SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Denaturacja WPC 80

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 1515

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 3524
Mam takie pytanie Gdy dodaje WPC 80 do posilkow ktore poddaje nastepnie obrobce termicznej to czy WPC 80 nie straci swojej "mocy" anabolicznej?
Czy obrobka termiczna nie zmniejszy "wartosci" tego białka?
Prosil bym o odpowiedzi osoby zorientowane w temacie

Pozrdo
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 2286 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21699
kazda obrobka termiczna powoduje straty i w penym stopni roklada aminokwasy. nie wazne czy jest to piers z kurczaka czy koncentrat bialkowy.

Student Turystyki i Rekreacji

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
marek.c I.H.S. TEAM
Ekspert
Szacuny 207 Napisanych postów 3300 Wiek 58 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 28036
istnieja specjalnie bialka specjalnie przeznaczone do obrobki termicznej, nawet takie ktore mozesz dodawac do ciast , jak i posilkow gotowanych. sa to produkty z rynku usa.
natomiast dodawanie zwyklego wpc do posilkow gotowanych w znaczacym stopniu powoduje ich utrate wartosci. zrfeszta jest to postepowanie bezsensowne, przeciez takie bialko jest wlasnie produkowane z myskla bys je wypij pod postacia chlodneho miksa.
miom zdaniem najlepiej jest dopijac takim bialkiem posilki ubogie bialkowo , niz je dodawac do posilku, ktory pozniej jest gotowany lub pieczony.
obrobka termiczna w produktach spozywczych , mieso, jaja, w przyp. bialek wplywa kozystnie gdyz doprowadza do rozplatania sie helis bialkowych, struktur kolagenowych , elastyny /ale to juz w pod wpl. temp pow 130st .c/ czyli doprowadza do rozmiekczenia bialek , przygotowujac je do trawienia.odzywke mozesz porownac do wstepnie strawionego bialka.
pozdr
mc

IHS TEAM

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 2286 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 21699
masz odpowiedz z puntku technologii zywnosci

Student Turystyki i Rekreacji

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

ile bialka itp??

Następny temat

pytania do redukcji:)

WHEY premium