[...] potreningowego. Mam pytanie odnośnie dawkowania Gold Omega 3. Jaką dawkę proponowalibyście do długoterminowej suplemnetacji. Chodzi mi tylko i wyłącznie o prozdrowotne właściwości tego suplementu. Nie chce wliczać tych tłuszczy do bilansu,itp, czyli dawki rzędu 20gr odpadają:) Chodzi mi o najmniejszą, działającą dawkę. Ciekawi mnie również [...]
[...] tłuszczu przy smażeniu przechodzi do potrawy, a jedna łyżka to 10g) i mamy w ten sposób załatwioną sprawę tłuszczu na dany posiłek? Czy podczas smażenia tłuszcz traci jednak właściwości i lepiej udusić te warzywa na patelni na samej wodzie i potem do gotowego posiłku dodać łyżkę zimnego tłuszczu? Jeśli kogoś nurtuje to mowa o posiłku w środku [...]
[...] Opis producenta: Glinka Ghassoul pochodzi z jedynych znanych na świecie złóż, położonych w Maroku. Ze względu na swoje wyjątkowe i uniwersalne właściwości, jest używana przez najlepsze centra SPA&Wellness na całym świecie. Bogata w krzemionkę i cenne pierwiastki pielęgnuje i wzmacnia skórę. Po wymieszaniu z wodą [...]
[...] to „pokarm bogów”. Powszechnie używa się go do wyrobu przetworzonych czekolad i innych produktów, ale niestety wyroby z czekolady przetworzonej nie zawierają nawet części właściwości prawdziwego, surowego ziarna kakaowca. Kakao ma prozdrowotny wpływ na układ sercowo-naczyniowy. Wszystko to dzięki epikatechinie, która jest flawonoidem. [...]
[...] wskazywało żeby nie trzymać tego za długo. Najlepiej spożyć w ciągu 1 miesiąca, zwracać uwagę na datę produkcji bo im wcześniej wypordukowany to coś tam a jak później zakupisz od daty produkcji to coś innego ( chodziło o właściwości ) ale przyznam że niedoczytałem tego wątku i muszę to teraz znaleźć żeby uzupełnić braki wiedzy na ten temat :))
1. Posiłek 6.00 1 całe jajko, 3 białka jaj, 60g płatków owsianych. Dlaczego brakuje warzyw lub owoców w tym posiłku? Nie zapominaj że warzywa i owoce mają właściwości alkalizujące czyli zmniejszające zakwaszenie organizmu. Ważne abyś je również uwzględnił w każdym posiłku. 2.Posiłek 10.00 150g piersi z kurczaka, 70g ryżu brązowego, warzywa. [...]
[...] nie MCT moza po prostu potraktowac jako dodatkową energie , jak z ww , przelatuje przez organizm i nie jest rozkładany przez co prawie nie moze byc wykorzystany do budowania tk tłuszczowej choc w nadmiarze moze bo dalej liczy sie do ogólengo zapotrzebowania kalorycznego. ale nie porozumieniem jest porównywanie właściwości jego do oleju z oliwek
Siemka. Walczylem z candida juz od dluzszego czas, niestety z marnym skutkiem, diety i jakies tabletki gowno pomagaly, a jak juz to na krotko. Candidia nie tylko siedzi w srodku, grzybice stop, penisa czesto powracajace to jeden objaw na to ze jestesmy zaatakowani przez grzyba. Od dwoch miesiecy i pisze to z czystym sumieniem, jednoczesnie [...]
[...] i dosc prostolinijne. Ta tematyka rowniez była poruszana wielokrotnie i prostowana. ewentualnie szukać w biedronce/tesco rzepakowy tłoczony na zimno i tyle ? Można, jednak warto zwracac uwage na fakt, że nieodpowiednio przechowywany olej - w tym wypadku rzepakowy - może tracić swoje właściwości. Zmieniony przez - Skerx w dniu 2013-04-04 15:33:32
[...] są o wiele droższe. Ale przecież nasze zdrowie jest bezcenne. Jeśli to możliwe, jedz ryby świeże. Podczas ich smażenia i mrożenia kwasy omega-3 utleniają się i tracą cenne właściwości. To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, bo czasem tuńczyk jest odtłuszczony przed pakowaniem i wtedy ma bardzo mało omega-3. [...]
