Witaj Sądzę, że w dużej mierze znaczenie mają tutaj kwestie osobnicze i powinieneś sam spróbować, który wariant Ci lepiej służy. Efekty i tak warunkuje przede wszystkim to jaki bilans kcal dobierzesz i na jakich produktach będziesz bazował. A jak to wygląda w świetle badań naukowych? A no jest wiele przesłanek świadczących o tym, iż lepiej [...]
Ok czyli będę redukował deficyt wynosi 20 procent myślę że wystarczy w między czasie będę się starał dopiąć dietę w sensie mikroelementów i starać się by białko było w każdym posiłku Mógłby mi ktoś przybliżyć jak rotować węglami w dt i dnt jeśli odejmę węgle w dnt żeby utrzymać kcal muszę dodac wtedy tłuszcze i białko ? Ile powinna wynosić taka [...]
+ jak wyżej postaram się robić sałatki raczej samemu + kurczaka smażyć na tłuszczu, żeby podbić tłuszcze te warzywa, które kupuję są bez kukurydzy i bez marchwi /SFD/2017/11/7/ad67eb0638fc4983b50e3a216330629e.jpg Zmieniony przez - kubagot w dniu 2017-11-07 19:37:00
Białko masz na odpowiednim poziomie. Tłuszcze również. Nie pozostaje nic innego, jak zwiększenie węglowodanów. Zdecydowanie nie z otrębów. Wywal je. Taka ilość błonnika będzie niebezpieczna dla zdrowia. http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html
Aby wiedzieć, jakie przepisy stosować na redukcji a jakie, gdy naszym celem jest budowa masy mięśniowej, trzeba znać podstawy diety zbilansowanej. Każdy, kto je zna, wie o tym, że bez względu na stosowany cel, przepisy będą takie same. Korygujemy jedynie ilość kcal i makroskładników w posiłku. Jednak bazować należy na tych samych źródłach [...]
Witaj Na początek powinieneś obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne, które liczymy według wzoru : http://www.sfd.pl/Obliczanie_zapotrzebowania_czyli_pocz%C4%85tki_uk%C5%82adania_diety.-t856533.html Oczywiście warto pamiętać, że wyniki mają charakter orientacyjny a później należy i ta dietę kalibrować, a więc manipulować ilością kcal i [...]
Produkty przetworzone do eliminacji: masło orzechowe, dżemy, wafle, ryż biały, cukier, mleko, ketchup, margaryna. Czyli pół Twojej diety. Tłuszcze min. 1g/kg masy ciała. Zmieniony przez - domer w dniu 2017-11-28 07:25:10
No kolego , a kto Ci doradził jedzenie samego kurczaka ? Druga sprawa białko to nie jest cała dieta , mamy jeszcZe tłuszcze i węglowodany . Imbir możesz sobie dodawać do diety jako poprawa smaku http://potreningu.pl/articles/1323/roznorodnosc--zapomniana-zasada-zdrowej-diety
Rzeczywiście dieta składa się z wysoko przetworzonych produktów jak i występują niedobory żywieniowe. Nie ulega wątpliwości, iż należy zrewidować podejście do żywienia. Posiłki mają być pełnowartościowe które będą zawierać białko, dobrej jakości ww jak i zdrowe tłuszcze z dodatkiem różnokolorowych warzyw. Dostosuj się do w/w wskazówek po czym [...]
Starałem się wybierać produkty z linków, które podesłał flex. Mój rozkład makroskładników to: białko ok. 2g/kg, węglowodany ok. 7g/kg i tłuszcze 1,7g/kg. Proszę o porady i wskazówki jak poprawić dietę. /SFD/2017/12/4/e8251da6f7b0435c85a0649d14252058.jpg
Budowa masy mięśniowej to jeden głównych celów, jakie obierają sobie osoby trenujące siłowo. Każdy chciałby rozbudować swoje mięśnie i ich siłę bez zbędnych przyrostów tkanki tłuszczowej. Liczyć się trzeba jednak z tym, że trochę tkanki tłuszczowej w czasie budowania masy zawsze złapiemy. Co jednak zrobić, aby efekty były jak najlepsze? Odpowiedź [...]
Diety niskokaloryczne powodują niestety zatrzymanie się naszego metabolizmu, ale także problemu ze strony gospodarki hormonalnej. Zanim zaczniesz kolejną redukcję, dobrze byłoby, gdybyś przede wszystkim wykonała badania, które mniej więcej ocenią stan Twojego zdrowia, na pewno przydałoby się wykonać: - morfologię z rozmazem, - mocz, - lipidogram - [...]
Powszechnie wiadomo, że dieta jest podstawą tego, jakie osiągniemy wyniki w sporcie i jaką uzyskamy sylwetkę. Zdecydowanie warto w naszej diecie bazować na produktach jak najmniej przetworzonych i dostarczać organizmowi takie ilości kcal i składników odżywczych, jakie wyliczyliśmy sobie pod określony cel treningowy. Wśród źródeł makroskładników, [...]
tez tak kiedyś myślałam dopóki nie zauważyłam, że tłuszcze mnie "zalewają", Ty masz dużo nasyconych w diecie i efekt może być odwrotny do zamierzonego, kobieca sylwetka lub jednak węglowodany, także tarczyca :-) nie ma co się ich bać :-D
tez tak kiedyś myślałam dopóki nie zauważyłam, że tłuszcze mnie "zalewają", Ty masz dużo nasyconych w diecie i efekt może być odwrotny do zamierzonego, kobieca sylwetka lub jednak węglowodany, także tarczyca :-) nie ma co się ich bać :-D Mnie tłuszcz nie zalewa.Rok temu prawie na diecie keto jadłam go bardzo dużo.Nie tyłam, nawet trochę jednak [...]
Każdy z nas chciał uzyskać jak najlepsze i najszybsze efekty zmiany swojej sylwetki. Idealnie by było, gdyby tkankę tłuszczową można było zmienić na mięśnie. Niestety jest to niemożliwe. Fizjologia naszego organizmu nie pozwala nam na to. Pierwszym krokiem zdecydowanie powinna być redukcja tkanki tłuszczowej, a dopiero z niskiego poziomu budowa [...]
B 2.3 g/kg myślę żeby podbić do 2,5 T trochę ponad 1 g/kg reszta W obecnie ok 5 g/kg myślę ze rozkład makro jest ok ale oczywiście jestem otwarty na propozycje. Co do jakości jedzenia to ciężko się przyczepić piersi schab szynka itp z węgli ryz basmati kasza gryczana makaron pełnoziarnisty tłuszcze to oliwa z oliwek i lniany wiec myślę ze jest ok [...]
Idąc za waszymi radami, postanowiłem pierw trochę zredukować, a następnie ruszyć z budowaniem masy mięśniowej. Stosując się do :http://www.sfd.pl/Dieta_-_ułóż_sam_a_-t315296.html wyszło mi, że dzienne zapotrzebowanie kcal przy redukcji to ok 2800kcal 164gB 353gW 77gT, przy czym nie wiem, czy nie powinienem zmniejszyć trochę węgli i tłuszczy, [...]