SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sół

  • Sheep nie wiem jaki to miałoby smak z brukselką ale krem polecam ze szpinaku lub brokuła. Włoszczyznę gotuję tak do połowy miękkości. Dodaję liść, bobek, sporo czosnku, sól, chili i przysmażoną cebulkę na maśle . Potem dodaję brokuł czy szpinak. Gotuję do miękkości (żeby dało się zmielić blenderem) Aha ważne, wyciągam marchew (kolor po niej [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-17 13:21:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • JA właśnie na jutro mam 2. śniadanie z ciecierzycą - uduszona cebula, papryka i dorzucona do tego ciecierzyca gotowana (może być z puszki), podsmażone na maśle klarowanym, dodać curry, chilli, majeranek, sól i pieprz. To ciepła część śniadania, po podgrzaniu dodaję łososia wędzonego ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-18 21:47:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ciezko doradzić, nawet nie napisałas z jakiego przepisu pieczesz ten chleb, ile ma Twój zakwas ? Biała mąka pszenna to tu jest niejadana ;) a sól raczej podnosi rosnięcie chleba, dlatego sklepowe sa słone Zmieniony przez - etrala w dniu 2013-02-27 20:43:05

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-27 20:42:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • super te flaki, musze też spróbować :-) a żołądki to ja podsmażam na maśle z cebulką i pieczarkami, potem zalewam odrobina wody, dodaje przyprawy wg uznania (sol, pieprz, majeranek obowiazkoawo) i gotuje do miękkości. na kopniec dodaje natke pietruszki

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-28 14:40:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • zmiksowałam rozgotowaną soczewice z kalafiorem + sól i biay pieprz i wiecie co? dobre to :-) jeszcze mogłaby cebula podsmazona na masle byc do tego :) jeden posiłek a fajne ma proporcje :)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-07 15:28:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tu gadają o pasztetach a ja o sniadaniu, czyli owsianka na egzotycznie owsianka wdg kuchni 5-ciu przemian 1 litr wrzącej wody - ogień ¼ łyżeczka kurkumy – ogień (orzechy włoskie to tez ogień) 1/3 łyżeczki masła – ziemia (można zamienić masło na olej, tu jest miejsce na migdały, pestki dyni, siemię lniane) ¼ łyżki cynamonu - ziemia 8 łyżek [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-10 13:43:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • http://www.doradcasmaku.pl/przepis/244869/pizzerinki-na-cukiniowym-spodzie.html to kiedyś robiłam lub to Składniki na pizzę o średnicy standardowej patelni 3 łyżki płatków owsianych 2 łyżki otrębów pszenne 70 g jogurtu naturalnego jajko szczypta proszku do pieczenia i sody sól, pieprz, bazylia (do smaku) to też robiłam, ale nie wiem co [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-04-11 13:40:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Może któraś z Was się orientuje co jest jeszcze dodawane do tych śledzi w rybnym trzymanych w wiadrze? Sól wiadomo, że jest, a poza tym są tam jakieś świństwa?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-14 15:15:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ostatnio wpadła mi przez przypadek w łapki nowość z sonko: ryż brązowy w 10minut. jest on już po wstępnej obróbce termicznej. dla mnie rewelacja:) co ladies myślą o waflach kukurydzianych? (skład: kukurydza pełnoziarnista, grys kukurydziany, sol morska) może być alternatywą dla pieczywa które staram się odstawić(sprawdzam, czy to na gluten źle [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-12 08:14:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • upały straszliwe, macie pomysły na jakieś szejki, koktajle - z owocami, mlekiem kokosowym, tak, żeby było smacznie i zdrowo? ja lubię z bananem i malinami, albo brzoskwinią - to z mlekiem kokosowym ew. ogórek, jabłko, sól i pieprz - to z wodą i kostkami lodu

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-04 21:20:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dziewczyny, znalazlam dzis w sklepie chleb pumpernikel - chleb żytni - skład: żyto, woda, kiełki pszenicy, sól, otręby, regulatory kwasowości E270 i E262, KONSERWANTY: E282, E200...czy ze wzgledu na te konserwanty i kregulatory lepiej go unikać? myślałam, żeby spróbować w tym tygodniu zanim upiekę swój chlebek w weekend :-) ??

