Więc tak: Dodaj ogółem więcej warzyw,do każdego posiłku sierze warzywka:) Tuńczyk jw-2,3 razy w tygodniu i najlepiej w wodzie a nie w oleju gdyż nie jest to zbyt wartościowy tłuszcz. Szynka wiejska-każdego rodzaju szynki tego typu to śmieć,lepiej zastąpić je mięsem normalnym jakoś fajnie przyrządzonym(Kuchnia SFD). Dobra i tanią opcją są tez [...]
Sałata lodowa do wyrzucenia. Kup normalną sałatę. Dzem do wyrzucenia. Chleb najlepiej żytni razowy. Zamiast szynki może być kurczak gotowany. Makaron to nie wiem jaki tam masz ale kupuj 100% durum. Daj trochę więcej warzyw i jakieś źródło tłuszczy. ja rozumiem że zamiast szynki to kurczak, ale po prostu mnie nie stać na 2x kurczaka w jeden dzień [...]
Ekto? Jakbym był ekto próbowałbym innych makroskładników: 120-130g białka 200g węgli rozłożone na 1 posiłek i okołotreningowe 120-130g tłuszczy PS: szynka do wy*ebania, do przedostatniego posiłku źródło solidnego białka. Zmieniony przez - kdelook w dniu 2012-11-24 13:43:31 mam wrażenie, że twoje uwagi odnośnie makroskładników są sprzeczne z [...]
Sałata lodowa do wyrzucenia. Kup normalną sałatę. Dzem do wyrzucenia. Chleb najlepiej żytni razowy. Zamiast szynki może być kurczak gotowany. Makaron to nie wiem jaki tam masz ale kupuj 100% durum. Daj trochę więcej warzyw i jakieś źródło tłuszczy.
Ekto? Jakbym był ekto próbowałbym innych makroskładników: 120-130g białka 200g węgli rozłożone na 1 posiłek i okołotreningowe 120-130g tłuszczy PS: szynka do wy*ebania, do przedostatniego posiłku źródło solidnego białka. Zmieniony przez - kdelook w dniu 2012-11-24 13:43:31
[...] tego serka wiejskiego juz gdzie wiekszosc to smietana czy co tam jeszcze dodaja do tych gotowcow (a i tu oczywiscie nie musisz jesc twarogu na noc, moze to byc kazde inne zrodlo bialka, mieso/jaja/ryby) urozmaicaj diete, zamieniaj zrodla wegli, bialek, tluszczy, nie doprowadzaj do monotonii Dodam jeszcze, że na owej diecie jestem od miesiąca [...]
Czy ktoś czytał kiedyś za co płaci kupując „Aminokwasy” niektórych Firm? Szkoda że ludzie nie czytają bo może nie tak łatwo dali by się dymać. To zupełnie jak z tymi umowami których nie czytają ludzie w Sprawie dla Reportera Zerknąłem na przykładowy opis aminokwasów Fitness Authority firmy z Gdańska: Xtreme Amino 5400 stanowi doskonałe źródło [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. zamiast chleba daj owsianke 2. dodaj bialka 3. ok 4. przed i po treningu zrodlo wegli + bialko a nie jablko np. makaron/kasz/ryz + mieso 6. do wymiany chleba zdecydowanie za duzo, daj normalny twarog jak chcesz choc to lepiej w ostatnim posilku 7. to samo co wczesniej , w ostatnim bez wegli poza tym brak tluszczy bo tej pseudo szynki to [...]
Wiem coś o tym sam nie cierpię warzyw. Kupuj mrożonki i sobie rób. Z początku możesz zacząć od małych ilości a potem zwiększać. Warto uwzględnić warzywa w swojej diecie. Wypadałoby do każdego posiłku jeść ale postaraj się chociaż umieścić je do 2. Ziemniaki możesz równie jeść z porcją warzyw/kurczaka/zdrowych tłuszczy wypadają jako bardzo dobry [...]
