krysianh92 naucz się pisać
...
Napisał(a)
no czyli zakwasy wystepujace dzien dwa po treningu nie oznaczaja wcale nic zlego tak? bo teraz jeden pisze tak drugi tak:)
...
Napisał(a)
no nie wiem nie którzy żeby wycisnąć wstrzymują oddech i nie dostarczają wystarczająco dużo tlenu Zakwasy raczej się przez to nie robią tylko przez to że serce nie jest jeszcze przyzwyczajone do tak dużego wysiłku i nie nadąża z dostarczaniem tlenu do mięśni.
Zmieniony przez - Bochnia w dniu 2008-02-24 11:57:16

Zmieniony przez - Bochnia w dniu 2008-02-24 11:57:16
------------------------------------------------------
Pozdrofka
http://www.sfd.pl/Siłka_by_Bochnia-t347406.html--Moja siłka
...
Napisał(a)
Witam,
Jesli masz zakawsy tzn,ze mocno sobie dajesz w dupe, lopatologicznie mowiac.
Jesli chcesz wiedziec czemu tak masz to nie zagłebiajac sie w szczegoly , poprostu podczas pracy twoich miesni wykorzystujesz zrodla bezposrednie czyli przy udziale tlenu, ponadto zuzywasz rowniez rezerwy glikogenu i tluszczy, co za tym idzie trafiasz na poziom "pracy awaryjnej" , w ktorej wytwarza sie poprostu kw. mlekowy co daje twoje ukochane zakwasy, pozdr,
Jesli masz zakawsy tzn,ze mocno sobie dajesz w dupe, lopatologicznie mowiac.
Jesli chcesz wiedziec czemu tak masz to nie zagłebiajac sie w szczegoly , poprostu podczas pracy twoich miesni wykorzystujesz zrodla bezposrednie czyli przy udziale tlenu, ponadto zuzywasz rowniez rezerwy glikogenu i tluszczy, co za tym idzie trafiasz na poziom "pracy awaryjnej" , w ktorej wytwarza sie poprostu kw. mlekowy co daje twoje ukochane zakwasy, pozdr,
OwneD
Off since 01-09-2010 r.
...
Napisał(a)
OwnaGe ja nie chce wiedziec dlaczego mam zakwasy:) chce wiedziec jedno czy to ze mam po kazdymn treningu zakwasy oznacza spalanie moich miesni czy wrecz odwrotnie i ich przyrost
...
Napisał(a)
Tzn ,ze praca miesni zostala bardzo mocno poddana probie, co za tym idzie pewnie wiele wlokien mies. zostalo naruszonych. Czyli jedynm slowem przy dobrej regeneracji miesnie beda rosly
Bo na tym to polega na treningu naruszasz wlokna, po w czasie np snu wlokna sie regeneruja,ale juz nieznacznie grubsze

Bo na tym to polega na treningu naruszasz wlokna, po w czasie np snu wlokna sie regeneruja,ale juz nieznacznie grubsze

OwneD
Off since 01-09-2010 r.
...
Napisał(a)
Z tego co ja wiem to kwas mlekowy jest usuwany z miesni okolo 2 godziny po treningu, wiec tu mamy do czynienia krotko mowiac z mikrouszkodzeniami wlokien i moim zdaniem u kazdego jest inaczej, teraz zaleznie od diety, dlugosci przerwy miedzy kolejnymi cwicczeniami i oczywiscie zdolnosci regeneracyjnych organizmu ktore u kazdego sa inne...no tak od tego bedzie zalezec czy taki trening Ci pomoze czy zaszkodzi...
Cierpliwosc...
...
Napisał(a)
Wszystko zalezy jak bardzo poddales miesnie pracy.
OwneD
Off since 01-09-2010 r.
...
Napisał(a)
Ja tam zawsze mam zakwasy tak 24h po treningu, czyli na drugi dzień kiedy wracam ze szkoły, albo jeszcze później, ale tak po za tym to uwielbiam czuć ten ból na drugi dzień :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!