Sportowe Forum Dyskusyjne
sport kulturystyka strongman fitness sztuki walki

∑ temat został odczytany 259 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

SFD - Strona Główna | Trening dla zaawansowanych
Przedramię a trening na rzeźbę 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
słowa kluczowe: przedrami trening rze
Autor "Przedramię a trening na rzeźbę"   

Threex
 Wysłana - 2 luty 2010 13:56        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jak rozmawiałem z trenerami na siłce to mówili że przedramię trenuje się do "zapaści" więc dużo powtórzeń.
No to w takim razie jak będzie wyglądał trening przedramion kiedy robię rzeźbę? No bo robię ogólnie powtórzenia 20-18-16-14, ale nie wiem jak z przedramieniem.
Dzięki za rady z góry:

przyznaj SOG'a

marcin9636
 Wysłana - 2 luty 2010 15:42      [zgłoszenie]

Wg. mnie jak zależy Ci na przedramionach i robisz rzeźbę to połacz przedramie z bicem, tzn. rób zwykłe uginania przedramion(lub co tam masz w rozpisce) z hantlami\sztangą owiniętymi jakimś ręcznikiem.Zrobisz obie grupy za jednym zamachem,a takie uginanie naprawdę działają na przedramię i palce.

przyznaj SOG'a

Threex
 Wysłana - 3 luty 2010 21:15      [zgłoszenie]

no spoko ale chciałbym potrenować je jako osobną grupę mięśni

przyznaj SOG'a

Hubert81
 Wysłana - 4 luty 2010 00:37      [zgłoszenie]

Nie rozumiem... na rzeźbę (redukcję) jest dieta i HIIT/aeroby. Trening siłowy to trening siłowy.
Ja nie jestem zwolennikiem zwiększania powtórzeń w seriach na redukcji. Swoją redukcję przeprowadzę w oparciu o taki sam zakres powtórzeń.

- A po co ci głowa?
- Jem niom.
Mój dziennik:
[http://www.sfd.pl/-t543619.html]

przyznaj SOG'a znawcy

raczek87
 Wysłana - 4 luty 2010 09:39      [zgłoszenie]

ja myślę, że powinno być to i to.

zaczynanie od bardzo mocnego siłowego bodźca 1-6 i dopiero po nim ewentualne kombinacje łączonych np. w których wyjdzie większa liczba powt.

Co do samego przedramienia, to w treningu bicepsów na koniec wrzuć uginanie sztangi nachwytem na modlitewniku.

przyznaj SOG'a znawcy

Threex
 Wysłana - 4 luty 2010 22:12      [zgłoszenie]

widze że nikt nie pisze na temat konkretny jaki chce wiedzieć tylko ogólnie coś
jakbym zapytał jakie ćwiczenia na klatę to kazdy by mi napisał co i jak a jak już pytam o przedramię to widac że mało kto trenuje tę partie osobno a na dodatek nie na rzeźbę, no ale oki, poradze sobie sam

przyznaj SOG'a

Jodełko
 Wysłana - 6 luty 2010 16:02      [zgłoszenie]

eh
ne ma rezźby.
A przedramie ćwicz poprostu normalnie. Tak jak robisz to na masie.

ze swjoje strony na przedramie polecam ci rerges silowy
od 6-8 powtorzen w 1 serii do 20-25 w ostatniej [piątej]
z akzda seria ilsoc pwootrezn rosnie o 2-5p ok.

Zmieniony przez - Jodełko w dniu 2010-02-06 16:02:40

Pytasz o rzeźbe/redukcje? Wejdź najpierw ten link: [http://www.sfd.pl/%5BART%5D_RZE%C5%B9BA-t569190.html]
A tu ankieta: [http://www.sfd.pl/REGULAMIN%2C_OBOWI%C4%84ZKOWA_ANKIETA-t501693.html]
Specjalizacja HSS na łapy:
[http://www.sfd.pl/%5BART%5D_Specjalizacja_HSS-100_na_Biceps_%2F_Triceps_by_Jode%C5%82ko-t532569.html]

przyznaj SOG'a znawcy

apokalipsa
NUTRIFARM
 Wysłana - 6 luty 2010 17:03      [zgłoszenie]

Threex

ale chyba w każdej odpowiedzi zawarta jest -tylko pośrednio- wlaściwa sugestia; gdybys cokolwiek miał doświadczenia, wiedzy to byś bez trudu wyłapał

dlatego obawiam się, ze i reszta nie jest najlepej dopracowana[pewnie nawet w podstawach]

i jak Raczej stwierdził; powinno byc to i to- i choc nie jestem zwolennikiem skrajnie niskiej ilości powt. podczas cykli redukcyjnych to faktycznie od umiarkowanej ich ilości do dośc dużej- ale bez przesady bo od reszty sa innego rodzaju wysiłki

natomiast przedramie trenujesz normalnie; warto sprawdzac w praktyce jak to sie ma w indywidualnej sytuacji każdej z osób bo tu -podobnie jak w przypadku brzucha i łydek- rozpiętości moga być najwieksze; sa osoby, których przedramie świetnie reaguje na 6 powt. a sie i takie ktore potrzebuja i 25.

"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II

przyznaj SOG'a ekspertowi

Threex
 Wysłana - 7 luty 2010 09:22       [zgłoszenie]

no i dzięki, może i kązdy doradzał coś dobrego ale ujęli to tak jakbym był gościem co przyszedł pierwszy raz tutaj i zadaje pytanie co jeśc jak ćwiczyć, trochę dziwnie się poczułem w wątku dla zaawansowanych, przedramie akurat sobie odpuściłem i nie mam doświadczenia w tej parti zupełnie go nie trenowałem może z 2 razy dlatego potrzebowałem rady:)
2 ostatnie posty wszystko mi powiedziały, dzięki:)

przyznaj SOG'a
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Przedramię a trening na rzeźbę

<< hantle / Ból czy Trening? >>

Podobne: PODSTAWY TRENINGU-POLECAM | PRZYKŁADY TRENINGÓW | Dobry trening brzucha z Flex'a | TU ULOZYMY CI TRENING !! | KOMPLETNY PORADNIK TRENINGOWY | JAK UŁOŻYĆ WŁASNY PROGRAM TRENINGOWY

Warto przeczytać: pas to trójboju | surowy | biceps 72 | teronac | mazindol | dieta do a6w | odzywki po teningu | bcaa z glutamina | kulturysta bialko | majkel 1 | jedynie bialko | majkel1 | sterydy w mma | uszkodzenie chrzastki | chrzastka kolano | olimp procase 85 | oddzielny trening bicepsu | boostery azotowe ktory wybrac | porównywarka finansowa

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL