Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

zakwasy... jak to jest naprawde

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4338

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
krysianh92 naucz się pisać
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
w0jt Dana White
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 13762 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93464
^ dokładnie, "objca" o kurva

Business as usual

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 23 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 636
no czyli zakwasy wystepujace dzien dwa po treningu nie oznaczaja wcale nic zlego tak? bo teraz jeden pisze tak drugi tak:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 459 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7007
no nie wiem nie którzy żeby wycisnąć wstrzymują oddech i nie dostarczają wystarczająco dużo tlenu Zakwasy raczej się przez to nie robią tylko przez to że serce nie jest jeszcze przyzwyczajone do tak dużego wysiłku i nie nadąża z dostarczaniem tlenu do mięśni.

Zmieniony przez - Bochnia w dniu 2008-02-24 11:57:16

------------------------------------------------------
Pozdrofka
http://www.sfd.pl/Siłka_by_Bochnia-t347406.html--Moja siłka

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6800 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 95263
Witam,

Jesli masz zakawsy tzn,ze mocno sobie dajesz w dupe, lopatologicznie mowiac.

Jesli chcesz wiedziec czemu tak masz to nie zagłebiajac sie w szczegoly , poprostu podczas pracy twoich miesni wykorzystujesz zrodla bezposrednie czyli przy udziale tlenu, ponadto zuzywasz rowniez rezerwy glikogenu i tluszczy, co za tym idzie trafiasz na poziom "pracy awaryjnej" , w ktorej wytwarza sie poprostu kw. mlekowy co daje twoje ukochane zakwasy, pozdr,

OwneD

Off since 01-09-2010 r.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 23 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 636
OwnaGe ja nie chce wiedziec dlaczego mam zakwasy:) chce wiedziec jedno czy to ze mam po kazdymn treningu zakwasy oznacza spalanie moich miesni czy wrecz odwrotnie i ich przyrost
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 56 Napisanych postów 6800 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 95263
Tzn ,ze praca miesni zostala bardzo mocno poddana probie, co za tym idzie pewnie wiele wlokien mies. zostalo naruszonych. Czyli jedynm slowem przy dobrej regeneracji miesnie beda rosly

Bo na tym to polega na treningu naruszasz wlokna, po w czasie np snu wlokna sie regeneruja,ale juz nieznacznie grubsze

OwneD

Off since 01-09-2010 r.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 1 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9
Z tego co ja wiem to kwas mlekowy jest usuwany z miesni okolo 2 godziny po treningu, wiec tu mamy do czynienia krotko mowiac z mikrouszkodzeniami wlokien i moim zdaniem u kazdego jest inaczej, teraz zaleznie od diety, dlugosci przerwy miedzy kolejnymi cwicczeniami i oczywiscie zdolnosci regeneracyjnych organizmu ktore u kazdego sa inne...no tak od tego bedzie zalezec czy taki trening Ci pomoze czy zaszkodzi...

Cierpliwosc...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Wszystko zalezy jak bardzo poddales miesnie pracy.

OwneD

Off since 01-09-2010 r.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 11 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 58
Ja tam zawsze mam zakwasy tak 24h po treningu, czyli na drugi dzień kiedy wracam ze szkoły, albo jeszcze później, ale tak po za tym to uwielbiam czuć ten ból na drugi dzień :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jakie Stojaki pod sztange ?

Następny temat

górna cześć klatki piersiowej

Spalanie
Polecane artykuły