[...] Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma kalorii czy ile wynosi dziennie zapotrzebowanie na ten makroskładnik. Poradnik jest przeznaczony przede wszystkim do [...]
Wymagania żywieniowe sportowca znacznie odbiegają od tych, jakie poleca się przeciętnemu Kowalskiemu. Nie powinno to jednak nikogo dziwić, gdyż obciążenia treningowe są również zdecydowanie inne. A przecież do nich dokłada się także zwiększony stres, związany na przykład z wyjazdami i występami w zawodach. Batony sportowe Stanowią pewnego [...]
Wiec tak z tego co się orientuje kazeina jest białekim wolniej przyswajalnym od serwatki wiec moje pytanie brzmi w jakich produktach występuje białko kazeinowe i w jakich ilościach
[...] białka. ( Bez wymienionych białek bioaktywnych produkt jest zupełnie "martwy" - niepełnowartościowy). Podsumowując - rzetelny dystrybutor podaje, jakie białka serwatkowe i w jakich procentowych proporcjach wchodzą w skład oferowanego produktu. Dodatki witamin i minerałów Po procesie mikrofiltracji w otrzymanym koncentracie białek serwatkowych [...]
[...] białek bioaktywnych produkt jest zupełnie „martwy" - niepełnowartościowy). Podsumowując - rzetelny dystrybutor podaje, jakie białka serwatkowe i w jakich procentowych proporcjach wchodzą w skład oferowanego produktu. Dodatki witamin i minerałów Po procesie mikrofiltracji w otrzymanym koncentracie [...]
[...] białek bioaktywnych produkt jest zupełnie „martwy" - niepełnowartościowy). Podsumowując - rzetelny dystrybutor podaje, jakie białka serwatkowe i w jakich procentowych proporcjach wchodzą w skład oferowanego produktu. Dodatki witamin i minerałów Po procesie mikrofiltracji w otrzymanym koncentracie [...]
[...] treningu siłowym i kulturystycznym. Oznacza to, że każdy ćwiczący powinien znać odpowiednie proporcje makroskładników, wiedzieć kiedy i jak często spożywać posiłki oraz o jakich porach dane makroskładniki mają największy wpływ na nasz organizm i progres naszego treningu. Składniki diety rozkładane są na trzy komponenty: białka, węglowodany [...]
[...] cytrusowe, pomidory i czekolada. Naukowcy, którzy przeanalizowali DNA ludzi żyjących w neolicie znaleźli dowód na to, iż ludzie ewoluują dostosowując się do warunków, w jakich przyszło im żyć. Okazuje się, że jeszcze 7000 lat temu dorosły mieszkaniec Europy nie był zdolny do trawienia mleka. Obecnie trawi je 90% populacji Europy. W pewnych [...]
[...] spożyć suplement zaraz po przebudzeniu, a tym samym po całonocnej „głodówce”. Powinno się stosować odżywkę również po treningu, aby uzupełnić straty, do jakich mogło dojść w tkance mięśniowej po wysiłku. Natomiast przed snem dostarczamy organizmowi białko, aby ochronić go przed całonocnymi stratami w tkance mięśniowej. [...]
[...] nie zawsze odpowiadają potrzebom organizmu. Najczęściej jemy szybko i byle jak. Nie zwracamy uwagi na wartości odżywcze, jakie są nam potrzebne do prawidłowego rozwoju, a jakich dane produkty nam dostarczają. Jemy po prostu to, co lubimy. Ale czy to jest zdrowe? Zdaniem żywieniowców powinniśmy zwracać większą uwagę na to, co jemy. Powinniśmy [...]