Więc zacznijmy od tego z czego składa się gainer. Gainer to mieszanka białek i węglowodanów. Najczęstszym składnikiem części białkowej jest białko serwatkowe. Z całą pewnością można powiedzieć iż białko serwatkowe niesie ze sobą wiele korzyści zdrowotnych. Jest podawane nawet noworodkom, wpływa pozytywnie na rozwój, układ odpornościowy, jest [...]
[...] przekonanie, zgodnie z którym, chcąc schudnąć powinniśmy wyeliminować ze swojej diety pieczywo. Pogląd ten wiąże się z przekonaniem, że pieczywo dostarcza sporej dawki węglowodanów w postaci skrobi, a także zawiera gluten. Czynniki te sprawiają, że pieczywo ma wywierać negatywny wpływ na nasze zdrowie oraz wygląd sylwetki. Należy jednak [...]
Odnośnie śniadań białkowo-tłuszczowych pytałaś już wiele razy i wszystko zostało napisane. Skoro nie możesz zjeść większej ilości węglowodanów, to dorzuć je w posiłków, w których ich nie ma. Z tego co widzę, to w pierwszym nie ma a w drugim śladowe ilości z owoców. Jak więc chcesz dostarczyć je w kolejnych posiłkach? W dzień nietreningowy mam [...]
Znasz podstawy zbilansowanej diety? Po tym co piszesz, ewidentnie widać, że nie. Skoro eliminujesz pieczywo, to oczywistym jest, że dajesz za nie inne źródło węglowodanów, a Ty pytasz jakbyś kompletnie nie wiedziała co teraz zrobić, zjeść salceson, czy może pierogi na margarynie. Zapraszam do zapoznania się z zalecanymi źródłami węglowodanów: [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] intensywniej, aby przepompować duże ilości krwi do mieszczących się pod skórą naczyń włosowatych. Źródłem niezbędnej w owym procesie energii jest przemiana tłuszczów i węglowodanów na kalorie. Pamiętajmy, że serce zbudowane jest z tkanki mięśniowej, podobnie jak np. bicepsy. Intensywnie pracujące gruczoły potowe także zużywają energię. [...]
aha czyli mam zmienjszyc ilosc weglowodanów tak ?? "Musisz cwiczyc jedzenie zeby zdobyc mase tluszczu" nie kumam tego zdania ?? mam cwiczyc troche czy nie wkońcu ?? odpowiecie mi na moje zasadnicze pytania które wcześniej zadałem :):) ?? aha i jeszcze jedno przeciesz na kolacje musze zjeść 30 g białka i ileść weglowodanów bo mam ja po [...]
[...] należy tak ukierunkować działania dietetyczne, treningowe i suplementacyjne (w tej kolejności), aby osiągnięcie go było możliwe. Składniki aktywne w 20g porcji: Kompleks węglowodanów 7,27g Jabłczan kreatyny, ester etylowy kreatyny 3,39g L-Argnina, jabłczan l-argininy, jabłczan cytruliny 2,97g Inozyna, tauryna 2,97g N-Acetyl L-Glutamina (NAG), [...]
[...] był ujemny. Kolejny krok to ustalenie zalecanych ilości makroskładników: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta węglowodany. Pamiętać musisz o tym, że 1 g białka i węglowodanów to 4 kcal, a 1 g tłuszczów to 9 kcal. Następnie wyliczone ilości dzielisz na posiłki, np. 4 i dobierasz do nich zalecane produkty, które znaleźć możesz tutaj: 1. [...]
[...] nie ma to znaczenia. Każde z tych dań jest po prostu posiłkiem, takim samym jak inny. Posiłki powinny być pełnowartościowe, składające się ze źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Oczywiście jak najlepszej jakości. Z tego też względu warto, abyś nie tylko w kolacji, ale również w innych posiłkach bazował na zalecanych źródłach składników [...]
Powiedziales lekarzowi jaki jest cel Twojej diety i na czym ona polega? Moim zdaniem zwiekszenie ilosci weglowodanow do ok 100-150g bedzie dla Ciebie lepszym rozwiazaniem. Przy dietach typu CKD konieczne jest pewne doswiadczenie, znajomosc swojego organizmu i wiedza teoretyczna. Gdybys to wszystko posiadal badania i pytania nie bylby konieczne.
