[...] Przełóż jajka na talerz, a chleb lekko podpiecz z obu stron na pozostałej na patelni oliwie. Tajemnica sukcesu: Pieczywo razowe jest bogate w błonnik, podczas gdy jajka i łosoś to świetne źródła białka. OBIAD: zupa szpinakowa z sokiem z cytryny i jajkiem (5 dużych porcji) Tego potrzebujesz: 1 paczka mrożonego szpinaku (450 g) 1 ząbek czosnku 1 [...]
[...] świeża - powyżej 200 kcal w 100g - łosoś, węgorz. Jako dodatki do grillowanej, czy gotowanej na parze ryby można wybrać ryż z przyprawami, bądź ziemniaki, również z grilla (najlepiej pieczone w folii), do [...]
[...] mechanizm metaboliczny, który został wprowadzony do jego systemu funkcjonowania. Tłuszcz w diecie jest niezbędny Najlepiej wybierać dla siebie takie produkty tłuszczowe jak: łosoś, orzechy, nasiona, awokado i oliwa z oliwek. Brak tłuszczu w diecie sprawia, że nasz organiczny magazyn makrożywnościowy zostaje zapchany ponad miarę węglowodanami [...]
[...] bazylię, paprykę słodką wędzoną) PRZYGOTOWANIE: * fileciki przyprawiamy w ulubiony sposób, na górę każdego kładziemy 2 plasterki szynki serrano (może byc również wędzony łosoś, inna dobra szynka długodojrzewająca, jajko na twardo, etc.) * na górę dajemy kawałek mozarelli * posypujemy ziołami (ja użyłam bazylię, gdyż świetnie komponuje się z [...]
[...] mięśni. Nacisk na fazę negatywną to prosta technika przeciążenia mięsni i ułatwienia radykalnego przyrostu ich masy. RADA 2: Jedz ryby. Tłuste ryby - jak naprzykład łosoś dostarczają tak zwanego omega-3 kwasów tłuszczowych. Dzięki nim mięśnie stają się bardziej wrażliwe na działanie insuliny. Zatem - mięśnie spalają zapasy glikogenu, a [...]
Proszę bardzo tu jest dalszy ciąg do poszczególnych punktów mam nadzieję że teraz będzie lepiej. Dalszy ciąg do punktów: Ad.1 Tłuszcz- przyjaciel czy wróg? Nie wolno nam zapominać o tym, że podobnie jak białka, węglowodany i masę innych składników tak i tłuszcze niezbędne są do prawidłowego funkcjonowania organizmu, gdyż biorą aktywny udział w [...]
[...] otrzymują wszystkie niezbędne, egzogenne, aminokwasy, dzięki łączeniu różnych niepełnowartościowych produktów. Przykłady produktów wysokobiałkowych: o Tłuste ? mięso, łosoś, jaja, masło orzechowe, mleko, ser żółty o Chude ? tuńczyk, białko jaj, czerwona fasola, odtłuszczone mleko, chudy żółty ser Białko trawione jest początkowo w żołądku, [...]