1.Okej. 2.ok 3.okej, po co śliwki? 4.okej po co banan? 5.okej 6.Twaróg+tłuszcze okej ale po co znowu cukry? Po co dodajesz w każdym posiłku cukry proste bo tego nie rozumiem? Do śniadania i do potreningowego dodawaj cukry. Reszta ww złożone+białko+tłuszcze. Urozmaicaj źródła tłuszczu. Dostarczaj omegi3: tłuste ryby,olej lniany, orzechy włoskie, [...]
Ja bym to ugryzł nieco inaczej. W diecie masz 2,4g białka. Przy Twojej wadze prawdopodobnie 25g białka byłoby wystarczające, by zaistniał proces syntezy białek mięśniowych. Teoretycznie więc zamiast jeść 6 posiłków po 17g białka, zdecydowanie lepiej jest zjeść tak, by 3 posiłki miały po 25-30g białka. Jeśli wygodniej jest Ci jeść rzeczywiście te 6 [...]
Dietę w celu jej analizy należy wrzucać zgodnie z opisem w regulaminie działu. Dostałeś w jednej z wypowiedzi powyżej link do artykułu na ten temat. Sugeruję zapoznać się z nim i wkleić kilka przykładowych dni, zgodnie z opisanymi powyżej zaleceniami. Poza tym, polecam opierać się o następujące źródła składników odżywczych: [...]
Nie pisz, że wszystko ok, bo nie jest ok. Choćby śniadanie - brak źródła białka, mleko to za mało. Alex - Dodaj jajka albo twaróg. Zmieniony przez - studensky w dniu 2008-06-01 15:53:31
Zalecana ilość białka w diecie przy kształtowaniu sylwetki, to 2 gramy na kilogram masy ciała, więc trzymałbym się tych około 160 gramów dziennie. Więcej informacji na ten temat poczytać możesz w artykule przedstawionym poniżej: https://potreningu.pl/artykuly/dietetyka-i-zdrowe-odzywianie/silownia-ile-bialka-potrzebuje-4731 Jeżeli chodzi o źródła [...]
Wywal ten twaróg z potreningowego. Po treningu ma być szybko wchłanialne białko, a nie twaróg. Ciemne bułki możesz jeść, tylko żeby były razowe, a nie barwione karmelem. Poza tym możesz jeść brązowy ryż, makaron razowy, pamiętając by jeść węglowodany tylko rano i w okolicach treningu. Jeśli zadajesz takie pytanie odnośnie tłuszczu to znaczy, że [...]
Doklkadnie tak , podniesc wegle, widze dbasz zeby jesc dobre tłuszcze :) git , ale niektóre osoby mogą mieć problem z trawieniem tluszczów. Poniżej 0.8 na kg nie zjeżdżaj.Na start możesz zjechać do 1 g na kg.Jakie masz źródła węgli?Dowal warzyw zielonych , ale nie brokułów. Miałem podobny problem , ja wywaliłem zboża z diety , ważywa porowate , [...]
W pełni zgadzam się z blue hope. Przeczytałem wszystkie posty w tym temacie, masz zerowa wiedze nt diety , makro, jedzenia itp itd. a bierzesz się za coś co jest balansowaniem na granicy zdrowia i sporych problemów zdrowotnych . Zacznij od zbilansowanej diety , po roku lub dwóch bedziesz miał już jakąś wiedze i doswiadzcenie zeby bawić się w [...]
poza tym po diecie twarogowej mozna zaobserwowac wode podskorna, przez co miesien wyglada nieestetycznie. Co innego jesli opierasz swoja diete na miesie (najlepiej czerwonym). Duzo lepsza definicja miesnia, uzylnienie, gestosc czyli estetyka. węglowodany nieporównywalnie bardziej powodują wszystkie wymienione zależności niż ser biały. ja bólu [...]
Sławku - nie wątpię iż jest to możliwe (nie znam danych statystycznych, ale znam przypadek opisany w materiałach klinicznych), kiedy ryby stają się pokarmem bazowym w czyjejś diecie, zwłaszcza znaczenie mieć tutaj może region połowu oraz gatunki spożywanych ryb. Wkleiłem powyzszy abstrakt by pokazac iz nie wszystko jest takie oczywiste... Podobnie [...]
djfafa - myślę, że do takiego postawienia sprawy już się ustosunkowałem miedzy innymi stronę wcześniej. Poza tym przykłady którymi się posługujesz, by oddać katastroficzny klimat, chyba nie są zbyt precyzyjne, tzw szynki wysokowydajne - to nie jest to wymysł ostatnich lat, własnie ok 10 - 15 lat temu był największy "boom" na takie [...]
Plan żywienia układasz pod swoje warunki fizyczne. Musisz ustalić odpowiedni podział makroskładników, bilans kaloryczny, odżywcze produkty, adekwatne źródła białka/węglowodanów/tłuszczy, witamin i składników mineralnych, kieruj się do działu Odżywianie. Nade wszystko, jeżeli połączysz to z przemyślanym treningiem siłowym, hipertrofia będzie [...]
I posiłek: 4 całe jajka gotowane - koło 250g lub smażone na smalcu (czy lepiej masło?) ser żółty gouda 50g B:45g/W:0/T:35g II posiłek sałatka (sałata,pomidor) z kurczakiem 150g + olej z pestek winogron B:32g/W:7g/T:33g III posiłek sałatka (sałata,pomidor) z kurczakiem 150g + orzechy laskowe lub włoskie (25g) ser żółty gouda 50g [...]
W ostatnim shape jest artykol na temat sałat. O lodowej jest napisane, ze zawiera "mało cennych składnikow". Sa rowniez podane BTW, blonnik, witA&C, kwas foliowy, fe, k, mg i ca ale to chyba dla normalnej salaty (maslowej, dobre zrodla zelaza ). Nie wiem jak bardzo sie mozna na tym opierac, ale jesli chcesz to podam. Pozdr. edit: i [...]