[...] weglowodanow. na samym bialku i tluszczach ciezko to zrobic :) pozatym to bezsensu. Weglowodany to podstawa. jeśłi jest hardcorowy ekto to węgle fakt podstawa, ale jeśli nie to spokojnie tłuszczami można podbijać. Jak ciężko nie przesadzaj. Tłuszcze są mniej zapychające, mniej objętościowe i ponad 2 razy bardziej energetyczne od węglowodanów !!
[...] 4 a 7g na kg masy ciała, ale tutaj ponownie wszystko zależy od naszych indywidualnych uwarunkowań. Zanim sięgniemy po najwyższą wartość dobrze by było przetestować 4-5g węglowodanów na kg masy ciała i zobaczyć jak ciało reaguje. - tłuszcz – powinien stanowić „resztę” zapotrzebowania kalorycznego po odjęciu białka i węglowodanów. Ze względu [...]
[...] i suplementacyjne (w tej kolejności), aby osiągnięcie go było możliwe. Porównanie produktu NitroBolon i HeroPump Składniki aktywne w 20g porcji NitroBolon: Kompleks węglowodanów 7,27g Jabłczan kreatyny, ester etylowy kreatyny 3,39g L-Argnina, jabłczan l-argininy, jabłczan cytruliny 2,97g Inozyna, tauryna 2,97g N-Acetyl L-Glutamina [...]
[...] raz na jakiś czas może się pojawiać. Warto ten posiłek uzupełnić o trochę warzyw. 3.ryz, piers z kurczaka bez skory, sporo swiezych warzyw, orzechy wloskie – brakuje źródła węglowodanów. Dobrym uzupełnieniem będzie ryż (np. basmati), ziemniaki, bataty, kasza (np. jaglana) a do tego na deser owoc. 4.tunczyk, swieże warzywa, odzywka wpc – jak [...]
[...] dupny zapodam :-D Teraz to na Pavilnie kilka rzeczy chcę przetestować - sama się zgłosiła. Kaloryczność sobie podność o ca. 100kcal na tydzień-dwa :-)) Czy z tłuszczy, czy z węglowodanów, musisz jednak sama wyczuć, bo na to nie ma recepty - jesteśmy różne i mamy różną tolerancję/zapotrzebowania czy smaki wyniesione ze wczesnego dzieciństwa :-))
[...] czy to ma wpływ na wartości odżywcze danego produktu? O ile wartość kaloryczna produktów się nie zmienia - wkładając do garnka 100 gramowy woreczek ryżu, zawierający ok. 75g węglowodanów, to wyciągając napęczniałe 300g nadal mamy taką samą ilość węglowodanów i taką należy wliczyć w bilans. Nie zmienia to jednak faktu, że podczas obróbki [...]
Witam Ryż jest bardzo dobrym źródłem węglowodanów złożonych, ktore wykorzystywane są jako paliwo albo odkładają sie w postaci glikogenu lub tkanki tłuszczowej. Ryż ma mniej białka aniżeli np. makaron, jednak ma wiele zalet. Jest bardzo ubogi w substancje antyodżywcze. Ponadto jest bardzo dobrze tolerowany przez większośc osób. Produkt ten możemy [...]
[...] potocznie pod nazwą gainer. Odżywki tego typu bazują najczęściej na proporcjach białko : węglowodany odpowiadających tym w posiłku. Jest to około 20% białka i 70% węglowodanów. Warto zwracać uwagę na to, żeby białko było najlepszej jakości, czyli serwatkowe a węglowodany bazowały na tych z owsa, skrobi, a dodatkiem mogą być [...]
[...] fitness i kulturystyki. Jeszcze xx lat temu mało kto pomyślałby o tym, że można z powodzeniem kształtować sylwetkę z ograniczoną ilością lub z całkowitym wyeliminowaniem węglowodanów. Coraz częściej przytrafiają się nawet zawodnicy startujący w kulturystyce, którzy kształtowanie swojej sylwetki opierają na tłuszczach i białkach. Założenia [...]