[...] i różnych jego 'odmian' Tak więc dostarczasz bardzo mało węgli strawnych i błonnika również nie za wiele. Ja bym się oparł na większych ilościach warzyw zielonych jak np szpinak i brokuły, sałata wraz z odmianami. Możesz jeszcze suplementować witaminy, gdyż ciężko jest przy takim ograniczeniu węglowodanów spożywać wszystkie w odpowiedniej [...]
[...] ciala =B:2,7 T:1,4 WW:2,5 Bialko pochodzenia zwierzecego = 200g a jezeli chodzi o warzywa to nie wpisywalem warzyw bo z nimi to jest roznie jem co mam pod reka raz jest to szpinak raz brokuly a jak tego brakuje to jakas salatka z oliwa z oliwek, marchewka staram sie zeby te warzywa byly w przynajmniej 3 2-3 posilkach Zmieniony przez - hash88 w [...]
[...] powodu, że w swojej praktyce żywieniowej obserwuję pewien trend, który objawia się tym, że jesli "jakiś produkt uznany jest za zdrowy - to trzeba go jeść jak najwięcej". I potem mamy diety gdzie dzień w dzień jest np brokuł, szpinak albo otreby pszenne... To nie jest zdrowe podejście Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-03-09 14:26:03
Warzywa bez nowości, tzn brokuły, szpinak, czerwona papryka, cebula. Jedyną "nowością" była własnie kasza gryczana, której nie jadłam od dłuższego czasu, bo-tak jak pisałam wzdyma mnie- a wczoraj jadłam ja w dwóch posiłkach, a po nich brałam enzymy trawienne, więc może nadal przyczyna leży w kaszy?
[...] też dają radę nawet, obyś tylko nie chodził głodny, bo będzie trzeba pozmieniać. Mam w sumie dwa zastrzeżenia, jedno zasadnicze - WIĘCEJ WARZYW. Musisz je dać. brokuł, szpinak, sałata zielona wszelkiego rodzaju, ogórek zielony, kiszony, papryka, kalafior, mrożone mieszanki /zawierają często marchew, brokuł, kalafior, kukurydzę/ albo [...]
Witam od jakiś 6 miesięcy nurtuje mnie jedno pytanie ale o tym za chwile najpierw wam coś opowiem. Zacznę od tego że po zjedzeniu makaronu ze szpinakiem (moja mama robi za***isty makaron ze szpinakiem) sram na zielono zawsze ten szpinak tak zafarbował moją kupę że srałem na zielono. Jednak jakieś 6 miesięcy temu po zjedzeniu nie srałem na zielono [...]
[...] wcześniej, stosując jem/nie jem tak nie miałem. Może to z powodu zakwaszenia, może z nadmiaru błonnika, nie wiem, otręby wymieniłem na coś innego, poprawiłem dietę, dodałem szpinaku. Zamierzam stosować jem/nie jem połączone z SKD. Może brzmi groźnie, ale śledzę cały czas swój organizm i to chyba jedna z najlepszych dla mnie opcji. Cóż, [...]
Do alkalizacji to najtaniej wychodzi zapewne.....szpinak,ew seler. Te warzywa mają najwyższy stopień alkalizacji(szpinak szczególnie). Również dobra woda mineralna się przyda=bogata w wapń,magnez,wodorowęglany,które również alkalizują np.Muszynianka,Piwniczanka. Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2011-03-12 19:09:20