Za moich czasów kiełbasę robiło się w proporcji 1.2-1.5kg na 1kg gotowego produktu, więc o zayebistości tego Twojego bloku mi nie gadaj ;-] No chyba, że robi to jakiś staromodny rzeźnik w ilości 10, maaax. 20kg na tydzień. Choć nie wiem, któremu rzeźnikowi chciałoby się babrać nożykiem w kurczęciach i indykach, a potem te okrawki zlepiać w stałą [...]
Doris - Ciastka raczej są "gumowate" bardziej niż twarde ;-) A na pasztet do baardzo prosty przepis, zresztą jak na wszystko u mnie %-) Do garnka wrzucasz udka i pałki z kurczaka, dodajesz takie 2 mniejsze pietruszki i marchewki i pół mniejszego selera. Gotujesz to przez godzinę (około), na patelni podsmażasz wątróbkę. Ja już jest wszystko gotowe [...]
Taak cayek, próbowałem na początku jak Ty czy Sol z białkiem 200+, ale u mnie się to nie sprawdza, trawienie mi od razu siada, brzuch wydęty, pokój zagazowany.. %-)
Tym razem coś na kształt "tortilli" ciasto naleśnikowe (mąką pełnoziarnista, 3 jajka, mleko, sól) placki posmarowane sosikiem paprykowym z jogurtu greckiego, papryka, groszek zielony, pomidor, kurczak w stylu "pikantnym" :-) Smakowało, a przede wszystkim się najadłem ;-D /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/efef705e79914a7bba0f5438e2ec527e.JPG
jak zrobiłeś te fryty z ziemniaków czy kupne ?;o Oczywiście że z ziemniaków. Kupnych nie uznaje, są wstrętne. A robiłem je tak: pokroiłem i opłukałem kilkukrotnie ze skrobii, osuszyłem na ręczniku papierowym, przerzuciłem do dużej miski, dodałem sól i troche czarnego pieprzu i oliwy, wymieszałem wszystko dokładnie, przełożyłem na blache i do [...]
Taki Tam obiadek :)) schab pieczony kartofelki z sosem (jogurt naturalny oregano,pieprz cayenn sol i odrobina czosnku) i warzywka 8-) http://i61.tinypic.com/7149xf.png
Tu nie ma co kombinowac :). Kroisz ziemniaki, przyprawiasz czym lubisz, np. oregano, bazylia, sol, pieprz, ukladasz na blaszce pokrytej folia aluminiowa, troche oleju (ale tylko posmarowac papierem/pędzelkiem, zeby fryty nie przywarły), pieczesz w 200 stopniach, az sie zarumienia i masz gotowe fryty bez tłuszczu :) Zmieniony przez - Leszkesz w [...]
%-) U mnie identyczne ciasto dzisiaj przywiozła babcia - sernik na zimno z migdałami w środku, na herbatnikach z galaretką wiśniową na górze i zatopionymi w niej truskawkami :-)) Tym samym weszło dzisiaj wcześniejsze ładowanie ww (miało być tradycyjnie w środę, po tygodniu odstępu, ale... DZIEŃ DZIECKA :-P). A przed chwilą na koniec szaleństwa [...]
1. Placek owsiany z borówkami, siemiem lnianym, pestkami dyni, wpc, i cynamonem. 2. Makaron pełnoziarnisty, z 8 białkami jaj, jednym zółtkiem, brokuły, ogórek a sosik z jogurtu 0% chili, pieprz i sól ;-) /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/6b0dff5cd91e432d81689cf1b58c5321.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/2d109b12ba5c45b7b30414f62e55ad9a.jpg
To jest zmielony udziec wołowy. Mielone z kurczaka to kotlety pożarskie tak zwane dziecino %-) Daj z 500g mielonego drobiowego 1 małą bułeczkę razową albo jaką chcesz(namocz ją w mleku) 1 lub 2 jajka bułka tarta ale to niekoniecznie ( też może być razowa jak chcesz być fit \-) ) sól, pieprz natka pietruszki posiekana podsmażona cebulka Mięso [...]
Nie mogę przyedytować. NIE OBIJAĆ SIĘ HOLA HOLA :-O Sałateczka z własnych małosolnych, ogrodowej cebulki, sól, pieprz i dzbaneczek hibiskusu + kiełbatronki od sąsiada. Na początku tą rudą mende planowałem wrzucić do pieca, ale uciekł gdzieś i tak już wyszło \-) a skoro wojsko już się nayadło to można iść się smażyć 8-) pogoda dopisuje ;-] [...]
Nowy zakup, płatki jaglane, 50g na 150 ml mleka sól i pasta curry dla smaku, trochę boczku, 3 jaja plaster ser z lidla jakiś bio, i pomidor /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/c788c66af7ca40c29ec39950670c7c7a.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/4b72621ab1d7425a8d9a6aaffdf6279d.jpg
kupuję i jadam łososia z puszki, skład to 100% łososia poddanego sterylizacji (obróbka termiczna pow. 100*C) i sól, smakuje świetnie, żadnych konserwantów - czy taka forma łososia nadaje się w codziennej diecie, czy za wszelką cenę sięgać po świeżego?
Czy ktos wie jak wplywa sol do zmiekczania miesa (wolowego np) na bialko oraz na sama jakos miesa? Nie uzywam jej duzo, wrecz przeciwnie ale robie to czasami na kilka godzin przed przyzadzeniem, np wieczorem, a smaze je na nastepny dzien. Mieso jest miekkie etc, ale zastanawiam sie jakie sa minusy takiej "marynaty" i czy mieso traci na wartosci..? [...]
Jesteś pewien że potrzebna Ci redukcja? Z podanych wymiarów, %bf nie widzę celu w redukowaniu. Rozkład kaloryczny podziel na 10-15% dla białka, możesz dać nieco więcej; 30% dla tłuszczy, możesz dać nieco więcej oraz węglowodany reszta. Po treningu unikaj tłuszczy oraz węglowodanów - zwalniają procesy trawienne a zależy nam na jak najszybszym [...]