[...] Stosowanie Do przyprawiania warzyw: pomidory, papryka, bakłażany, cukinia, cebula, warzywa strączkowe; serów, ryb i krabów. Dodaje się również do potraw mięsnych: duszona wieprzowina, wołowina, cielęcina i jagnięcina, klopsy i farsze z mięsa mielonego; sosów (pomidorowych) sałatek i zup. Jest podstawową przyprawą do pizzy i spagetti. [...]
[...] -mięso od 375g (baranina, cielęcina, schab i łopatka wieprzowa, rostbef i rozbratel wołowy, kaczka, tuszka kury i kurczaka) do 500g (pieczeń i polędwica wołowa, wieprzowina - karkówka, golonka, żeberka, szynka surowa, pierś z indyka, kurczaka bez skóry, nogi wieprzowe, tuszka królika), podobnie z wędlinami -80g wątroby wieprzowej [...]
[...] 50g/poledwica z kurczaka 50g 3.13:00 bułka grahamka warzywa typu pomidory itp.. 4.15.20 .przed treningiem 50g ryzu+120g piersi z kurczaka badz mieso typu wolowina czasami wieprzowina lub ryby. troche warzyw 5.po treningu 18.00 50g ryzu+120g piersi z kurczaka badz mieso typu wolowina czasami wieprzowina lub ryby. 6. 20.30 200g twarogu. czasami [...]
Wiek 18lat Waga: 90kg BF: O_o Duzy Cel: zredukowanie wagi o 10 kg z pomoca tsa i tussi. A O TO DIETA: Poniedziałek: I Posiłek 7:30 Szproty wędzone w oleju - puszka II Posiłek 11:30 Ser Edamski tłusty 20g III Posiłek 15:40 Jajecznica z 3 jaj IV Posiłek 18:30 Mięso z piersi kurczaka b/skóry 200g sp80 ~25g V Posiłek Ser twarogowy chudy 100g Wtorek: I [...]
[...] lub ich brak.Redukcja ma trwać 5-6 tygodni więc zejde na poziom 2900-3000kcal(czy nie za nisko?). Białko na wysokim poziomie 2.7-3g/kgmc(40%) kurak,twarog,jajka,wołowina,wieprzowina, whey, kazeina, egg, węglowodany głównie niskie IG,ryz brazowy,kasze,chleb żytni razowy,słonecznikowy itd., warzywa - tu będe obcinał tak jak pisałem [...]
Witam. Proszę o sprawdzenie diety. Zaczynam z bilansu zero Około 2700kcal uwzględniając aktywność i ćwiczenia Śniadanie: Jaja kurze całe 240g Oliwa z oliwek 5g Orzechy włoskie 5g Rodzynki suszone 20g Płatki owsiane 50g II posiłek Wieprzowina, karkówka 200g Orzechy włoskie 10g Oliwa z oliwek 10g III posiłek Wieprzowina klasa I 200g Oliwa [...]
Wiek: 17 Waga: 70kg Staż: 1,5r Typ budowy: między endo a mezo (zawsze najlepszy, najszybszy, najsilniejszy, przez 9 lat wf zawsze najlepszy, widoczna litera V i bardzo szybko masę buduje oczywiście mięśniową) Dieta na masę w dzień treningowy(+500kcal) robiona z dziennikiem Vitalmaxa. Zapotrzebowanie: W:284g 4,1g/kg B:140g 2g/kg T:91g 1,3g/kg [...]
Równowaga kwasowo-zasadowa - to stan, w którym zachowany jest swoisty stosunek kationów i anionów w płynach ustrojowych, warunkujący odpowiednie pH i prawidłowy przebieg procesów życiowych Optymalny zakres pH krwi dla większości procesów przemiany materii wynosi 7,35-7,45 Wiele produktów przemiany materii to kwasy, dlatego nawet w warunkach [...]
[...] aminokwasy egzogenne muszą być dostarczone z pożywienia. Do prawidłowego funkcjonowania organizm potrzebuje wszystkich 22 aminokwasów! Produkty bogate w białko: - mięso: wieprzowina, wołowina, drób; - ryby; - jaja; - nabiał (głównie twarogi i inne sery). Węglowodany Węglowodany stanowią dla nas paliwo, czyli dostarczają nam energii potrzebnej [...]