SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

wody

  • pierś z kurczaka w przyprawach, w worek i buch do piekarnika, fajne soczyste akurat na kanapki;p a jak chcesz gotować to nie bedzie aż tak super na kanapkach smakowac jedynie z jakimś sosem, i jak będziesz miał zamiar gotować mięso to pamiętaj aby wrzucić do wrzącej wody

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-10 01:02:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zrobić zwykłego naleśnika, jak usmażysz cienki placek to się świetnie zawija i nie rozpada. Mój sposób wygląda tak: - 1.5 szklanki mąki pełnoziarnistej - 1 szklanka mleka - 1 szklanka wody - 2 jajka Wychodzi niecałe 100 kcal na placka, 11g węgli i coś koło 6-8g białka o ile dobrze pamiętam. Zmieniony przez - FFagaMMA w dniu 2013-01-20 21:52:20

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-20 21:50:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] papryka) Do smaku dodaje się cukier, sól, czosnek i przyprawy ziołowe, np. oregano, liść laurowy, goździki, pieprz zwykły lub cayene jak lubisz ostry ketchup. Wszystko dusisz do odparowania wody. Gorącą ciapę wlewasz do słoiczków, zakręcasz i wrzucasz na chwilę do wrzątku, żeby się słoiki zamknęły. Ogólnie jest 100x lepszy niż ten sklepowy :-D

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-26 13:25:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • najlepiej zostawić na parę godzin, żeby lód się roztopił, a później wycisnąć nadmiar wody. to w przypadku całych liści. tej papki to ja w ogóle nie jem, niedobre to jak cholera @-| IMO, najlepiej kupić szpinak w liściach świeży, sprzedają teraz w różnych sklepach całe paczki. Jest o niebo lepszy od tego mrożonego. I wystarczy go tylko umyć, [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-26 14:19:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ok, dzięki. Tej wody ma być mało, tak? A można na mleku ugotować? Czy lepiej potem zalać mlekiem?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-29 17:19:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Można w mleku gotować ;-) Trzeba często mieszać, bo jak się gotuje w małej ilości mleka/wody, to się garnek przypala %-)

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-29 17:32:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ze smażeniem to ja nie mam problemu. Mięso wychodzi takie jakie tylko chcę. Chodzi o gotowanie na parze. Jak mięso jest całe z wody, to przyprawy spływają.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-30 23:44:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nie, żadnej wody %-) dajesz rybę na folię, jak masz same filety, to kawałki masła na wierzch, jak masz całą rybę, to w środę, solisz. pieprzysz, sypiesz ziołami (możesz zamiast tego utrzeć je z masłem), zawijasz w folii, dziabdziasz widelcem i wrzucasz do piekarnika. a w ogóle to zazdroszczę świeżej makreli @-) gdzieś w supermarkecie można dostać [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-23 21:55:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • No właśnie o tym myślałem, tylko nie wiem jak wyjdzie to smakowo. Tak w ogóle jakbym miał to dusić? W tej formie przygotowywania jedzenia jestem zielony ;) Na patelni czy w garnku? Dodawać wody czy coś takiego?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-24 14:11:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • a ten bulion to jak zrobic? :P tzn wlac wody i ugotować z tą kostką z bulionu?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-27 16:06:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jeśli chodzi o bulion z kostki to wrzucasz kostkę do zimnej wody i to tyle :). Czekasz, aż się zagotuje. Choć mimo wszystko, jeśli masz więcej czasu, polecałbym wrzucić włoszczyznę do garnka, zalać zimną wodą i na 1,5h na ogień z tym. Następnie doprawiasz, warzywa sobie zostawiasz na później, a wywar w sam raz.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-27 16:16:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jednonienasyconych. StakeMan zaopatrz się w pojedyncze przyprawy, pieprz kolorowy, papryka czerwona słodka/ostra, bazylia, oregano, mięso sosem sojowym mzoesz doprawić, do wody na ryż dodaj kurkumy. Ja dzisiaj np pierś na jytro zrobiłem, sól pieprz, bazylia, rozmaryn, sezam biały i czarny, papryka czerwona słodka oraz sos sojowy. Zmieniony [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-07 21:47:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie nic, niewazne, taka glupota mi sie napisala, moze ktos to usunie. Generalnie to picie plynow, ryz basmati mozesz dac, on wypije sporo wody, ziemniaki. Warzywa dobrze zapychaja. To w trakcie jedzenia oczywscie. Jak Cie zlapie glod to sie czyms zajmij i... wytrzymaj. Zmieniony przez - Kapitan Wodka w dniu 2013-05-19 17:56:00

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-19 17:55:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] do tego dajesz pokrojonego w kostki ogórka i pomidora:-)) i to wszystko zalewasz tym sosem niżej rozrobionym w kilku łyżeczkach oliwy z oliwek i 2-3łyżeczkach wody; http://img195.imageshack.us/img195/3859/sossalatkowykoperkowozi.jpg i jak chcesz to wszystko polewasz jogurtem naturalnym; i jest kozak!

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-20 22:03:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • fajter i jego pytania juz mnie niczym nie zdziwia :-) davidooooooooo to Ci podal wersje niekoniecznie fit, ale za to najsmaczniejsza. Zamiast smietany mozesz dac jog. nat., a make albo w ogole nie dawaj (rozpusc kostke w mniejszej ilosci wody) albo daj pelnoziarnista/zmielony owies.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-09 17:01:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja rozpuszczam łyżeczkę żelatyny w ok 40-50ml gorącej wody i dodaję do białka podczas mieszania. Po kilku chwilach z płynu robi się coś na kształt budyniu.

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-15 19:32:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja rozpuszczam łyżeczkę żelatyny w ok 40-50ml gorącej wody i dodaję do białka podczas mieszania. Po kilku chwilach z płynu robi się coś na kształt budyniu. A ile mniej wiecej białka dajesz do tego?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-16 16:10:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ile powinien gotowac sie mielony filet z kurczaka? ?

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-12 13:50:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Killaz006 masz zamiar ugotować pierś obtoczyć w panierce i podsmażyć? Czy po prostu chodzi Ci o to ze wyjmujesz z wody i chcesz podsmażyć jak tak to ok ale robienie panierki nie wiem po co. Piłka http://www.sfd.pl/Ser_topiony_z_twarogu-t869300.html Fighter jw łustsze mięso, lub pierś do tego warzywka polane olejem lnianym. Lub po prostu zjedz [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-26 20:01:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Killaz006 masz zamiar ugotować pierś obtoczyć w panierce i podsmażyć? Czy po prostu chodzi Ci o to ze wyjmujesz z wody i chcesz podsmażyć jak tak to ok ale robienie panierki nie wiem po co. Piłka http://www.sfd.pl/Ser_topiony_z_twarogu-t869300.html Fighter jw łustsze mięso, lub pierś do tego warzywka polane olejem lnianym. Lub po prostu zjedz [...]

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-27 08:46:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)