Ziemniaki ze względu na niska (w porównaniu z ryżem czy kaszą) ilość węglowodanów z często są pomijane w żywieniu, dietetyce. W ziemniakach zawartość suchej masy to około 18-22%. Zalezy to od cech odmianowych i warunków uprawy. Głównym składnikiem suchej masy bulw jest skrobia, której zawartość w ziemniakach wynosi 14-16%. Drugim po skrobi [...]
[...] Rolno-Spożywczego. Przeprowadzili niezależne badania oleju rzepakowego rafinowanego i tłoczonego na zimno, w celu porównania zawartości kwasów omega-3. Wyniki wskazują, że zawartość kwasów omega-3 w olejach rafinowanych, jak i tłoczonych na zimno jest na tych samych poziomach. Eksperci z Instytutu Biotechnologii i Przemysłu Rolno-Spożywczego w [...]
[...] tych kwasów w jednej kapsułce (np. ~100 mg vs 1000 mg). Dużo większe dawki można dostać w preparatach w cenie nie wiele większej lub podobnej. Przed zakupem należy sprawdzić zawartość kwasów EPA i DHA w 1 kapsułce preparatu. Dziennie człowiek powinien dostarczać ich minimum 1g. Wyżej wymienione produkty spożywcze dostarczają wyłącznie kwasy z [...]
[...] dekstrynę o rozgałęzionej budowie cyklicznej, Palatynozę® zapewniająca długotrwałą energię oraz skrobię z kukurydzy woskowej. Isototną cechą produktu jest jego minimalna zawartość cukrów prostych. We wcześniejszych wersjach JUMBO jedynym źródłem białka było białko serwatki natomiast JUMBO HARDCORE zapewnia “5–PROTEIN” matriks o przedłużonym [...]
[...] (Cross Flow Microfiltration), charakteryzuje się pozyskiwaniem białka w niskich temperaturach. Dzięki tej metodzie, odżywka zachowuje swoją pełną wartość biologiczną, jak zawartość aktywnych frakcji białkowych takich jak np.: beta-laktoglobuliny czy alfa-laktoalbuminy. Kto może skorzystać z zamiany WPC na WPI? Po izolat białka serwatkowego [...]
-==Ogółem o białku Ovopol==- Bialko sproszkowane mozna rozrabiac z mlekiem, jogurtem, "Kubusiem". Najlepszy efekt osiaga sie w momencie dodatnia do jogurtu lub mleka ze wzgledu na zawartosc wapnia w tych produktach, który pozwala na lepsza przyswajalnosc bialka jaja kurzego. Podstawowe zalety bialka w proszku dla sportowców to: 1. produkowane z [...]
[...] lat po siłowniach krążyła i nadal krąży niepozorna książeczka, dla niektórych główny przewodnik treningowy. Nazywa się "Doping in body-building". Tytuł odpowiada zawartości, zawartość budzi trwogę. Nakład jest ograniczony, więc głód wiedzy na temat sterydów starają się zaspokoić inni, bo wiedzą, że jest popyt. Przykładem może służyć miesięcznik [...]
[...] tłuszczu od 41 do 75 proc., zaniżenie zawartości białka od 13 do 15 proc., zawyżenie zawartości skrobi od 5 do 30 proc., a w kiełbasach suszonych - zawyżoną o 5 proc. zawartość wody i zaniżoną o 13 proc. zawartość białka. Stwierdzono też obecność fosforu w kiełbasach - najwięcej w sprzedawanych jako wędzonka szynkopodobna. Stosowanie do [...]
[...] cyklu polecam te mniejsze. Jeśli jesteś już wielki jak byk, nic nie stoi na przeszkodzie, byś wziął większą. Potrzebna będzie jeszcze igła 0,9 - którą będziemy wybierać zawartość ampułki. spirytus dla odkażenia miejsca nakłucia waciki - najlepiej kosmetyczne Jeśli nie mamy znajomego doktora medycyny, który zrobi nam zastrzyk, świetną [...]
[...] Spożywanie węglowodanów i spalanie tłuszczu egzystuje w dynamicznym związku szczególnie u tych osób, które posiadają większą ilość tkanki tłuszczowej. Kiedy szybko rośnie zawartość węglowodanów z dietą wysokowęglowodanową, mobilizacja kwasów tłuszczowych z komórek tłuszczu wirtualnie dochodzi do martwego zatrzymania. Z drugiej strony, kiedy [...]
