Karkówka, podobnie jak i inne gatunki mięs, czy ryb z większą ilością tłuszczów w swoim składzie mogą znacznie różnić się pod tym względem. Jedną karkówka, boczek, czy łosoś będzie miał 10 procent tłuszczów, a inne elementy 30 procent. Dlatego też tabele kaloryczne często pokazują różne wartości odżywcze tego typu produktów. Gotowanie samo w sobie [...]
[...] mięśni. Nacisk na fazę negatywną to prosta technika przeciążenia mięsni i ułatwienia radykalnego przyrostu ich masy. RADA 2: Jedz ryby. Tłuste ryby - jak naprzykład łosoś dostarczają tak zwanego omega-3 kwasów tłuszczowych. Dzięki nim mięśnie stają się bardziej wrażliwe na działanie insuliny. Zatem - mięśnie spalają zapasy glikogenu, a [...]
[...] bo szybko się przyswajają i dodają energii. Pamiętaj, że łyżka oleju (~10-12g) to ~100kcal, także nie trzeba szaleć. • Zwierzęce: tutaj głównie tłuste ryby: śledź, łosoś, szprot, sardynki, szczupak, pstrąg. Również żółtko jajka, czy wątróbka wieprzowa zawiera przyzwoite ilości PUFA. Dalej - masło, a do smażenia (obok oleju kokosowego) [...]
Mialem na mysli to, ze w workach pakowany jest zwykle najbardziej przetworzony ryz - o gorszej jakosci jesli idzie o wartosci i skladniki odzywcze. Nie przypominam sobie basmati lub dzikich ryzow w workach, ale to nie znaczy ze takich nie ma, poprostu ja malo wiem moze. Dla mnie worki to synonim badziewia typu uncle bens czy jakos tak - ale jak [...]
[...] makrele czy szprotki, którymi wybredni ludzie karmią swoje koty. Wspaniałe, tłuste, odżywcze ryby, którym hodowlany, nakarmiony wytłoczynami rzepakowymi i soją GMO, tzw. łosoś nie dorasta do płetwy odbytowej. W ogóle takiego łososia to odradzam, nie dość, że drogi, to jeszcze wartości prozdrowotne poddaję w wielką wątpliwość. Kwasów [...]
[...] albo zmień dietę na bardziej bogatą w składniki odżywcze. Pierwsze co to definitywnie brak tam tłuszczów NNKT z kategorii PUFA. Spróbuj włączyć jakąś dobrą rybę typu śledź, łosoś, szprot czy sardynka. Wystarczy nawet 50g dziennie... Najlepiej jeśli jest to ryba przetwarzana na zimno, gdyż nie ma wtedy ryzyka oksydacji omega. Warto włączyć jako [...]
[...] w białko, w mięsie, rybach, nabiale, maśle orzechowym. Bardzo istotne dla dziecka są tłuszcze z grupy omega-3 oraz witamina D. Najlepsze ich zrodla to ryby i owoce morze(łosoś, pstrąg,makrela,sardynki.szprotki,zawart w nich jod będzie wykorzystany przez tarczyce plodu). Ryby trzeba spozywac co najmniej 2 razy w tygodniu. Kolejne tygodnie [...]
Rzecz w tym, ze nie mam stalego jadlospisu, Snajperze. Korzystam z dziennika posilkow Vitalmax i rzadko powtarzam "potrawy". Staram sie je urozmaicac, trzymajac sie przy tym oczywiscie wyliczonych wartosci: waga 83 kg (183 lbs), stad zapotrzebowanie wg McDonald'a (http://www.sfd.pl/Ciekawostki_o_CKD...-t36556.html) = 2196 kcal. Proporcje [...]