1 milosc ogladalem %) No w chuy ekonomicznie, wątróbka pewnie 2x ed, twaróg, jajka, ryż. Tyle %) to tak jak ja a gdzie watrobke kupowac w takim wiekszym miescie? %))) bo w tych supermarketach to po 7zl przewaznie widzailem u mnie po 4zl srednio czasem nawet po 3 za kg w centrum.. btw ta watrobke to zawsze z cebula czy jest jeszcze jakis sposob [...]
Smakują tak samo jak wątróbka %-) Kroisz na pół i wrzucasz do garnka. Jak trafisz na duże, a nie malutkie to uwijasz się w minutę. Dodatkowo na sercach tłuszcz jest tylko w 1 miejscu, więc jak Ci nie pasuje jeść sporo fatu to odkrawasz go. Miękkie, w ogóle nie są żylaste. Mi smakują i wchodzą kilka razy lepiej niż kurczak czy indyk. Zmieniony [...]
Pomoże mi która? Pamiętam, że jakiś czas temu znalazłam w czyimś dzienniku "przepis" na pasztet z wątróbki i masła, i nie pamiętam czy to była tylko zmielona wątróbka i roztopione masło i razem wszystko wymieszane czy jakies jajo sie wbijało do tego. HELP
A do podbijania tłuszczu to najlepsza wątróbka z indyka. Pyszna ponoć, ale jeszcze sie nie poczułam na siłach zaplanowąc miski tak, zeby weszła... ;) no ponoc,ale gdzie ja kupac? w biedro ni ma Preria %-) nie ma w Wawie mięsnych sklepów? %-)
A do podbijania tłuszczu to najlepsza wątróbka z indyka. Pyszna ponoć, ale jeszcze sie nie poczułam na siłach zaplanowąc miski tak, zeby weszła... ;) no ponoc,ale gdzie ja kupac? w biedro ni ma Preria %-) nie ma w Wawie mięsnych sklepów? %-) nieee,ale widzialam z butami i aptekie:D
Przepraszam, że się wcinam, ale szukam porady - czy wątróbka wieprzowa bedzie lepsza od wątróbki drobiowej (fermowa) ? Tylko do tych dwóch opcji mam dostęp ;/
@Patryk1337 Wątróbka 2-3 razy w tygodniu będzie okej, udka też wychodzą w miarę tanio. Możesz używać też jajek czy twarogu jako źródeł białka. @MCtoshkin Jasne, mogą być, ale są dosyć kaloryczne. @boykA95 Nie ma takiej konieczności, możesz zjeść normalny posiłek.
Dlaczego nie mogą być zastępstwem mięsa, skoro też są źródłem pełnowartościowego białka? Ponieważ w porównaniu do mięsa, dla przykładu wątróbka jest jak pisałem źródłem większych ilości lipidów i cholesterolu. Poza tym wątroba w organizmie zwierząt jak i człowieka jest narządem, przez który przechodzi wszystko co zostanie spożyte, dlatego też [...]
Jakby to pomagało to jestem w stanie zrobić dużo , dużo więcej :) Zresztą jak się doda trochę słodziku to te drożdze nie są takie złe , lepiej wchodzą niż np watróbka %-) A bo te łydki robię na samym końcu , nie mam już siły , dużo serii , dużo powtórzeń , łydki mnie pieką strasznie..#-P zawsze po 4 serii mam taką chwilę zwątpienia , myślę sb " [...]