[...] (aminokwasy rozgałęzione) w kilku małych porcjach podzielonych równomiernie i spożywanych przez cały dzień, najlepiej w odstępach co 3 godziny. Bardzo ważna jest tu wysoka zawartość L-leucyny. Wtedy osiągniemy największą syntezę białka, a degradacja białka będzie na takim samym niskim poziomie jak w przypadku zastosowania kazeiny, co w sumie [...]
[...] badania naukowe analizując diety 38 policjantów. Demling odkrył, że, chociaż policjanci mieli zaniżoną podaż bilansu kalorycznego, to przez ostatnie pięć lat zyskali dużą zawartość tkanki tłuszczowej w organizmie. Skoro wszystko co musieli robić by stracić tkankę tłuszczową to zachować ujemny bilans kaloryczny, to przecież efekt zyskali [...]
[...] białkom błony komórkowej, aktywowanym przez insulinę. Hormon ten jest zatem odpowiedzialny za wychwyt kreatyny przez komórki mięśniowe. U człowieka o masie 70 kg całkowita zawartość kreatyny wynosi przeciętnie 120 gram, z czego aż 95% znajduje się w mięśniach, a pozostałe 5% w sercu, mózgu i jądrach. Pula kreatyny obejmuje kreatynę wolną (ok. [...]
[...] dla siebie od słodkiego, do pikantnego. Beef Jerky: Doskonała alternatywa dla chipsów, orzeszków i innych przekąsek, a także żywności liofilizowanej, ze względu na wysoką zawartość białka stanowi doskonały wysokoenergetyczny posiłek, a nikła zawartość tłuszczu powoduje, że jednocześnie jest to zdrowa i dietetyczna przekąska. UWAGA - DO [...]
[...] nie słodzę, jogurty, serki jem odtłuszczone, czasem (raz/ dwa razy w tygodniu) jem coś słodkiego i wypiję trochę wina Moje wymiary: wiek: 27 lat wzrost: 163 cm waga: 75 kg zawartość tkanki tłuszczowej: 38% zawartość mięśni: 44,1 kg TBW wg Tanity: 33,1 kg - 44,3% zawartość masy kostnej: 2,4 kg Szyja: 33 cm Biceps: 32 cm Piersi: 92 cm Talia: 85 [...]
[...] SERWATKOWYCH wtedy przy bliskiej zeru zawartości tłuszczy i laktozy mamy najczystszy hydrolizat . Przy hydrolizacie z koncentratu białek serwatkowych będzie już pewna zawartość tłuszczu i laktozy ( jeśli koncentrat miał 80% to laktozy będzie kolo 5% i tłuszczu podobnie 5%) 3. Występują tez dość ciekawe hydrolizaty łączące w sobie [...]
[...] cenne uzupełnienie diety dzieci od 3 roku życia. Z saszetki Gripovity Junior łatwo przyrządzić rozgrzewający napój o pysznym malinowym smaku. Wystarczy jedynie rozpuścić zawartość saszetki w filiżance ciepłej wody,by po chwili cieszyć się jej smakiem oraz naturalnymi właściwościami. Napary przygotowywane z malin i bzu czarnego od wieków [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Chicken_Protein_Amino_Caps_i30950_d380x380.jpg Opis - Starannie dobrany profil aminokwasowy - Wysoka zawartość glutaminy, argininy i proliny - Łatwo przyswajalne źródło białka Hydrolizat Białka Drobiowego powstaje w wyniku obróbki hydrolitycznej mięsa z piersi kurczaka. HBD jest źródłem białka o najszybszej [...]
[...] Opis - Najwyższa jakość białka (koncentrat i izolat białek serwatki) - Idealne źródło białka w diecie każdego sportowca - Wysoka zawartość aminokwasów BCAA, EAA oraz glutaminy - Znakomity profil aminokwasowy - Znakomite smaki i dobra rozpuszczalność Sport Definition THAT’S THE WHEY® to najwyższej [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam, czy wiek metaboliczny ma jakiś wpływ na tycie/chudnięcie? Czy to, że ja będąc 17 letnią dziewczyną posiadam metabolizm 12 letniej dziewczynki to dobrze czy wręcz przeciwnie - źle? :) Zastanawiam się nad tym ponieważ wczoraj miałam dokonaną analizę składu ciała... Wiek metaboliczny - 12 lat (mam 17) Zawartość tkanki tłuszczowej [...]