Jw, też zawsze miałem z tym rozkminy %-) A przecież dieta low fat NIE= tylko pierś. Są ryby, podroby (wątróbka 6g/100, żołądki 4g/100 fatu). Co nie zmiania faktu że i tak tłuste mięsa najlepsze w smaku %-)
aż muszę zobaczyć ogólnie to jak zacznę masę rozpiszę sobie dokładnie co ile kosztuje w mojej diecie i postaram się obniżyć cenę do minimum zastępując np. kurczaka wątróbką itp
Dla mnie to tez przyjemność i jem smacznie. Co do kasy... nie musisz jeść piersi z kurczaka, masz inne smaczne źródła białka z dobrymi źródłami tłuszczy oraz witamin/minerałów np. wątróbka, serca, żołądki. U mnie 1kg wątróbki kosztuje 5zł w tesco, to samo serca i żołądki a jak się to przygotuje to jest na prawdę smaczne. Co do węgli, może to jest [...]
Przepraszam, że się wcinam, ale szukam porady - czy wątróbka wieprzowa bedzie lepsza od wątróbki drobiowej (fermowa) ? Tylko do tych dwóch opcji mam dostęp ;/
Dopiero zacząłem ok 2tyg więc. A z tego co mi pisali to wątróbki często jeść nie można i dlatego rzadko jem... i watróbka musiała by być smażona a jeść ją pare razy dziennie smażoną to pewna zgaga u mnie.
Dzisiaj dzień regeneracji. Porozciągałam się dokładnie 0,5h. Ostatnio lekarstwem na wszystkie boleśniaki na plecach stał się mostek. Pomostkuję z trzy razy i czuję się jak nowa :-)) Miska: 1. omlet z owsianymi, jajami, marchewką, cynamonem, borówki 2. zupa krem z cukinii, wątróbka drobiowa z cebulką i brzoskwinią, razowy 3. kanapki z masłem, [...]
[...] nie ma?? Ja nie napisalem ale bede jadl warzywa takie jak pomidor, zielony ogorek, ogorki malosolne, papryka, czasami brokul, a co do urozmaicen miesa to bedzie karkowka, watrobka. Warzyw nie wliczam. Wit C moze byc w postaci 1 cytryny wycisnietej do wody ?? PS: co do poziomu tkanki tluszczowej czyt. jak sie mierzy itd ale nie sadze zeby to [...]
Łał. No i co z tego? Nie rozumiesz że on nie pisał że wątróbka jest bee ze względu na toksyny, tylko że ma niepełnowartościowe białko? Kvrwa nie przeszło mi jeszcze, tak mnie wkvrwił %)
Zrozumiałem Dawida. Chodzi mu o to że wątróbka jest pełnowartościowym białkiem,ale nie jest pełnowartościowa.Pełnowartościowe jest np. udko,a raczej PEŁNOWARTOŚCIOWNIEJSZYM od PEŁNOWARTOŚCIOWEJ wątróbki. nie,no.....nie zrozumiałem go:-(
ja tez nie przepadam za wątróbką ale przekonuje mnie cena oraz wartosci odzywcze ( 19g Białka i 6 Tłuszczy na 100gr) jako dodatek ma teżdużo żelaza magnezu i takich innych pierdół przydatnych.Wlasnie dziewczyna zrobiła mi na jutro podsmazaną z cebulka a jako że na redukcji jutro obcinka troche WW to tłuszcze nie są przeszkodą.Sogacz oczywiscie za [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
jak wątróbka to ja zawsze duszę. Nie mówię, że twaróg jest zły, ale nie jest idealny, a 600ml mleka prawie w całości zapewnia dzienne zapotrzebowanie na wapń.
Wątróbka po 5 minutach będzie Ci strzelać krwią w gębie %) Chodzi o to że nie można solić przed obróbka, bo będą twarde. A czy posolisz na koniec smażenia czy po smażeniu to jeden chuy %)
Lepsze podroby, niż podróby, mięsa. j.w wątróbką też rzygałem do czasu aż nauczyłem się ją robić, teraz jest naprawdę pyszna to jak ze stekiem - gumowy też jest ch00yowy
To nie jest sprawdzone info wiec może ktoś potwierdzi, ale wydaje mi się że cholesterol w jajkach to mit, w wielu dietach znajdują się jajecznice z 5-6 jajek dziennie, ale rób jak uważasz myślę że zamiast fasoli lepsze byłyby te podroby, wątrobka np.