1. 7:00 mleko 200 ml, płatki kukurydziane 50 g 2. 10:00 jabłko, banan, 3. 13:00 gotowane na parze warzywa z wędzonym łososiem 200 g 4. 16:00 ryż 100 g, pierś z kurczaka 150 g białko po treningu(i tu prosiłbym o pomoc przy wyborze suple) 6. 20:00 2 kromki chleba żytniego razowego z szynką z piersi kurczaka(posmarowane serkiem typu fromage), [...]
Podaj jeszcze swoje wymiary:) Pierwszy posiłek -suche płatki jesz.mleko też wliczamy w bilans:) Więcej białka z mięchaaa,nabiał to gorsze źródło białka!:)! Tłuszczy między treningami nie dajemy,rozłóż je na inne posiłki,np w ostatnim posiłku dodaj. Lepszy będzie też twaróg półtłusty niż serek wiejski na śmietanie. Po treningu dodaj porządne [...]
1. źródło białka (chudy nabiał, jajka, izolat, chude mięso, ryby, owoce morza) 2. źródło energii (nasiona, orzechy, migdały, siemie lniane, kasza , ryż) 3. źródło witamin, minerałów i błonnika (owoce, warzywa) A źródło tłuszczy?
II i III, IV -brak tłuszczów, przedtreningowy to jakis zart. tu daj ww zlozone+mieso/rybe. w VI twarog zmien na poltlusty i dodaj zrodlo tluszczy. generalnie wszedzie masz braki tł, nie widze oliwy, ryb, tlustych mies, tranu, lnianego. warzywa wszedzie- i to niekoniecznie fasola czerwona, a swieze, najlepiej zielone. brak koncowych BTW i kcal
Chodzi pewnie o proporcje kwasów tłuszczowych - nasyconych masz po szybkim wyliczeniu z ostatniego zrzutu około 80 g na 200 g tłuszczy, a z jajek doszły by kolejne (w proporcjach, o ile mnie pamięć nie myli, celujemy w 1:1:1). Ale wystarczyłoby odjąć jakieś źródło nasyconych i wrzucić całe jaja, jeśli nie chcesz wywalać żółtek (toż to rasizm!).
Z urozmaiceniem tłuszczy się zgodzę,warzywa do wzrostu wagi nic nie wniosą,ale warto jeść. Faktycznie ciężka sprawa z wepchnięciem 4000kcal+ w siebie. Może należało by urozmaicić też źródło ww-może to coś da:// Ciężko powiedzieć cokolwiek. Jedno jest pewne,ilość BTW musisz podnieść :))
Witam Zadałem pytanie w dziale "pojedyncze pytania" jednak chyba mało osób tam zagląda to postanowiłem tutaj: - Czy na diecie Low Carb, wskazane jest jedzenie nogi kurczaka ze skóra? Czy jest to znośne źródło tłuszczy? Czy lepiej obierać. Jeżeli dobrze zrozumiałem założenia tej diety to staram się wyciągać takie wartości: 1,5g-1,8/kg białko [...]
[...] + na drobne wydatki,a to na diete raczej nie wystarczy" Wystarczy. Jesli zarcie ze stolowki jest ubogie w bialko, dokup kurczaka/jajka (najtaniej wychodzi), albo inne zrodlo bialka. Obiad ze stolowki rozdziel (zjedz polowe, reszte zostaw na pozniej) jesli jest sycacy. "Od 2 dni biegam, odległości nie duże, bo kondycja leży xd" Przy [...]
0.8 czego? Sprawność konwersji ALA do EPA to jakieś 15%. A Tobie jest potrzebny EPA i DHA. Olej rzepakowy może oczywiście być jako źródło dobrych tłuszczy, ale nie traktuj tego jako źródła omega-3
Jajka z płynnym żółtkiem są dośc lekkostrawne, wieć akurat w moim przypadku się dośc dobrze sprawdzają, ale to już jak kto woli;-) A nie wydaje CI sie ze jajka (T~9,7g) nie maja za duzo tluszczu jako posilek okolo treningowy? Moga wplynac na szybkosc wchlaniania sie pozostalych makroelementow. Bajki, jaja to źródło zemulgowanych tłuszczy - więc po [...]