Witajcie. Mam pytanie na jutro do szkoly jako drugi posilek chce zabrac swoj dzisiejszy obiad tj. ryz + kawalki kurczaka + warzywa na patelni. Problem w tym ze nie mam tego jak podgrzac w szkole. Czy moge zjesc na zimno czy moze mnie po tym bolec brzuch? Ewentualnie co moge dodac do ryzu aby zjesc to na zimno gdy jestem na diecie redukcyjnej???
Witam Jak w temacie, proszę o ocenę diety na redukcję tkanki tłuszczowej. Dodam ze zamieniam na inne kasze, warzywa na kalafior, pomidor, ogórek itp. Mięso na schab, wołowinę, ryby pstrąg (prosto z hodowli) także mrożone morszczuk, mintaj. /SFD/2017/2/23/ca7b9929d2d846989040320ae4fe4618.jpg
prosze o ocene diety, chce podtrzymac wage mam 14 lat 177cm wzrostu i waze 61kg na sniadanie jem 5 kromek chleba orkiszowego z masłem, szynką i serem na obiad to co mama zrobi zazwyczaj 2 schabowe i ziemniaki i do tego jakieś warzywa na kolacje to samo co na śniadanie
[...] produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. ,Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy technologiczne polegające na łuskaniu i polerowaniu zubażają mąkę w tę [...]
[...] na ruszcie lub w piekarniku, ale nie smaż. 8. Nie przegotowywuj jedzenia - proces ten niszczy witaminy i proteiny zawarte w produktach. 9. Zamiast tłuszczu wkładaj do zupy warzywa saute. 10. Wyznacz sobie cel, aby zmniejszyć masę ciała o 18% (ale nie mniej niż 10%). 11. Chudnij powoli - około 0,5 kg tygodniowo. 12. Waż się raz w tygodniu. 13. [...]
[...] Grupy A nie mogą utylizować energii tak szybko, następuje więc zahamowanie metabolizm. Grupa A powinna zwrócić uwagę na pożywienie zdrowe, niskotłuszczowe oraz uzupełniać je warzywami i zbożami. Żywność, która sprzyja wzrostowi wagi: Mięso - słabo trawione, magazynowane w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej; zwiększa ilość toksyn [...]
[...] ewentualnie tłuszczu. Posiłek może być więc taki: - ser twarogowy półtłusty (półtłusty jest mniej przetworzony niż chudy, dlatego lepszy będzie) - tran / oliwa z oliwek - warzywa Posiłek ten powinien być stosunkowo lekki, podobnie jest z posiłkiem po śniadaniu. Wiecie już co powinno się znaleźć w poszczególnych posiłkach, przejdźmy dalej. [...]
[...] produkty zbożowe grubego przemiału, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina), rośliny strączkowe - groch, fasola oraz , drożdże, orzechy, nasiona strączkowe, ryby, owoce i warzywa. Tiamina jest zgromadzona głównie w warstwie zewnętrznej ziaren zbóż dlatego też procesy technologiczne polegające na łuskaniu i polerowaniu zubażają mąkę w tę [...]
[...] jest osiągnąć poprzez redukcję spożycia tłuszczów, jako że każdy gram naładowanych energią tłuszczów daje 9 kcal. Należy więc spożywać kurczaki, ryby, chude mięso, owoce, warzywa i niektóre zboża. Spróbujcie takiej diety i obserwujcie reakcję własnego organizmu. Pomimo największych starań organizmy niektórych kulturystów reagują zbyt słabo na [...]
[...] chemicznego rozkładu białka, któremu często towarzyszy nieprzyjemny zapach. Skuteczne sposoby powrotu do zdrowia Jeżeli chory zacznie stosować pożywienie bezśluzowe: owoce, warzywa, nasiona, soki, wodę, to odciążony organizm zacznie pozbywać się nadmiaru śluzu nagromadzonego od dzieciństwa - głównie w przewodzie pokarmowym - często już [...]
[...] reakcji chemicznych w obrębie płytki nazębnej, co zwiększa kariogenność. Najlepszymi pokarmami minimalizującymi ryzyko próchnicy są pokarmy twarde (sery, orzechy, warzywa), oraz nie zawierające sacharozy - zamiast tego lepsze są zastępcze słodziki. Wbrew jednak temu, dowiedziono że rodzynki (wyjątkowo bogate w węglowodany), mogą [...]
[...] trochę dłużej. Kaszę gryczaną można zazwyczaj spotkać z daniami mięsnymi, gulaszami, ale połączenie jej z daniem rybnym też się nie wyklucza. Można też faszerować nią różne warzywa (papryki, bakłażany, czy cukinie), jest też idealna na kotlety w połączeniu z mięsem. Dodawać ją można też do sałatek. Wyróżnić też możemy kaszę manną, kuskus, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] które możemy spożywać na redukcji są: Białka: mięso z kurczaka (zwłaszcza pierś), inne chude mięsa, ryby, jaja, twaróg chudy lub półtłusty Węglowodany: kasze, ryże, owoce, warzywa, płatki owsiane, chleb razowy Tłuszcze: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, masło orzechowe (nie z orzechów ziemnych), ryby, jaja, orzechy włoskie i laskowe, migdały [...]
[...] 25% protein, 15% tłuszczów. • Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak najprostszy i najkrótszy. • Węglowodany [...]
[...] Żeby osiągnąć cel, jakim jest obniżenie poziomu spożywanych kalorii, potrzebne jest zastąpienie bogatotluszczowych produktów, pokarmem ubogoenergetycznym takim jak np. warzywa i owoce. W tłuszczu nie ma nic magicznego! Myślenie, że ograniczając tłuszcz do minimum, zawsze będziemy tracić na wadze, jest zupełnie niedorzeczne. Żywienie bogate [...]
[...] ich ilość jak i połączenie z innymi składnikami odżywczymi posiłku, (które Np. obniżą całość IG naszego posiłku). Do pierwszej grupy zaliczymy: zielone warzywa, cebulę, pomidory, groch i fasolę, bakłażany, cukinię, brokuły, dziki ryż (tzw. czarny), surową marchew, makaron sojowy, soję, soczewicę, orzechy laskowe i włoskie, [...]
[...] - Dobrymi "zapychaczami" są produkty bogate w błonnik (patrz punkt 28.) takie jak otręby (ktore możesz zjeść z jogurtem) czy zielone warzywa, jak sałata, szpinak, brokuły. Pokarmy te mają bardzo małe ilości węglowodanów strawnych, a białka i tłuszczu prawie wcale, więc nie spowodują tycia, a hamują głód [...]
[...] Tłuszcze - 1g, Węgle - 60g. Małe dodatki do diety: - Margaryna - Woda mineralna około 1 l. - Ketchup lub musztarda w małych ilościach - Miód od czasu do czasu - Owoce lub warzywa - Nieraz jakiś jogurt lub coś innego lekkiego - W niektóre dni więcej oliwy z oliwek Podliczając: Białko: 80-100g. Tłuszcze: 60-70g. Węglowodany: 450-500g. Kalorie: [...]