Czego potrzebujemy: 200 g cukinii 40 g marchewki 1 jajko 20 g żółtego sera 30 g dowolnej mąki pół małej cebuli 2 ząbki czosnku sól, pieprz, ostra papryka Dzika oliwa czosnkowa Jak wykonać: Cukinie i marchewkę ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Solimy, zostawiamy na kilka minut. Jeśli cukinia puści wodę - odciskamy. Dodajemy jajko, mąkę, [...]
Od jakiegoś czasu można zaobserwować trend na siłowniach mający na celu aktywacje dosłownie wszystkiego. Czyli przeszliśmy z jednej skrajności, jaką jeszcze do niedawna było rozpoczynanie przygotowania do wykonywania boju od pustej sztangi, do godzinnego treningu mobilizacji i aktywacji wszystkiego, a tak naprawdę niczego, bo po takiej godzinnej [...]
[...] diagnostycznych w medycynie stężenie glukozy we krwi po 3-4 h od podania glukozy powinno wynosić 70-115 mg/dL (niestety, nie podano, o jakiej dawce glukozy jest mowa, jednak wszystko sugeruje, iż o 75 g glukozy). Wyniki: podawanie BCAA obniżyło stężenie glukozy podawanie BCAA obniżyło stężenie insuliny w trakcie OGTT. Wniosek Nawet duże dawki [...]
[...] „Zasadniczo spędzam większość czasu w wodzie, kiedy ogłoszono “lockdown” wiedziałam, że to był sposób, aby nadal pływać. Genialny hak pływacki jest naprawdę bardzo prosty - wszystko, czego potrzebujesz, to wystarczająco duże miejsce w ogrodzie i duży basen ogrodowy. Aha i mnóstwo wody.” https://youtu.be/i2cOlL0jGTU Być może Jennie nie będzie w [...]
Tofu to produkt lubiany przez wiele osób, ponieważ można z nim zrobić właściwie wszystko. Jego smak jest neutralny, dlatego pasuje do wielu różnych dań. Co więcej, przejmuje szybko smak przypraw, których używamy. Może stanowić podstawę posiłku, zastępując porcję mięsa, lub być dodatkiem np. do sałatki. Najczęściej znaleźć możemy tofu naturalne [...]
[...] naturalne składniki, niska zawartość cukru, niska zawartość tłuszczów nasyconych, bez konserwantów, bez barwników, bez wzmacniaczy smaku. Wiadomo, że same hasła to nie wszystko, liczy się także skład, wygląd i smak. Danie Spróbuj Wege - tajskie z kuskusem perłowym i ananasem to świetna opcja dla miłośników kuchni orientalnej. Szczególnie [...]
[...] i środkowy. Adaptacja wiąże się z odczuwaniem bólu, ale szybko można się do niego przyzwyczaić. https://www.youtube.com/watch?v=p6Czqydixv0 Film: chwyt zamkowy (hook grip) wszystko o tym, jak wykonać. Martwy ciąg chwytem zamkowym - zaangażowane mięśnie Mięśnie tylnej części uda (dwugłowy uda, półścięgnisty, półbłoniasty) Mięśnie prostowniki [...]
[...] całe mleko. Na suchej patelni uprażyć 100 g wiórek. Uwaga by nie spalić. Powinny mieć lekko pomarańczowy odcień. Do przestudzonej kaszy dodać połowę uprażonych wiórek i wszystko dobrze zblendować. Kolejno dodać : resztę uprażonych wiórek, masło migdałowe, miód, mąkę kokosową i izolat. Wszystkie składniki dobrze połączyć. Odstawić na około [...]
[...] od pestycydów. Jeśli chodzi o przygotowanie posiłków, to zazwyczaj stosuje się kilka metod, m.in. wyciskanie, mieszanie, moczenie, kiełkowanie itp. W zasadzie dozwolone jest wszystko, co nie wymaga obróbki termicznej. Co jedzą witarianie? Podstawą diety witariańskiej są produkty pełnoziarniste oraz roślinne, zatem nic dziwnego, że na listach [...]
[...] Biedronka zawsze jest spory wybór i tam właśnie dojrzałam opakowanie z różową pastą. Sam kolor przyciąga wzrok, a smak trzeba przyznać, jest równie ciekawy. Właściwie wszystko tu jest na swoim miejscu. Smak ciecierzycy? Jest. Buraka? Jest. Wyczuć można także nieco ocet. Testując dany produkt, nie da się ominąć tabelki ze składem. Co [...]
