Panowie, spokojnie Dziękuję za pomoć Poczytałam tutaj już sporo i chyba zdecydowałam się na dietę tłuszczową (tam poziom węglowodanów też jest niski). Przeczytałam post odnośnie diety tłuszczowej i wiem, że jest tam sporo mitów, a sugerowałam się tylko tym, co pisali Biniu i kanarek, czyli gdzieś tak od 200 strony. Wyliczyłam sobie na początek [...]
To brzmi jak insulinooporność. Z tego co piszesz, duża część kalorii pochodzi z węglowodanów, a białko to jedynie 20%, co przy aktywnym trybie życia może nie być wystarczające. Wydaje mi się, że dobrze by było zmniejszyć ilość węglowodanów na rzecz białka i tłuszczu, szczególnie jeśli masz w planach redukcję, bo białko jest wtedy bardzo ważne.
bimbam, insulina to nie jest czynnik ktory w duzym stopniu zadecyduje czy przytyjesz czy schudniesz. oczywiscie ma ona znaczenie jesli chodzi o odkladanie materialu zapasowego (tk. tluszczowej) ale ostatecznie zadecyduje stosunek kalorii spozytych do spalonych. i czy bedac na masie czy na rzezbie jesli nie jestes na diecie tluszczowej to wlasnie z [...]
nie było mnie chwilę, od maja zeszłego roku jestem pod opieką boskiej Martuccy i o ile treningi ida mi w miarę (teraz do siłowych dołączyłam aeroby) i efekty są widoczne, to micha u mnie jak widac kiepsko stoi. Marta dała mi przykładowe zarysy diety, ale no nie idzie mi to jakos... wklejam przykładowy jadłospis, bo mniej wiecej tak wyglada [...]
Nie licz weglowodanów do ladowania. Ma to byc posiłek z przewagą weglowodanów, ale tez najlepiej bez-tłusczowy. Oczywiscie po tych 14 dniach zrób ładowanie w ostatnim posiłku, np dzisiaj wieczorem. Tylko zasada jest tak: 1 posiłek, najesz sie, odchodzisz od stołu, nie podjadasz juz wiecej. To ma ci dac uzupełnienie glikogenu. Miesnie nabiorą [...]
[...] problem może być w nietolerancji białek mleka - czyli proponuję test prowokacyjny z wykluczeniem nabiału - lub nietolerancji substancji FODMAPs ( grupa fermentujących węglowodanów ), i tutaj właśnie problemem będzie chleb żytni. Wszystko co ma spore ilości błonnika będzie w takiej sytuacji dla Ciebie potencjalnie szkodliwe, tak więc należy [...]
1. ma znaczenie ile jesz białka w którym posiłku. Generalnie rano jemy posiłki z przewagą weglowodanów, a wieczorem z przewagą białka. Ale zjedzenie jednorazowo więcej niż 30-40 g białka powoduje że ten nadmiar i tak się nie przyswoi, wiec po co tyle jeść na raz? 2. Schabowy to akurat jeden z bardziej wartościowych posiłków, frytki mniej 3. jesli [...]
[...] z nadwyżka? Czy z tym zapotrzebowaniem mogę układać na masę? tak wyglada tabelka z dziennika: Dane Waga ciała : 80 Ilość białka na kg masy 2 Ilość węglowodanów na kg masy 5,5 Ilość tłuszczy na kg masy 1,3 Zapotrzebowanie Ilość białka 160 Ilość węglowodanów 440 Ilość tłuszczu 104 Dzienne zapotrzebowanie [...]
Dane: Waga ciała : 50 Ilość białka na kg masy 2 Ilość węglowodanów na kg masy 6 Ilość tłuszczy na kg masy 1.3 Zapotrzebowanie: Ilość białka 100 Ilość węglowodanów 300 Ilość tłuszczu 65 Dzienne zapotrzebowanie na kalorie 2185
[...] to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
Pieczywo jest pod względem jakości porównywalne z ryżem, makaronem, czy różnymi płatkami zbożowymi. Każde ze źródeł węglowodanów ma pewne plusy, jak i minusy. Dla większości osób które chcą zmienić swoje nawyki żywieniowe oczywistym będzie przejście z żywności przetworzonej na jak najmniej przetworzoną. W przypadku innych osób należy podejść do [...]
Wredota, znaczy się ja%-) już jest /-)_ Nie ma szału, ale patologii też nie ;-) 1900kcal, 150g węglowodanów, 140g białka i reszta tłuszcz. Trening bezwzględnie do wymiany @-) Jakim dokładnie sprzętem dysponujesz?
[...] też było białko poza węglowodanami i pewną ilością tłuszczy. W każdym mięsie jest białko i tłuszcz a byle 100g kaszy zawiera 6-10 g białka poza kilkudziesięcioma gramami węglowodanów. Praktycznie KAŻDY NATURALNY PRODUKT składa się z różnych makroelementów więc idea jedzenia osobno białek, tłuszczy i węglowodanów jest dla mnie niedorzeczna, [...]
[...] węglowodany:białko i składu tego gainera, który również zawiera węglowodany o dłuższych łańcuchach. Białka powinno się spożyć 0,2-0,4g/kgmc, gdzie im więcej tym lepiej, węglowodanów 0,8g/kgmc ale to też zależy od metabolizmu. Jak wiemy podczas treningu mięśnie są w stanie katabolizmu, który utrzymuje się jeszcze po treningu. Podanie samych [...]
Wrzuć swoje dane i informacje o aktywności fizycznej. Po co Ci aż tyle węglowodanów? Rozkład składników pokarmowych nie jest jakoś specjalnie normowany. Więc to, czy zjesz w jednym posiłku 60g białka, w drugim 15g, nie zrobi większej różnicy, jeśli bilans się zgodzi. Porą, której warto poświęcić uwagę jest zdecydowanie potreningowa - warto wrzucić [...]