[...] ,wszystko co jest skrajne nigdy nie były zdrowe . Nie wiem czy znasz główne założenia diety optymalnej, ale nigdzie nie ma mowy żeby całkowicie wyeliminować z posiłków węglowodany. Ważę 85 kg i 70 g wegli zupełnie mi wystarcza. Jaka skrajnosc? Skąd takie negatywne nastawienie? Próbowałeś kiedyś diety optymalnej lub chociaż zgłebiles temat? [...]
[...] niekoniecznie było to racjonalne w przypadku większości osób. Jednak moda niesie za sobą to, że każdy chce być z nią blisko. Główną zasadą diety ketogenicznej jest to, że węglowodany obcinamy praktycznie do minimum. Z reguły określa się je jako dzienny limit do 50 g. Pamiętać należy o tym, że wliczamy je wszystkie. Z reguły głównie z: - [...]
witam sciagnalem sobie ten program i mi nie chodzil ale zainstalowalem sobie nowszego office'a i juz wszystko ok tylko ze program wylicza wg: BIAŁKO 1,8 TŁUSZCZE 1,0 WEGLOWODANY 2,0 g/na kg masy powienienem zmienic te proporcie na takie?: białko 2,2g/kg tłuszcz 1g/kg węglowodany 4g/kg ?
Witam mam pytanie. Dlaczego po wypełnieniu danych zapotrzebowanie na węglowodany wychodzą mi ujemne. Dane które podałem to: - waga - płeć - wiek - wzrost - typ budowy - aktywność W tej konfiguracji wszystko wychodzi ok. Jeżeli dane uzupełnię o postawienie X przy celu diety/ redukcja (-300) wówczas węglowodany wychodzą mi ujemnie. Proszę o [...]
[...] są mi aż tak potrzebne, to czy mam w takim razie przestawić się na kolacje (ostatni posiłek dnia, posiłek po treningu) białkowo-tłuszczowe? Pełnowartościowy posiłek to też węglowodany, dlatego trochę się zakręciłem teraz. Na przykład taka jajecznica na maśle z 3-4 jaj z dodatkiem szczypiorka i dajmy na to szynki z indyka będzie ok? Oczywiście [...]
[...] są mi aż tak potrzebne, to czy mam w takim razie przestawić się na kolacje (ostatni posiłek dnia, posiłek po treningu) białkowo-tłuszczowe? Pełnowartościowy posiłek to też węglowodany, dlatego trochę się zakręciłem teraz. Na przykład taka jajecznica na maśle z 3-4 jaj z dodatkiem szczypiorka i dajmy na to szynki z indyka będzie ok? Oczywiście z [...]
Redukcja tkanki tłuszczowej jest celem w zasadzie każdego z nas. Jak nie obecnie, to w najbliższym czasie. Nikt bowiem nie ma na tyle niskiego poziomu tkanki tłuszczowej przez wszystkie dni w roku, co rok, aby nigdy nie musiał redukować. Z tego też względu zdecydowanie warto zapoznać się z jej podstawami. Po to, aby redukować jak najwięcej tkanki [...]
[...] i nieoptymalne dla organizmu, lepiej pali się tłuszcz zapasowy mając zapasy glikogenu który jest potrzebny do produkcji szczawiooctanu niż go sobie produkować z aminokwasów. Stąd węglowodany w diecie optymalnej muszą być na tyle tylko, żeby pełniły swoje zadanie tak jak i białka Zmieniony przez - barano90 w dniu 2016-02-07 06:49:07
[...] składa się z białka, tłuszczu i węglowodanów w proporcjach 1:3:0,5. Może zawierać 60-80% tłuszczu, 10-20% białka i maksymalnie 10% węglowodanów. Z diety tej wyklucza się węglowodany łatwo przyswajalne przez organizm, takie jak skrobia, fruktoza, glukoza, dwucukry: sacharoza, laktoza, syrop glukozowo-fruktozwy. Ogranicza się spożycie warzyw i [...]
Zgadzam się z Tra87- zacznijcie czytać ze zrozumieniem i myśleć!!! Chodzi o to że wyciągamy z kartonika woreczek kaszy, waży on 100g i ma: - Wartość energetyczna 336 kcal - Białko 12,6g - Węglowodany 69,3g - Tłuszcz 3,1g Po ugotowaniu wyciągamy ten sam woreczek z garka,ale wazy on już 320gram, a wartości przedstawiają się następująco: - Wartość [...]
[...] wiele kalkulatorów, ja zachęcam do korzystania z poniższego: Aby redukcja była poprawnie wykonana powinieneś regularnie zmniejszać kalorie. Moim zdaniem najlepiej ucinać węglowodany. A powinieneś to robić, gdy waga przestaje spadać, np przez 3-4 dni (dlatego powinieneś ważyć się codziennie rano), lub regularnie co 7-10 dni. Obniżanie powinno [...]
[...] 300 kcal. Następnie podzielić wynik na zalecane ilości składników odżywczych. Będą to: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta pozostałych kcal przeznaczona na węglowodany. Pozostaje już tylko ustalić pasującą Tobie ilość posiłków i dobrać do nich zalecane źródła makroskładników. Są to: 1. Białko: [...]
[...] powoduje inne reakcje. Przykładowo białka powodują wzrost poziomu zarówmno insuliny jak i glukagonu. Tłuszcze nie powodują znaczącego wzrostu żadnego z powyższych, natomiast węglowodany powodują znaczący wzrost poziomu insuliny we krwi (wszystko to przy tej samej kaloryczności). Resztę sobie dopisz - jaki jest wpływ choćby tego jednego zjawiska [...]
[...] deficyt "..skoro nie chudnę na 1000 kcal to jak mam zgubić kg na 1500 kcal .." hehe te slowa akurat mnie sie nie tycza;) napisales: ".. przy tej diecie węglowodany minimum 100 g - dla Twojej aktywności.." i wlasnie o to m.in. chodzi- mam mala aktywnosc, aeroby nie sa regularne (jesli sa:/ ), po prostu nie mam za [...]
Przymierzam sie do tej diety tylko potrzebuje kilku wskazowek bo dopiero wchodze w swiat dietetycznego, zdrowego odzywiania Waga 60 Wzrost 161 aktywny wysilek fizyczny od pewnego czasu. Czy przy zapotrzebowaniu 1500 kcal potrzebuje 100g bialka w kazdym posilku? Ile tluszczu w posilku? Jesli chodzi o weglowodany to dodajemy je w postaci warzyw do [...]
/SFD/2016/10/15/dd1c75b67ba14acb9aade202cb856572.jpgBadania pokazują, że jedynie 20% osób, które zrzuciły co najmniej 10% swojej wagi, daje radę utrzymać efekty redukcji przez rok. W celu zminimalizowania ryzyka utraty efektów redukcji niezbędne jest zrozumienie tego, co dzieje się z naszym ciałem w czasie redukcji i jaki ma to wpływ na nasz [...]
[...] 5. Czy przy diecie na masę w DNT mogę katować brzuch 6 Weidera ? //W jakim celu? Bo jeśli myślisz że to pomoże Ci w redukcji tkanki tłuszczowej na brzuchu to sobie daruj to bardzo słaby trening. P-men, alkoholu unikaj na tyle, na ile się da. Wszystko jest dla ludzi oczywiście, ale alk to węglowodany, więc nie za fajnie. Poza tym pobudza apetyt.