SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

zbyt

  • 30kg nadwagi, pomocy!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Makaron? O ile razowy/durum to możesz okołotreningowo dawać, więc nie ma problemu. Osobiście też polecę dietę zbilansowaną, na której ze 105 zjechałem do 80kg i to nie przyszło zbyt ciężko

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 2389 Data: 2009-06-03 03:01:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • xplode07/ .....-----Wszystko albo nic-----.....

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] SERII Z ) 8 PRZEDRAMIONA B UGINANIE NADGARSTKÓW PODCHWYTEM SIEDZĄC "15"-7,5kg "10"-10kg 9 BRZUCH B Maszyna2 100x9kg Jeśli coś wydaje wam się dziwne i zbyt duża waga pisać to wyjaśnię i dam zdjęcie tego na czym wykonuje dane ćwiczenie, bo może ja źle to określiłem ale pomyliłem ćwiczenia. Z treningami w PON ŚR i PT może być [...]

    Odpowiedzi: 45 Ilość wyświetleń: 4207 Data: 2009-09-05 16:18:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    To uczucie kiedy talerze robią się zbyt małe }:-( /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/d32777fddb134846bb630780548529e2.jpg

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-09-08 08:33:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    http://www.sfd.pl/ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/16362eb3a65a458bb6eb0d3204abe240-big.jpg Malinowa czy ten stek nie był zbyt krwisty ? pzdr Zmieniony przez - Drakkainen w dniu 2014-10-03 11:02:47

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-03 11:01:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    Skarbie, jesteśmy zbyt piękni, młodzi i przystojni, aby jeść kurczaki i sałatę, a ta groźba to czyste nadwykorzystywanie władzy };-) ale banuj go %-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/c9535b6f78aa42bf912197f9d367348a.jpg

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-28 10:04:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] podpiekasz i usuwasz skórkę, czy dajesz takie prosto z torebki ? Ja usuwałam, bo podobno ze skórką jest posmak goryczki ... Orzechy wrzucam surowe w skórkach, zawierają zbyt dużo cennych minerałów aby tak zwyczajnie je wyrzucić, podobnie jak migdały ^_^ gwarantuję, że żadnej goryczki nie poczujesz dzięki słodkości daktyli :) jeżeli jednak, [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-04 09:00:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] co robić z żółtkami? Znalazłam sposób :-D Ciasto a'la Torta Margherita z 15 żółtek. Posłuży jako baza pod torcik jogurtowy. Sezamki domowe i chlebek pszenno-żytni, jeszcze zbyt gorący aby przekroić. /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/a4e949c3e9f14105bbe928d41d35aed0.JPG /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/6ea075da2b2e49f2bbd67641b067ea96.JPG [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-11-16 15:40:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    Filet z piersi, serek wiejski, papryka, ogórek kiszony i ... plasterek boczku co by nie było zbyt fit \-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/64ba7025c8e544ec998799e7b31778a5.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/5baddae31aaa4fff86254b935e2f777a.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/0506e449affc49df88a80a211d280271.jpg

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-12-08 21:35:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    [...] wjechało pieczone chorizo z jabłkiem i miodem (bomba smakowa) w towarzystwie klasycznej kiszonej w sosie pomidorowym (ten zestaw będzie trzeba przemyśleć, nie jest zbyt smaczny). Talerz drugi: zapiekany batat, kilka brokułów i homemade mayo w ilości "kuwa, w końcu wyszedł mi dobry majonez więc zjem pół słoika". Kalorie dobite z pomocą [...]

