PAM to zwykły olej. Łatwiej go po prostu rozpylić w małej ilości. Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Ziemniaki, czy frytki można śmiało upiec bez dodatku tłuszczu. Ew. min. Resztę spożyć na zimno. Zmieniony przez - domer w dniu 2016-08-18 11:45:49
[...] że 'zacząłem zaśmiecać forum', a o tej opcji pojedynczyh pytan nie wiedziałem. Zależy o jakim rozciąganiu mówimy. Po treningu statyczne rozciąganie będzie w porządku. Na zimno moim zdaniem zbyt duże ryzyko kontuzji , szczególnie w czasach ogromnych przykurczy. Też mi się tak wydawało, dlatego własnie podejrzaną radę wolałem skonsultowac na [...]
[...] łydki i ud. Czasami pomaga polewanie bolącego miejsca raz ciepłą, raz zimną wodą. najpierw że tylko odpoczynek a później piszesz o różnych sposobach ;-) (masaż, rozciąganie, zimno/ciepło , glukozamina itp. jak nie ma zmian strukturalnych (swoją drogą samo zdjęcie RTG często nie jest wystarczające) a pojawią się dolegliwości bólowe z narządu [...]
[...] z perspektywy osoby która jak smaży kotlety, to nie dla jednej osoby - wtedy trudno policzyć. Pieczenie jest moim zdaniem szybsze - upieczesz raz, masz na kilka dni, na zimno, na ciepło. Szybkie do zrobienia są jeszcze polędwiczki wieprzowe i one są na tyle soczyste, że naprawde nie potrzebuja panierki, kroisz w plastry, przyprawiasz, [...]
[...] do posiłków potreningowych w niedużych ilościach. Dużo gorzej będzie się trawił tłuszcz z mięsa, szczególnie przerośniętego kolagenem. Ciepła, nie bardzo tłusta zupa na warzywach i z kawałkami chudego mięsa może być na przykład całkiem dobrym posiłkiem potreningowym, a tłusty kotlet w panierce na zimno już niekoniecznie, bo jest ciężkostrawny.
[...] co oznacza, że nie ma w nim tej całej chemii ale też ma witaminę E oraz odpowiedni poziom kaloryczny. Oleje mają fajne smaki i masz wybór do smażenia i do stosowania na zimno. Zajrzyj na ich stronę, a dowiesz się więcej. A i bardzo ważne mają certyfikat bio, także możesz być pewny, że są zdrowe :) Ja jestem z nich bardzo zadowolona. [...]
Temat wyżej jak i cała kuchnia sfd będzie kopalnią pomysłów, poza tym teraz 90% trenerów to też "kucharze" na miarę master szefa, więc popatrz po profilach co tam wrzucają, może między omletami i sernikami na zimno coś dla siebie znajdziesz.
[...] ryż,makarony razowe. Mięso głównie chude kura,indyk,mielone z szynki. Jako tłuszcze dopuszczam makrele oraz czasami tatara i boczek do śniadania. Do smażenia olej KOKO, na zimno olej lniany, orzechy nerkowca też czasem wpadają w daniu na słodko czyli ryż + jogurt naturalny (ze słodzikiem). jak trenuje , biegam wieczorem to oczywiście [...]
[...] że i śniadanie chciałem w formie zmiksowanej wszystko razem. Wiadomo, że na czymś jednak te potrawy będę smażył, wybiorę do tego olej lniany bądź właśnie tłoczony na zimno olej rzepakowy. Odejmując połowę z tych wszystkich mrożonych warzyw dodam do tych posiłków świeże warzywa. Ewentualnie jeszcze chciałbym dowiedzieć się co właśnie z [...]
Na lnianym nie smażymy; tylko na zimno, np. do surówki lub możesz polać nim ugotowane warzywa, ryż, ziemniaki - po lekkim przestudzeniu. http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia http://potreningu.pl/articles/2146/ranking-najlepszych-tluszczow-do-smazenia Rzepakowy może być do smażenia, ale jak chodzi o źródło omega3, to [...]
Biegac można zawsze - nie ma wymówek że zimno czy mokro. Ale - podstawa to dieta, trening, odpoczynek. Wszystko znajdziesz na naszym forum, wystarczy trochę chęci.
[...] nie ćwiczę na siłowni tylko właśnie w domu, na zrobionych na własne potrzeby imitacjach obciążenia,dużo tego nie ma ale zawsze coś. Ponadto nie usprawiedliwiam się ze zimno,ciemno,dziki grasują, tylko biegam normalnie,a jak nie mam weny w danym dniu na bieg to jeżdzę na rolkach,jak nie to, to jadę na rowerze,jak leje to skakanka w [...]
[...] błonnika - nadmiar surowizny (gotowane warzywa i owoce są zazwyczaj lżej strawne) - skrobia oporna (np. jeśli jesz produkty węglowodanowe typu ryż, makaron, ziemniaki - na zimno albo niedogotowane) - fruktany - są głównie w owocach, owsie, życie - jakieś substancje antyodżywcze - np. w niefermentowanych zbożach fityniany - nadmiar białka - [...]
[...] o dużej zawartości o3 (niektóre oleje lniane z modyfikowanych ziaren lnu mają symboliczną zawartość o3); również o3 są w dobrej jakości rzepakowym, tłoczonym na zimno - ale już o wiele mniej, niż w lnianym. Siemienia lnianego jako źródła tłuszczu i o3 nie polecam, chyba że jest opisane co do składu kwasów tłuszczowych i wiadomo, że [...]
Więc aktualnie jest coś takiego. Co do zmiany? Dodaję też do sałatki olej rzepakowy tłoczony na zimno, 3x5ml, więc 15ml łącznie w 3 posiłkach. /SFD/2016/12/14/2cfc13c27b0e40d6bd46396c9073c3c0.jpg Zmieniony przez - Bojaneq w dniu 2016-12-14 20:03:01
[...] kwasów tłuszczowych omega3 - olej lniany budwigowy (o taki pytaj w aptece lub sklepie ze zdrową żywnością), orzechy włoskie lub olej rzepakowy nierafinowany, tłoczony na zimno. Coś z tych rzeczy powinno się jeść praktycznie na co dzień, a dodatkowo tłuste ryby 2-3 razy w tygodniu (łosoś, makrela, śledź, szprotki) - nie z puszki - świeże, [...]
Ważyłem tyle co Ty, zacząłem ćwiczyć i równocześnie więcej jeść, waga idzie ale bardzo wolno, jedna rzecz zmieniła wszystko. Dodałem do posiłku oliwę z oliwek na zimno (można pić samą) np 2 łyżeczki 3 razy dziennie. Waga w ciągu kilku dni skoczyła do góry. Testowałem to tylko na sobie, widocznie brakowało mi tego składnika. Jeżeli chcesz to [...]
otoz to , dobre tluszcze jak oliwa , olej rzepakowy tloczony na zimno, nawet maslo zwierzece . sa dobre na skore , powinny zmniejszy dolegliwosci tradzikowe ;) zalezy tez czy dostarczasz witaminy i mineraly w odpowiednich ilosciach, zwlaszcza cynk oraz wit z grupy B. Zmieniony przez - Carlitos w dniu 2016-12-22 21:48:52