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-02 19:32:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ooo dzięki :-D to ja napiszę do niej :) Ten jeden niech Ci się na zastępstwo produkuje, bo jakiś zapas trzeba mieć:) W kwestii przepisów mam oficjalną zgodę na kolportowanie od samej Gosi, więc sobie pozwolę : Marynata do mięs : Składniki:6 rozgniecionych ząbków czosnku drobno starta skórka z 2 cytryn ¾ szklanki soku z cytryny 2 świeże, drobno [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-19 16:48:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • robię na oko ;) jedni lubią mniej kwasne, inni bardziej - wlewam i smakuję, woda, ocet, sól, pieprz, tymianek, kolendra, gorczyca, mielone ziele angielskie czasem bazylia i skórka cytrynowa, kombinacji tyle ile przypraw w szufladzie ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-08 10:41:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Elma- ja czasami robie cos ala tzatziki z jogurtem greckim, startym ogorkiem, mieta i sokiem z cytryny (sol i pieprz do smaku) albo musztardowy wtedy zamiast octu balsamicznego beltam oliwe z musztarda, sokiem z cytryny, sola i pieprzem

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-10 11:24:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziękuję za odp. No właśnie ten jogurt, nazywany przez niektórych klajstrem :), chyba nie jest zbytnio polecany. Zrobiłam majonez, użyłam oleju rzepakowego, ale przesoliłam :) Smakował tak sobie, chyba przez tą sól:) Oliwa + musztarda też robiłam, ale bez soku z cytryny. Hmm, muszę spróbować, może będzie inny smak. Chyba intensywniejszy aromat ma [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-10 11:36:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Hej dziewczyny, ja osobiście majonezu nie robię,ale moja znajoma ma super sposób: szklanka oleju, jajko, łyżka soku z cytryny, łyżeczka musztary, sól i pieprz do smaku i to wszystko ma w słoiku, a potem to blenduje ZMROŻONĄ końcówką od blendera. Końcówka się mrozi ok 15 min w zamrażarce, potem się ją wkłada do słoika na samo dno,włączasz blender i [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-10 14:56:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Polecam domowy vinegret - oliwa, musztarda bez cukru (np Dijon), czosnek, pieprz, sól, trochę octu i wody.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-10 17:40:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Edytuje :) Znalazlam przepis i do dziela! :) Moje masło Felixa ma orzechy 73 %, suchy syrop glukozowy, olej roślinny, dekstroza, utwardzane tłuszcze roślinne, sól utwardzone - nie jem wiecej juz tego masła, chocaz szkola wyrzucac skoro mam pol sloika..}:-((. Zmieniony przez - aniitka155 w dniu 2014-01-20 14:41:44 Zmieniony przez - aniitka155 w [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-20 14:40:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co racja to racja, Ale znalazm drugie maslo felixa i ma inny sklad i mam caly sloik tego Sklad : orzechy ziemne 70 % Olej rzepakowy Olej Palmowy sól syrop glukozowy. - bez utwardzaczy, to w sumie dojem. Tamto wyrzucilam wlasnie :) PARADJOIN - nie chce juz nic takiego, maslo bede robic juz sama :) Zmieniony przez - aniitka155 w dniu 2014-01-20 [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-20 15:03:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • A czy kupne soki pomidorowe lub warzywne wliczac do miski? Tzn. Chodzi mi o większe ilości jak np. 1 litr, bo wtedy wychodzi już ok. 24-37 g. weglowodanow No i czy takie kupione w sklepie można pic na codzien? Skład pomidorowego: Przecier z pomidorów (98%) przecier z papryki (0,5%) ,sol,papryka ostra mielona, naturalny aromat tabasco.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-06 11:55:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)