POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
[...] w węglowodany (węglowodany - 58%, proteiny - 12%) bądź bogatych w białko (proteiny - 25%, węglowodany - 45%) na okres 6 miesięcy. Źródłem protein w diecie była wołowina, wieprzowina, drób, baranina i otręby. Węglowodany pochodziły z warzyw, owoców, chlebów, ryżu, makaronu i zwyczajnych słodyczy. Każdy badany ograniczał ilość tłuszczu do 30% [...]
[...] w mięśniach. Osoby zainteresowane uzyskaniem korzystnego składu ciała powinny wiec eliminować z diety produkty zwierzęce o zwiększonej zawartości tłuszczu zwierzęcego (wieprzowina, tłuste wędlin, sery żółte, topione, mleko pow. 1,5% tłuszczu, itp.). Uwagę na to powinny zwrócić przede wszystkim osoby nadużywające sterydy. Przede wszystkim [...]
[...] dzień zawodów. Za produkty ciężkostrawne uznaje się te potrawy, które trawione są dłużej niż 5-6 godzin. Do takich potraw zaliczane są m.in.: mięsa smażone, tłuste, wieprzowina itp. W dniu zawodów: Tolerancja na różne rodzaje pokarmów spożywanych przed samymi zawodami czy treningami jest bardzo indywidualna. Każdy zawodnik powinien [...]
[...] łuską. "Brudne mięso" ssaków należy do padlinożerców i drapieżników. Kiedy jesz ich mięso, spożywasz to co one upolowały lub zdobyły w inny sposów. Najgorsza być może jest wieprzowina. Podczas Wojny Secesyjnej w Stanach Zjednoczonych zdarzały się przypadki pożerania przez świnie ciał martwych żolnirzu. Ich mięso było niesamowicie tłuste, [...]
[...] w węglowodany (węglowodany - 58%, proteiny - 12%) bądź bogatych w białko (proteiny - 25%, węglowodany - 45%) na okres 6 miesięcy. Źródłem protein w diecie była wołowina, wieprzowina, drób, baranina i otręby. Węglowodany pochodziły z warzyw, owoców, chlebów, ryżu, makaronu i zwyczajnych słodyczy. Każdy badany ograniczał ilość tłuszczu do 30% [...]
[...] dzień zawodów. Za produkty ciężkostrawne uznaje się te potrawy, które trawione są dłużej niż 5-6 godzin. Do takich potraw zaliczane są m.in.: mięsa smażone, tłuste, wieprzowina itp. W dniu zawodów: Tolerancja na różne rodzaje pokarmów spożywanych przed samymi zawodami czy treningami jest bardzo indywidualna. Każdy zawodnik powinien [...]
[...] do jedzenia Niezalecane Ryby Wołowina Drób (białe mięso) Wieprzowina Białka z jajek Żółtka jajek Warzywa i rośliny Ogólnie można stwierdzić, że wieprzowina za¬wiera więcej tłuszczów nasyconych niż wołowina, wołowina więcej niż drób, a drób więcej niż ryby. A więc, gdy jesteście na diecie niskotłuszczowej, to [...]
[...] (o zawartości tłuszczu, co najmniej, 82,5%), śmietana (od 30% tłuszczu), ser biały (od 30% tłuszczu), ser żółty (60% tłuszczu w suchej masie). Z mięs najwartościowsza jest wieprzowina, ponieważ jej skład chemiczny jest najbardziej zbliżony do składu ciała ludzkiego. Najlepsze są jednak podroby: serce, wątroba, móżdżek i nerki. Wszystkie [...]
[...] dzień zawodów. Za produkty ciężkostrawne uznaje się te potrawy, które trawione są dłużej niż 5-6 godzin. Do takich potraw zaliczane są m. in. mięsa smażone, tłuste, wieprzowina itp. W dniu zawodów Tolerancja na różne rodzaje pokarmów spożywanych przed samymi zawodami czy treningami jest bardzo indywidualna. Każdy zawodnik powinien [...]
[...] w węglowodany (węglowodany - 58%, proteiny - 12%) bądź bogatych w białko (proteiny - 25%, węglowodany - 45%) na okres 6 miesięcy. Źródłem protein w diecie była wołowina, wieprzowina, drób, baranina i otręby. Węglowodany pochodziły z warzyw, owoców, chlebów, ryżu, makaronu i zwyczajnych słodyczy. Każdy badany ograniczał ilość tłuszczu do 30% [...]
[...] poza tym dostaraczymy w ten sposob roznych witamin, mineralow, aminokwasow, rodzajow tluszczy i antyoksydantow Zrodla bialka:Piersi z kurczaka/indyka, wolowina, (czasem wieprzowina)ryby morz polnocnych, tunczyka z puszki (duze kawalki w sosie wlasnym, nie czesciej jak 2 razy na tydzien)jaja cale, mleko, sery twarogowe, jogurty, kefiry, [...]
[...] w węglowodany (węglowodany - 58%, proteiny - 12%) bądź bogatych w białko (proteiny - 25%, węglowodany - 45%) na okres 6 miesięcy. Źródłem protein w diecie była wołowina, wieprzowina, drób, baranina i otręby. Węglowodany pochodziły z warzyw, owoców, chlebów, ryżu, pasty i zwyczajnych słodyczy. Każdy badany ograniczał ilość tłuszczu do 30% [...]
Moim zdaniem pewne jest, że z mamą niezbyt kulturalnie rozmawiacie przerywając sobie nawzajem w pół zdania :) Dieta niestety już ma to do siebie, że jest obarczona pewnym rygorem spożywania nie zawsze tego, co się chce i co się lubi. To już tak z definicji. Co do diety na masę... pierwszy błąd to tylko 3 posiłki dziennie. Powinny być 5-6, w miarę [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]
[...] w węglowodany (węglowodany - 58%, proteiny - 12%) bądź bogatych w białko (proteiny - 25%, węglowodany - 45%) na okres 6 miesięcy. Źródłem protein w diecie była wołowina, wieprzowina, drób, baranina i otręby. Węglowodany pochodziły z warzyw, owoców, chlebów, ryżu, pasty i zwyczajnych słodyczy. Każdy badany ograniczał ilość tłuszczu do 30% [...]