1. Glikocjaminę łaczymy z produktami zawierającymi kreatynę, gdyż ta jest jej prekursorem. 2.Maltitol należy do grupy alkoholi cukrowych, stosowany jest jako słodzik. Alkohole cukrowe posiadają kaloryczność taką jak sacharoza, ale z uwagi na to, że są wolniej absorbowane w przewodzie pokarmowym, nie podwyższają zawartości glukozy we krwi i [...]
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej [...]
1]Dokończ zdanie i uzasadnij:Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze..(tylko 1 odpowiedź) i dlaczego? Z glikocjamina stosujemy betaine,która w procesie zwanym metylacją przekształca glikocjamine w kreatynę. 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? Maltitol(E965) to substancja słodząca. W batonach Olimpu służy jako słodzik. [...]
1.Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę, ponieważ w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. 2.Maltitol - (E 965)jest to substancja ktora uzywa sie w batonach zamiast cukru 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr [...]
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca . 3.Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska [...]
ODPOWIEDZI 1]Dokończ zdanie i uzasadnij:Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze..(tylko 1 odpowiedź) i dlaczego? Z glikocjamina stosujemy betaine,która w procesie zwanym metylacją przekształca glikocjamine w kreatynę. 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? Maltitol(E965) to substancja słodząca. W batonach Olimpu służy jako [...]
1) Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2) Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca 3) Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska [...]
1. Betaina przemienia homocysteine w metionine, ktora metyluje glikocjamine do kreatyny. 2. Maltitol - substancja slodzaca, w batonach ma funkcję słodzącą. 3. Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Piotr Głuchowski - Warszawa
1. Do glikocjaminy potrzebana jest betaina, która w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w cząsteczkę kreatyny. 2. maltitol to sub słodząca gzieki której batonik jest smaczniejszy a nie tuczy:P 3. - Kamila Porczyk - Warszawa - Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska - Piotr Głuchowski - Warszawa - Mariusz Strzeliński - Elbląg
1)Z betaniną gdyż połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2) Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator [...]
1} Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2} Maltitol - Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki od [...]
1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej [...]
1 Do glikocjaminy potrzebana jest betaina, ktora w procesie metylacji przeksztalca glikocjamine w czasteczke kreatyny 2 maltitol jest to substancja slodzaca 3 Mariusz Strzeliński - Elbląg Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska Kamila Porczyk - Warszawa Piotr Głuchowski - Warszawa
1) Z glikocjaminą stosujemy (łączymy) zawsze betainę która w procesie metylacji przekształca glikocjaminę w kreatyne. 2) Maltitol pełni funkcję substancji slodzącej w batonach sportowych. 3) K.Porczyk - Warszawa M.Strzeliński - Elbląg P.Głuchowski - Biała Rawska M.Pudzianowski - Warszawa
1)Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2Maltitol - (E 965) Syntetyczna substancja słodząca i regulator wilgotności. Mniej słodki [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze betaine, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2) Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
Witam wszystkich!!! Ale sie dzisiaj ciesze :)))) Jutro wygram!!!! :) 1.Połączenie glikocjaminy i betainy w odpowiednich proporcjach wspomaga naturalną produkcję kreatyny przez organizm oraz magazynowanie fosfokreatyny w mięśniach. Ostatnie badania dowodzą, że glikocjamina ma znacznie lepsze możliwości transportowe niż glukoza 2.Maltitol - (E 965) [...]
1]Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2] Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? jest zamiennikiem cukrów [...]
1) Betaina przemienia homocysteinę w metioninę, która metyluje glikocjaminę do kreatyny. 2) Jest Substancją słodzącą oraz zapobiega zbytniej wartosci kalorycznej batonu 3)Kamila Porczyk - Warszawa Mariusz Strzeliński - Elbląg Piotr Głuchowski - Warszawa Mariusz Pudzianowski - Biała Rawska
1. Z glikocjaminą stosujemy(łączymy) zawsze z betainą, ponieważ glikcojamina trafiając do wątroby ulega metylacji przez betainę i zamienia się w kreatynę. Dzięki temu nasz organizm potrafi wytwarzać samodzielnie więcej kreatyny niż bez stosowania glikcojaminy/betainy 2. Jaką funkcję w batonach sportowych pełni maltitol? Jest zamiennikiem cukrów [...]