Wiem, ze jest duzo mniejsza. W procentach Ci tego nie podam Zastap surowe jaja serem twarogowym. To Ci sie dobrze zmieli -=()=-Red : "Nasze Zdjęcia"-=()=- -=()=-1 Miejsce w Konkursie Moderatorów-=()=- -=()=-Kultura i Etyka = Kulturystyka-=()=-
Kogel mogel jest w ogole kiepskim daniem. - cukier - surowe jaja maja gorsza przyswajalnosc od ugotowanych - ryzyko salmonelli Zoltko ma wiecej bialka niz samo bialko Ale to samo zoltko ma tez sporo tluszczy, glownie nasyconych i jednonienasyconych.
Na twardo idzie zrobic , na mieko , pokroic mozna ugotowane do posilku , sadzone... Duzo tego tutaj hehe Surowe jaja teraz sa nie pewne , choroby itp. A dlaczego miala by sie zmienic przyswajalnosc?? Wydaje mi sie ze nie Pozdro
surowe jaja korva NIE!!! są cieżko strawne, duże ryzyko salmonelli, jak juz ktos napisał nie siedzi to tylko na zawnątrz skorupki i sparzenie wrzątkiem nie załatwia do ko0ńca sprawy, a ponadto awidyna utrudnia wchłanianie biotyny. jest wiele tego na forum tylko widac ze poszukac sie nikomu nie chce
[...] tomleko które w takiej ilości jest zbędne) II to nie wiem co to za posiłek ... III kasza/ryż/makaron/ mięso warzywa tłuszcze IV ryż brązowy i będzie ok V chyba żartujesz surowe jaja ... daj podobny jak przed treningowy tylko że ryz na przykład biały VI twaróg warzywa oliwa weź się za dietę zacznij od obliczania a nie wklejaj głupot bo nic o [...]
TEN DIETETYK TO JAKIS SAMOZWANIEC SALMONELLA GWARANTOWANA! NIE JEDZCIE SUROWYCH JAJEK, JESZCZE PTASIA GRYPA DOCHODZI, taki koktjal moze byc np. dla ektomorfika wylaczajac te surowe jaja czyli banan+wegle+mleko
Ja nie polecam. Tam wrzucają m. Im surowe jaja których strawnosc jest na poziomie 50% Nie no, nie o takich byla mowa :D Ale taki szejk z WPC, platkami np, jaglanymi, do tego jakies owoce, orzechy jak najbardziej :)
Ja nie polecam. Tam wrzucają m. Im surowe jaja których strawnosc jest na poziomie 50% Z surowymi jajkami raczej bym nie wypił. Ale jak się doda do chudego mleka troszkę białka jakiegoś banana, płatków jaglanych bądź owsianych itp. można z tego sklecić coś w postaci pożywnego posiłku. Ogranicza tylko poczucie smaku i wyobraźnia.
Białko z surowych jaj jest przyswajalne w ok. 65% natomiast z gotowanych- w ok 93%. Odpowiedź nasuwa się sama. Dodatkowo z surowych jaj mozesz nabawić sie salmonelli oraz narazić na niedobór witaminy B1 gdyz surowe jaja zawierają białko-awidynę, która hamuje wchłanianie tiaminy.
nie ma czegos takiego jak dobry / zły cholesterol w jedzeniu. Jesli naukowcy na tym pracują - to są niepowazni poza tym lepiej jesc gotowane niz surowe jaja - są lepiej strawne i nie niosą ryzyka zarażenia salmonellą
heh jak chcesz ale dieta ma byc zdrowa smaczna i przyjemna (zroznicowana a takie koktajle poza wygoda to smaku raczej nie maja w dodatku jak dodaz surowe jaja ) moje zdanie :)