[...] ryzyko śmierci, w porównaniu do nieaktywnych fizycznie. Komentarz Trening w weekendy jest lepszy niż całkowita bezczynność. Jednak cytowane badanie wskazuje, że mimo wszystko regularna aktywność fizyczna (w ciągu dni roboczych i w dni wolne) jest lepsza, a ryzyko śmierci jest znacząco niższe w porównaniu do weekendowego trybu ćwiczeń (1-2 [...]
[...] są jak najbardziej w porządku: warzywa, olej rzepakowy, ananas. Jednak potem pojawia się cukier i to hasło „przyprawy” - nie wiemy tak naprawdę, co zostało dodane. Mimo wszystko skład jest krótki, prosty, co przemawia na jego korzyść. Wege pasta ma sporą zawartość błonnika, natomiast dość mało białka, dlatego, jeśli planujesz np. na [...]
[...] na placek o grubości około 5 mm. Ciasto smarujemy sosem - nie smarujemy brzegów, i na połowę ciasta wykładamy szpinak, sery i pomidory. Możemy oczywiście doprawić wszystko oregano czy bazylią. Składamy ciasto na pół i zawijamy dokładnie brzegi. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wartości odżywcze: Cała porcja to: 600 kcal. [...]
Aminokwasy pełnią ważną rolę w hipertrofii mięśni, w regeneracji po wysiłku i w podtrzymaniu zdolności wysiłkowych sportowca. To jednak nie wszystko. Komentarz Biorąc pod uwagę, iż większość ludzi ma w jakimś stopniu uszkodzoną wątrobę, tylko o tym nie wie (wcale nie musi się to manifestować do momentu, gdy jest już za późno). Jak stwierdził w [...]
[...] A jak jest ze składem? Można się przyczepić do zawartości cukru, jednak wynika to z dodatku owoców. Tak, o dziwo w filecikach zastosowano puree jabłkowe. Poza tym prawie wszystko jest ok. No właśnie "prawie". Na opakowaniu jest napisane, że jest to produkt wegański, a w składzie widnieje białko jaja w proszku i żółtko jaja (w majonezie). To [...]
Produktów mięsopodobnych było już wiele, więc pora na coś à la rybnego. To niesamowite, jak producenci potrafią wszystko przekształcić na wyrób roślinny. Niekiedy wychodzi to całkiem ok, a jak jest tym razem? Szczerze mówiąc, podchodziłam do tych kotlecików z wielką dozą niepewności. Szukałam w składzie jakiś dziwnych dodatków, które miałyby dać [...]
[...] jeśli ktoś chce budować ogólną, ostrą (zrywową, dynamiczną) siłę całego ciała. Co warto wiedzieć o podciąganiu na drążku? Trudno też wymyślić jakieś alternatywy, mimo wszystko ściąganie drążka wyciągu, inverted rows, warianty wiosłowania nie są w stanie go zastąpić. Podciąganie podchwytem może wzbudzać pewne kontrowersje, tak samo, jak [...]
Czego potrzebujemy: 100 g proszku, z którego zrobisz ciasto 140 ml wody łyżkę sosu pomidorowego w proszku odrobinę wody dodatki według uznania - ser żółty, mozzarella, pomidory, oliwki - co tylko lubimy... Jak wykonać: Ciasto i sos zrobić według przepisu na opakowaniu. Na wierzchu rozłożyć dodatki. Jeśli chcemy użyć rukoli lub roszponki [...]
[...] drugą część ciasta. Pieczemy około 35-40 minut w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia ciasta. Gotowe! Lody - serek wiejski blendujemy na gładko, dodajemy izolat i nutwey - wszystko dokładnie miksujemy i przekładamy do pojemnika w którym będziemy mrozić. Wkładamy do zamrażalki. Po około godzinie mieszamy masę i mrozimy kolejną godzinę. Gotowe. [...]
[...] czy selera naciowego. Hummus klasyczny Vemondo jest dość gęsty i smaczny - smakuje tak, jak powinien smakować hummus. Nie jest ani zbyt słony, ani za bardzo przyprawiony - wszystko w sam raz. Skład Ciecierzyca gotowana (ciecierzyca, woda) 53%, woda, olej rzepakowy, pasta z nasion sezamu 12%, ekstrakty przypraw (cebula, pieprz czarny), mieszanka [...]