[...] diety i sprawdzenia wartosci produktow, a nie bedzie problemu z jedzeniem kurczaka dwa razy dziennie. Ja tez nie wyobrazam sobie jedzenia fileta z kury wiecej niz raz na dzien, ale sa inne wartosciowe miesa(wolowina, wieprzowina) i zrodla bialka. 3. Rozklad posilkow przyzwoity, ale urozmacaj to, bo szybko taka dieta sie znudzi... powodzenia,
Szukaj w dziale, po rodzaju mięsa, bo wołowina jest dość niejednorodna - czym innym jest polędwica, którą usmażysz w 3 minuty, czym innym twarda, chuda ligawa, czym innym jeszcze np. kark wołowy - tłuściejszy, wymagajacy długiego duszenia. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-08-15 12:42:39
Podstawa jest obliczenie zapotrzebowania... Gdy obliczymy je musimy dodac od 300-500kcal aby bilans był dodatni Gdy już mamy obilczone zapotrzebowanie musimy ustalic stosunek Bialek Tluszczy Weglowodanow (BTW ) Proponuje: 1g tluszczy na kg masy ciala 1,5-2,2g bialek na kg masy ciala reszta z weglowodanow Zródla BTW: źródła węglowodanów to [...]
5:00 – Śniadanie 9:30 – Drugie śniadanie 14:00 – Obiad 17:00 – Posiłek przedtreningowy 19:00 – Posiłek potreningowy 22:00 – Posiłek białkowy (pomiedzy posilkami rano sa dlugie przerwy moge dodac do tego bialko i inne sprawy w miedzyczasie mam jeszcze kreatyne, przedtreningowe na pompe, aminokwasy gainery itp) SNIADANIE: 100g Musli, mleko [...]
Z polską wołowiną jest problem bo zbytnio się nie nadaje na steki, zajrzyj do działu kuchnia http://www.sfd.pl/Stek_wolowy_w_sosie_wlasnym-t629921.html http://www.sfd.pl/szybki_stek-t556032.html
Rozumiem, że chodzi Ci o mase. Dodatni bilans kaloryczny, białka, węgle i tłuszcze w proporcji b-2-3gram na kg masy ciala, w-4-9(?)g, tłuszczami podbijasz kcal w razie czego. Każdy posiłek powinien zawierać pełnowartościowe białko (piersi z kurczaka, ryby , jaja, twaróg chudy, wołowina), węgli (makaron, ziemniaki, kasza gryczana, chleb [...]
chyba nie myślisz że od tak sobie będziesz miał diete.. poczytaj to: http://www.sfd.pl/Potrzebujesz_Diete_Masz_Pytania_ZAJRZYJ-t379384.html później zrób to: rozkład na makroskładniki czyli białko, tłuszcze i węglowodany przyjmujesz sobie określony cell np masa,redukcja i pod to ustalasz proporcje dajmy na to że robisz mase i ważysz 70 kg czyli [...]
np. ryz biały/ziemniaki + piersi z kurczaka, wolowina, ryby, jajka. Tluszczy w porach okolotreningowych nie jemy, warzyw w zasadzie tez ale tu zdania sa podzielone, sprawa indywidualna. Zdr. Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-07-25 09:50:57
Jak już zostało zasugerowane warto jest regularnie odwiedzać dział kuchnia sfd i korzystać z ogromnej ilości przepisów na różnego rodzaju potrawy. Nie tylko na gotowaną pierś z kurczaka, ale również inne dania. Poza tym, sugeruję Tobie urozmaicać dietę również o inne rodzaje mięs np. wieprzowina, wołowina, podroby. Polecam poczytać więcej [...]
bardziej niż ilość liczy się jakość białka a to które wymieniłeś to akurat liche jest. Najlepsze żródła białka to np. drób, wołowina, jajka,tuńczyk,twaróg psonic mnie uprzedził:) Zmieniony przez - wincol w dniu 2009-02-03 18:15:31 Zmieniony przez - wincol w dniu 2009-02-03 18:15:50
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
tutaj masz produkty na jakich mozesz bazowac Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc [...]
Witaj, jest to sprawa tak bardzo indywidualna że ciężko cokolwiek doradzić bo zbyt mało informacji o tobie . Wypełnij przynajmniej ankietę działu , przyjęło się ze srednia podaż białka to 2g/kg Źródła białka: - wieprzowina (szynka, łopatka, schab, boczek), - wołowina (wszystkie elementy), - drób (pierś, udko, skrzydełko, podroby), - ryby [...]