Mięso wieprzowe jest lepsze od wołowego. Wieprzowina ma bardziej zbliżona profil aminokwasowy do tego z ludzkich mięśni. Sery jak najbardziej są wskazane - te bez dziur, np gouda. Pleśniowe też mogą być. Nabiału sie nie bój. Tłuszcz mleczny ma mase prozdrowotnych działań. Czym więcej wapnia w diecie tym lepsze efekty. Panuj tylko nad węglami a [...]
Maslo bedzie zdecydowanie lepszym wyborem. Dlaczego nie tlusta wieprzowina? Karpie hodowlane sa sredniej jakosci. Czasami oczywiscie dodaj do diety dla urozmaicenia, powiedzmy 2 razy w tyg. Zmieniony przez - domer w dniu 2011-08-10 21:52:04
[...] KURCZAKA OLIWĄ Z OLIWEK 15g ----------- POSILEK 3 - OBIAD ok 14:00 - 14:30 Kasza jeczmiennka perlowa 100g B 7 / T 2 / W 75 / 327 kcal //PROPONUJĘ GRYCZANĄ / NA ZMIANĘ wieprzowina, szynka 100g B 18 / T 21/ W 0 / 261 kcal //POSTARAJ SIĘ WSTAWIĆ TUTAJ PIERŚ Z KURCZAKA, DORZUĆ WTEDY ŁYŻKĘ OLIWY Z OLIWEK DO POSIŁKU sok marchwiowy 250ml B 1 / T [...]
[...] jaj smażonych, faszerowanych ani jajecznicy. * Mięso - powinno się wybierać chude gatunki: cielęcinę, kurczaki, indyki, chudą wołowinę, króliki. Wszystkie tłuste gatunki (wieprzowina, baranina, gęsi, kaczki, dziczyzna) oraz podroby należy wyeliminować. * Wędliny - są wskazane chude gatunki (polędwica, szynka, parówki odtłuszczone). Trzeba [...]
ech .... tylko takie zrodla bialka : chude/tlustsze wolowina i wieprzowina , z chudych kurak indyk rybki tluszcze : lniany,oliwa,wloskie,miesa twarog zostaw sobie na kolacje. teraz zbilansuj tluszcze w stosunku 1:1:1 albo 1:2:1 (doczytaj czy te 2 dla nasyconych,bo nie jestem pewien) kalorie -200 na poczatek bialko to indywuadlna sprawa,miedzy [...]
[...] nowa. Zdecydowanie lepszym wyjściem jest poprawa dotychczasowego jadłospisu. Nabiał - jednak staraj się ograniczyć, aniżeli bazować na nim. Podobnie z rybami z puszki/wędzonymi - lepszym wyjściem jest ryba świeża/mrożona. Z mięs np. wieprzowina wypada stosunkowo tanio, jeśli kasy nie ma zbyt dużo. Drób na promocji równiez można b. tanio dorwać.
[...] to podstawa. Więc proponuję na początek od wybrania produktów które powinny znaleźć się w diecie. 1. Białko - jaja (całe z żółtkami), mięsa (wołowina, indyk, kurczak, wieprzowina), ryby (tłuste i chude) i ewentualnie twaróg na noc. Źródło białka powinno znajdować się w każdym posiłku. 2. Tłuszcze - tłuszcze wchodzą Ci razem z innym [...]
[...] sałata + oliwa z oliwek/olej lniany, albo wersja trochę smaczniejsza i bardziej kaloryczna, trochę sera żółtego w kostce pokrojonego + majonez omega 3 łyżka. Albo kasza + wieprzowina + ogórek kiszony + pokropić olejem/oliwą. Tylko tu moje kolejne pytanie, czy nie będzie zbyt mało rodzajów białka, jak będę jadł kure na zmianę z jakimś innym [...]
jw calkowita eliminacja mleka i jego przetworow, dodac wieprzowine ograniczzyc ryby do 1 pos dziennie, nie przesadzac z olejem roslinnym. pozdr mc ps tluszcze oprzec na zwierzecych /wieprzowina, jaja, /
Witam wszystkich. prosiłbym żebyście przyjżeli sie mojej diecie i poradzili co zmienić, zastąpić, odstawić. Robię trening masowy 4x w tygodniu. Mam trochę tkanki niestety nie mięśniowej na brzuchu. No i obawiam się że przy treningu masowym mógłbym ją jeszcze bardziej powiększyć. Więc muszę mieć to dobrze obcykane żeby efekt był zamierzony. Ważę [...]
[...] w diecie i ich przemian. Występowanie podobnie jak B1 wit PP ok. 6,5mg/1000kcal Źródło dla org. może być syntetyzowana z tryptofanu w organizmie, wołowina, wątroba, wieprzowina, drób, pokarmy roślinne, drożdże, bakt. przew. pokarmowego Wit. C wzrost zapotrzebowania w stresie, przeziębieniach. Jak sobie coś jeszcze istotnego [...]