem zwiększania powtórzeń w seriach na redukcji. Swoją redukcję przeprowadzę w oparciu o taki sam zakres powtórzeń.

Trening bez nóg jest jak seks bez partnerki.
Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/-t826701.html]
Ekspert -

raczek87

Wysłana - 04 lutego 2010 09:39    Edytuj  Cytuj
ja myślę, że powinno być to i to.

zaczynanie od bardzo mocnego siłowego bodźca 1-6 i dopiero po nim ewentualne kombinacje łączonych np. w których wyjdzie większa liczba powt.

Co do samego przedramienia, to w treningu bicepsów na koniec wrzuć uginanie sztangi nachwytem na modlitewniku.
Znawca -

Threex

Wysłana - 04 lutego 2010 22:12    Edytuj Cytuj
widze że nikt nie pisze na temat konkretny jaki chce wiedzieć tylko ogólnie coś
jakbym zapytał jakie ćwiczenia na klatę to kazdy by mi napisał co i jak a jak już pytam o przedramię to widac że mało kto trenuje tę partie osobno a na dodatek nie na rzeźbę, no ale oki, poradze sobie sam

Jodełko

Wysłana - 06 lutego 2010 16:02    Edytuj Cytuj
eh
ne ma rezźby.
A przedramie ćwicz poprostu normalnie. Tak jak robisz to na masie.

ze swjoje strony na przedramie polecam ci rerges silowy
od 6-8 powtorzen w 1 serii do 20-25 w ostatniej [piątej]
z akzda seria ilsoc pwootrezn rosnie o 2-5p ok.

Zmieniony przez - Jodełko w dniu 2010-02-06 16:02:40
Specjalista -

apokalipsa NUTRIFARM

Wysłana - 06 lutego 2010 17:03    Edytuj Cytuj
Threex

ale chyba w każdej odpowiedzi zawarta jest -tylko pośrednio- wlaściwa sugestia; gdybys cokolwiek miał doświadczenia, wiedzy to byś bez trudu wyłapał

dlatego obawiam się, ze i reszta nie jest najlepej dopracowana[pewnie nawet w podstawach]

i jak Raczej stwierdził; powinno byc to i to- i choc nie jestem zwolennikiem skrajnie niskiej ilości powt. podczas cykli redukcyjnych to faktycznie od umiarkowanej ich ilości do dośc dużej- ale bez przesady bo od reszty sa innego rodzaju wysiłki

natomiast przedramie trenujesz normalnie; warto sprawdzac w praktyce jak to sie ma w indywidualnej sytuacji każdej z osób bo tu -podobnie jak w przypadku brzucha i łydek- rozpiętości moga być najwieksze; sa osoby, których przedramie świetnie reaguje na 6 powt. a sie i takie ktore potrzebuja i 25.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Ekspert -

Threex

Wysłana - 07 lutego 2010 09:22    Edytuj Cytuj
no i dzięki, może i kązdy doradzał coś dobrego ale ujęli to tak jakbym był gościem co przyszedł pierwszy raz tutaj i zadaje pytanie co jeśc jak ćwiczyć, trochę dziwnie się poczułem w wątku dla zaawansowanych, przedramie akurat sobie odpuściłem i nie mam doświadczenia w tej parti zupełnie go nie trenowałem może z 2 razy dlatego potrzebowałem rady:)
2 ostatnie posty wszystko mi powiedziały, dzięki:)

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Przedramię a trening na rzeźbę

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.