[...] w zależności od celu, dodajemy lub odejmujemy około 300 kcal. Następnie dzielimy kcal na makroskładniki: 2 g białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Wyliczone składniki odżywcze rozkładamy na posiłki, bazując na jak najmniej przetworzonych produktach. To właśnie przetworzenie produktu jest czynnikiem, który [...]
[...] ale może nie do końca. słuchaj tutaj musisz zacząć od początku czyli od podstaw żywienia posiłki muszą być niestety ale zbilansowane składające się z białek tłuszczy i węglowodanów tak więc tutaj musisz się zastanowić nad trochę innym jadłospisem. kolejna sprawa to żeby być jak to nazwałeś dużym chłopem no to trzeba pewnie dużo jeść tak [...]
[...] Dlaczego zbyt wiele biegania powoduje utratę mięśni?Zajęcia aerobowe na początku wykorzystują głównie zgromadzony w mięśniach i wątrobie glikogen(produkt uboczny metabolizmu węglowodanów),potem,mniej więcej po 20 minutach,tłuszcz staje się podstawowym źródłem energii.Przy zwiekszaniu prędkości,odległości lub długości zwiekszy się również utrata [...]
[...] pełnowartościowych lub na niskowęglowodanowych. Druga z opcji z reguły jednak jest gorzej tolerowana przez większość osób. Dieta low carb zakłada ograniczenie ilości węglowodanów i przeniesieniem tych kcal na źródła tłuszczów. Do najważniejszych źródeł tłuszczów zaliczyć możemy: - smalec, wieprzowinę, jaja, masło, tłuszcz z nabiału, [...]
[...] dobrze się czułem jedząc wiet c po treningu. Napój kreatynowy zawierający dużo wit c i e. Kortyzol (hormon nieprzyjazny dla mięśni) podnosi się w skutek treningu 1000mg wit c pomoże go obniżyć a 800IU pozwoli zmniejszyć uszkodzenia mięśni i zwiększyć magazynowanie węglowodanów w postaci glikogenu mięśniowego. Dzisiaj jestem maly jutro będe duzy
[...] maltodekstryny, ale również waxy maze. Plusem również jest niski koszt produktu. Warto jednak przemyśleć zakup gainera zawierającego więcej białka, a jakość zawartych w nim węglowodanów jest lepsza. Jest to Berserk Lab's Devil Mass. Zawiera on dwa razy więcej białka 20%, a węglowodany z hydrolizowanej skroi kukurydzianej i woskowej skrobi [...]
[...] energii przyswojoną przez organizm. Każdy ze spożywanych przez nas składników odżywczych zawiera w sobie określoną ilość kalorii. Wyróżnić możemy: 1 g białka = 4 kcal, 1 g węglowodanów = 4 kcal, 1 g tłuszczów = 9 kcal. Jak widać, tłuszcze zawierają ponad dwa razy tyle energii jak białka i węglowodany. Warto o tym pamiętać w trakcie komponowania [...]
w calym piciu odzywki chodzi o to by dostarczyc tyle bialka ile wyniknelo z wyliczen.... czasem ciezko zjesc 120 g bialka z normalnych produktow, albo zwyczajnie nie mamy ochoty na kuraka czy jajka. W niektorych produktach sa bialka ale rowniez weglowodany a w ostatnim posilku staramy sie wegli unikac. Albo potrzebujemy takiego bialka, ktore [...]
Białko w Almasedzie pochodzi z soi, czyli jest to GMO... ale chyba nie będziesz tego brać cale życie :-) odżywki bialkowe działają i przez ograniczenie węglowodanów, i przez podniesienie metabolizmu (więcej kalorii idzie na samo trawienie). Możesz spokojnie swoją pocję podzielić na przed- - potreningową
Narazie jednak będę pić tą co mam, wiedząc że nie ma cukrów, mogę ją stosować, bo wiele o których czytałam mają ich dużo i tak samo dużo węglowodanów, to bez sensu byłoby stosować mi jakąś dietę,skoro to co jest w składzie, przekreśla ją całą. Ale dzięki za info. Pozdrawiam ;)
[...] 500 kcal, aby bilans kcal był dodatni. Następnie podzielić na zalecane ilości makroskładników: 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,5 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Ilość posiłków będzie dowolna. Warto w nich bazować na następujących produktach: - [...]
[...] i od czasu do czasu wprowadź post jak już tak bardzo chcesz tą ketozę różnica będzie duża bo w przypadku postu - organizm się oczyszcza, nie jesz, przechodzisz na żywienie wewnętrzne, natomiast osiągając ketozę tłuszczem - jesz cały czas, cały czas są kaskady hormonalne związane z pożywieniem i w końcu organizm musi dać znać o braku węglowodanów
[...] które nie są w stanie dostarczyć odpowiedniej ilości kcal z pożywienia. Rozrabiamy wtedy około 50-100 g gainera i w prosty sposób dostarczamy odpowiednią ilość białka i węglowodanów. Wśród najlepszych tego typu produktów polecić Ci mogę: 1. ALLNUTRITION Mass Acceleration: https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Mass_Acceleration-opis35813.html [...]
[...] posiłki w diecie były pełnowartościowe. Nie ma konieczności spożywania na kolację samego białka, czy białka z tłuszczami. Śmiało można, a nawet warto dodać do tego źródło węglowodanów. Możesz poczytać o nich tutaj: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html. Jak również źródło tłuszczów (np. [...]
[...] ilość łatwo przyswajalnych białek (ponad 40%), albuminy, globuliny, prolaminy, wyważony zestaw aminokwasów (ponad 40% aminokwasów egzogennych), dużo łatwo przyswajalnych węglowodanów (do 5% błonnika). Porównując skład chemiczny makuchów i śruty można zauważyć, że do otrzymania wysokobiałkowych produktów należy jako surowca użyć śruty orzecha [...]
Tak naprawdę typowy endomorfik musi uważać na nadwyżkę kaloryczną i na kalorie płynące z typowo z węglowodanów. Jednak koniec końców tutaj trzeba po prostu uważać na ilość energii aby nie przekombinować bo jeżeli masz tendencję do tego żeby szybko magazynować VAT to nawet niewielkie przeszacowanie twojego zapotrzebowania może skończyć się dość [...]
[...] nie są Ci potrzebne na tą chwilę... ustaw jadłospis tak aby w ostatnim posiłku było więcej tłuszczy kosztem węgli to dobije Ci dość mocno kaloryczność. Używaj dobrych źródeł węglowodanów - ryż, kasza, owsianka, jaglak, makarony razowe Warto zadbać o obecność zdrowych tłuszczy - Oliwa z oliwek, olej lniany, olej z wiesiołka itp Źródłem białka [...]