W sumie też będę proponował niegrzecznym przerobienie na mielone.Przecież kiedyś pracowałem przez trzy lata jako kucharz.Mogę też im zaproponować przerobienie na szaszłyk,steki,rumsztyki,baraninę i inne mięsa z grillaZapomniałem,że żeberka też smażyłem Zmieniony przez - słaby 56 w dniu 2010-05-30 20:40:18
[...] mrożonego łososia, to po rozmrożeniu jest jakiś gąbczasty, a smakuje gorzej niż tygodniowa otwarta puszka tunczyka nie trzymana w lodówce... Tata wyczaił jeszcze w biedronce steki z łososia :D czyli zwykłe dzwonki pakowane hermetycznie (ale świeże). Spróbuje to dam znac ;P Przepis okej, ale jak łosoś jest dobry to nie trzeba do niego kombinować [...]
pregnyl zle znosi temperature powyzej 5+ wiem to z praktycznej nauki zawodu. Ten temat przerobilem juz steki razy z ludzmi na live lub on-line. Znam nawet jeden przypadek goscia z Francji co wlasnie przybil taki pregnyl co był trzymany w temperaturze na wysokim plusie. Koles wylodowal na tydzien w klinice bol glowy jaki dostal byl nie do [...]
[...] znizka za wziecie 3 tacek i place cos kolo 6-7 funtow za kilogram. I miesko jest pycha. Maja aligatora i nne kangury ale za to to juz trzeba slono zaplacic (10-15 funtow z dwa male steki z koscia), ale warto. Co do gotowania dan restauracyjnych to tez tak robie, zwykle wychodza lepsze ale czesto zwyczajnie inne bo modyfikuje przepis czesto :D
Sluchajcie zarliscie jakeis steki? Hp, Xp lub Shock + storm? Jak sie sprawdzaja co teraz jest dobre? Znaczy ladnie trzepie i dobrze idzie? Slyszalem ze nowy xp to nie to samo co stary.
Stoker hahahahahahaha JP na 50% bo się trochę boję Maciek chyba Stacki a nie Steki a dobrze klepie.... meta a co do bramki to miałem oferte rok temu, tylko 8nastu nie miałęm, kurva musze zapytać teraz... tylko na redukcji jestem i to nie to samo
[...] Wiek: 17 Waga: 80 Wzrost: 180 Cel treningowy: przybranie na masie ok 8 kg Staż treningowy na słowni: trening obwodowy wytrzymałościowy Uprawiane inne sporty: zapasy Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full osprzęt Dieta: brak Przeciwskaznania medyczne: brak Zażywane suplementy: steki kreatynowe
[...] to chce sprawdzic co innego Oczywiscie to dotyczy wszystkich partii nie tylko lap. Z dniami nie bylby problem bo karnet na silke bedzie ciagle jedynyu problem ze pewnie by steki schodzily szybko i cykl by krocej pewnie trwal ale to wszystko sie obliczy jak bedzie plan Cwiczylem kiedys 5 dni w tygodniu i moge do tego wrocic mam nadzieje ze dlugo [...]
jak czytam te wasze "eat as much as you want'y" to nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie ze to jakies marianowe forum a jakosc sie nie liczy? gdzie wasze angusy z poprzednich stron, gdzie steki z kangura? Tak sobie mysle ze te teksty z fasolka to wcale nie zarty
[...] nawet na miano mięsa i wie o tym każdy, kto kiedykolwiek zakosztował np. steka z polędwicy wołowej. Ja bym widział przykładowo następujące rzeczy w menu: - przede wszystkim steki steki steki (jako olbrzymi fan tego typu żarcia) z polędwicy wołowej, rostbefu czy "polędwicy cygańskiej" (nieco tańsza wersja p. wołowej) - jakieś gulasze [...]
dobrze napisałes Marcin jest masa ludzi co w******la h uj wie co i h uj wie ile i ćwiczą grają tam i poprostu mają mieśnie a tutaj to wiesz TO źle to źle kasza,ryż,ogórek alkoholu nie bo za duzo kalorii. 50 cent wpi erdala steki łazi po kfc rooney jara faje łazi po nocnych klubach chleje i prosze jak wyglądają.
[...] to sie nie martwie, jem to co uwielbiam, ww zawsze srednio mi pasowaly uwazam je od dluzszego czasu za zlo koniecznie wiec ciesze sie ze jem ich minimalne , za to bialka i tluszcze? prawdziwe meskie zarcie: golonki , schabowe , karkowka , steki , pasty z makreli, no i pyszne dodatki w postaci np salatek greckich z seren feta , zyc nie umierac
Dobra leśne ludki, kupuję w poniedziałek 10kg woła i będę proobował robić steki na różne sposoby, aż mi wyjdzie i przy takim sposobie przyżądzania pozostanę. Zaznaczam, że stopień wysmażenia interesuje mnie tylko Rare plus, ewentualnie Medium rare maksymalnie. Mam termometr do mierzenia temp. mięsa, więc będę oscylował w temp. 52-57 st. Sproobuję [...]
ja proponuje zrobic porzadnego grilla, nagrillowac tam piersi z kuraka i jakies steki ze swiniaka czysciutkie, i w czasie chlania sobie podjadac, zawsze tak robie i niemam spadkow w masie a kac jest strasznie slaby :), przy takim jedzonku az milo sie wodeczke chleje...
[...] – dolna cześć nazywa się podgardłem. Do gotowania wywarów, a w małych kawałkach nadaje się do gulaszu i potrawek. 3. Łopatka – świetna na zrazy, steki. Można z niej również przyrządzać potrawy mielone. 4. Szponder – zawiera dużo tłuszczu i włókien. Polecamy przede wszystkim do gotowania rososłu i wywarów. [...]
[...] przeszkadzac, ja to lubie. Zdjecia (sorry za kiepska jakosc, ale glodny bylem ) maja tylko pokazac roznice miedzy prawdziwa wolowina a polska podeszwa. Rib-eye w kawalku, steki beda za chwile cial sam, jedno z lepszych ciec, choc nie uzyskamy z niej formy steka wiekszego niz talerz Wolowinka umyta, jeszcze okroic swinstweka i jedziemy. [...]