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-05 13:10:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    1. razowy z jajkiem 2.wątróbka z ogórkami (może nie wygląda zbyt kusząco ale smaczne :) 3. polędwica z dorsza z brokułami /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/b96e97ba976e44278ac3d532cf710916.JPG /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/bad2d46fa3374d2b8f82ccbdf9a4bc18.JPG /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/3e88b556690244968fe7decc39525d76.JPG

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-26 21:09:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    1. razowy z jajkiem 2.wątróbka z ogórkami (może nie wygląda zbyt kusząco ale smaczne :) 3. polędwica z dorsza z brokułami /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/4e9c2eb8334649928f57526d0cb53633.JPG /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/07e2c1d29f0a4369878689d22f9b0905.JPG /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/e7f99306007043d792f41bbd36fb0aba.JPG

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-26 21:09:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak jest świeży to zawsze się rozmazuje (przynajmniej mój). A do wyrośnięcia jest sobie w 20'C na całą noc, może na zbyt krótko zostawiasz? Tylko wiesz, to jest też kwestia zakwasu z tego co pisała Oveja, im starszy tym lepszy. Mi chleb wyszedł bez zastrzeżeń dopiero za 3 razem. ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-28 09:54:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] bochenek na tydzień, na bochenek idzie w zależności od przepisu, 500-700 gr mąki, poza tym potrzebna Ci żytnia pełnoziarnista do odświeżania zakwasu około 150-200 do bochenka w zalezności od przepisu podsumuj :) nie zamawiaj zbyt dużych zapasów, maka pełnoziarnista ma krótki termin ważności, szybko się psuje, ja właśnie wyrzuciłam cały kilogram

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-23 16:42:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak nie wyjdzie to będzie gęsty budyń- też dobry. tylko mi kurcze zawsze opadało po dodaniu białka i nie było puszyste :-?, może nie jestem zbyt delikatna. \-) Aha i ja robiłam z agarem (wersja vege ;-) ) I też na oko, bo zgapiłam od Marty };-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-19 13:50:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • .... drugi raz wczoraj pieklam chleb i znowu zakalec. Wydaje mi sie ze mam zbyt zimno w domu i zakwas nie chce rosnąć podczas dokarmiania. Kiedyś widziałam takie czapeczki z materialu, z warstwa trzymająca ciepło. Może to by mi sie nadalo. Z mojego doświadczenia wynika, że zakwas wcale nie musi jakoś specjalnie rosnąć, jak ma kwaśny smak i zapach [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-12 09:08:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Mam piekarnik elektryczny, wstawiam blachy do piekarnika pod lampkę, bez temperatury (jeśli mam zimno w domu). Przyczyną niepowodzenia może być m. in. to, że zakwas jest zbyt młody. Stabilny, mocny zakwas to taki, który ma ok 6 miesięcy i więcej. Jeśli zakwas jest młody, można dodać do niego szczyptę drożdży, pomogą podnieść mąkę i nie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-12 09:22:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Z opisu wydaje się, że masz po prostu zbyt wysoką temperaturę. Ustaw sobie średni płomień, najwyżej przetrzymasz dłużej w piekarniku. Chlebkom to nie zaszkodzi. Zmieniony przez - BlueCrocus w dniu 2012-11-23 19:45:16

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-23 19:44:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] to się chyba nie można zgodzić:) Do tego najbardziej poszło o ogóreczki i papryczki, dobrze, że o pomidorach nie napisała:D Swoją drogą koncepcja była dobra, tylko zbyt uogólniona. Etykiety- przez to robienie zakupów się znacznie wydłużyło:) ale w jednym markecie uruchomili opcję zakupów on-line i dla niektórych produktów wprowadzili [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-10 18:11:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w piekarniku stwierdziła, że ten będzie puszysty..urósł jeszcze delikatnie w piekarniku....aż takie pęcherzyki się zrobiły miejscami...ciasto zrobiłam wystarczająco rzadkie i łatwo mu było rosnąć....Poprzednie dwa chlebki takie zbite miałam (winowajca: zbyt gęste ciasto + rosły w piekarniku). Zmieniony przez - Agnese w dniu 2013-02-15 19:05:23

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-15 19:04:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Moim zdaniem lepiej robić gęste ciasto chlebowe (gęsta maź), zbyt rzadkie nie rośnie lub trudniej je upilnować. Smaczny chleb wychodzi, gdy zakwas i mąka są w proporcjach pół na pół, np. 300g / 300g (patrz w kuchni: Oveja). Ja robię razowy zakwas z mąki 2000, a dosypuję białą mąkę, też żytnią. Ciasto rośnie różnie – nawet 5-6 godzin, ale [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 14:08:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)