[...] są o wiele droższe. Ale przecież nasze zdrowie jest bezcenne. Jeśli to możliwe, jedz ryby świeże. Podczas ich smażenia i mrożenia kwasy omega-3 utleniają się i tracą cenne właściwości. To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, bo czasem tuńczyk jest odtłuszczony przed pakowaniem i wtedy ma bardzo mało omega-3. [...]
[...] Ziemniak, tak często używany w polskiej kuchni, został przywieziony do Europy w XVI wieku z Peru. Najpierw odnoszono się do niego niezwykle podejrzliwie, przypisując właściwości trujące i moce szatańskie. Dość szybko jednak przekonano się, że to brzydkie warzywo jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Ziemniak to dobry lek na wszelkie [...]
[...] Warzywa i owoce zaliczamy do produktów zasadotwórczych, czyli alkalizujących. Powodem tego jest to, że przeważają w nich pierwiastki takie jak wapń i potas, wykazujące te właściwości. Kwaśny smak owoców jak np. cytryny, spowodowany jest obecnością kwasów organicznych, które nie działają jednak kwasotwórczo. Natomiast większość produktów [...]
[...] tluszcy zawiera spore ilosci omega-6, i malo osob na to zwraca uwage. Odpowiednim stosunkiem omega 3 do omega 6 powinny szacofac na ok 1:4-6 . 3. Dlaczego sacharoza nie ma właściwości redukujących? Cukier-sacharoza-(glukoza+fruktoza) to jeden z najgorszych wystepujacych produktow spozywczych nie na darmo nazywany jest 'biala smiercia'.Jest [...]
[...] na wysoką zawartość tłuszczy jednonienasyconych. Należy bazować na olejach: lnianym, rydzowym,z wiesiołka - są to bardzo cenne dla nas oleje, poniżej kilka zaledwie ich właściwości: - budują błony komórkowe - zarządzają gospodarką wodną organizmu (! to chyba ważne w naszym sporcie? dla ciekawych: węglowodany, paradoksalnie ów gospodarkę [...]
[...] spowolnienia procesy starzenia i przyczynia się do wydłużania średniej wielu życia. Dieta funkcjonalna Lecha Tkaczyka oparta jest na podziale ziół ze względu na ich właściwości lecznicze i potrzeby konsumentów. Wiadomo przecież, że inaczej powinien odżywiać się czynny zawodowo górnik, a inaczej emerytowany księgowy. Wyróżnia się bardzo [...]
[...] związków organicznych, takich jak wolne aminokwasy, mocznik, mleczany oraz związki sodu, wapnia, potasu, magnezu i chloru. Substancje te dzięki higroskopijnym właściwościom absorbują wilgoć z powietrza oraz wodę z głębszych warstw skóry. & Warstwa lipidowa & Chroni higroskopijne składniki przed wymyciem ich wodą. [...]
[...] wystąpienia choroby mięśnia sercowego, - łagodzi objawy choroby zapalenia stawów. - jak większość olejów tłoczonych "na zimno", reguluje przemianę materii. Oprócz właściwości leczniczych, ze względu na walory smakowe, zyskuje uznanie w branży spożywczej. Wykorzystywany do przygotowania takich potraw jak kapusta, śledzie, surówki, [...]
[...] zdobywające popularność w zabiegach kosmetycznych. Zalety GHEE: - nie jełczeje i można je przechowywać zarówno w temp. pokojowej, jak i w lodówce nawet kilka lat bez utraty właściwości (niektóre źródła mówią nawet o okresie przechowywania do 10 lat !), - nie przypala się nawet w wysokiej temperaturze, ponieważ ma wyjątkowo wysoki punkt dymienia [...]