jak się umie zrobić to jest zayebisty - patelnia - odrobina masełka - ja smaruję patelnię kostką masła jak pędzlem, cienko aby tylko lekko natłuścić - wrzucasz mrozony szpinak - jak się trochę porozmraza na ogniu, to dodajesz śmiało czosnek, oregano i bazylię, oraz to co Ci tam pasuje, najlepiej jakieś ziołowe przyprawy, choć wg mnie te 3 [...]
Szpinak i brokuły, czyli zielone warzywa Duża zawartość chlorofilu, witaminy C, potasu i żelaza. Tym wyróżniają się najzdrowsze zielone warzywa, czyli szpinak i brokuły. Szczególnie w liściach szpinaku znajduje się dużo łatwo przyswajalnego żelaza, które odgrywa bardzo ważna rolę w produkcji czerwonych krwinek (2,8 mg w 100 g - dzienne [...]
Mathilda, jeśli chodzi o szpinak: mrożony na patelnię, dodaję sól i trochę double cream, mieszam często, zeby sie nie przyjarał do patelni. Wychodzi pycha. Ja lubię słony szpinak, więc dorzucam tyle soli, ile mi potrzeba :)
Mam pytanie odnośnie szpinaku. Kupuję mrożony i podczas obróbki czym go doprawić, aby był smaczny? Kiedyś zjadłem szpinak, ale był on tak fatalnie przyrządzony (doprawiony), że był to pierwsz i ostatni raz. Za namową kilku osób, że był po prostu źle doprawiony i się zraziłem, chcę sobie przygotować szpinak do obiadu, ale nie wiem jak go [...]
Okay. Ja osobiście najbardziej preferuje brokuły, szpinak i marchew. Dużo zielonych warzyw (brokuła, szpinak) pomagają obniżyć pH w organizmie. BTW Nie zapomnij o tłuszczach kiedy jesz warzywa.
DZIEŃ 8 23.01.2012 63 dni do finału :-) Miska B/T/W 120/75/200 /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/c74c589480d44242b337c674afed8b5b.png - kanapki - eliksir - indyk, kluchy i szpinak - wpisałam placki i cały czas się zastanawiam co zjeść %-) Warzywa: szpinak, marchewka Napoje: kawa, mięta, rumianek, pokrzywa, woda, mleko %-) tak mi się go chciało ;-] Trening [...]