Sos knora nie to samo ale dobryy:PA jak samemu no to koncentrat pomidorowy ziola prowansalskie oregano troche czosnku pieprz sol (przyprawy wedlug smaku) ALe z ziolami i oreganu super samaukje Poleam!cala paczke [rawie dodaj;P
[...] Stevia rebaudiana są szczególnie popularne i chętnie wykorzystywane w przemyśle spożywczym w Japonii. Dosładza się nimi konserwy w zalewie octowej, pasztety mięsne i rybne, sos sojowy, "pastę" fasolową, napoje owocowe, lody, gumy do żucia. Znajduje to wyraz w dużym zainteresowaniu jej uprawą w miejscowych warunkach, dokąd sprowadzono [...]
Wyliczyłem ile mogłoby to być: w kolejności: waga (g), białko(g), tłuszcz(g), węgle(g) i kcal. Bułka, 100/7,2/1,5/56,4/272. Kurczak, 100/20,4/1,2/0/93. Warzywa,50/0,45/0,1/1,2/7,5. Sos,20/0,26/15,8/0,5/142,8. Suma,270/28,31/18,6/58,1/515,3. Pozdro dla wszystkich uzależnionych :))) PS. Wie ktoś jak wkleić dane z Excela do odpowiedzi?????
[...] tak jak wyzej (100g ryzu,jogurt 330 ml + banan lub jablko i tak codzien:) -200 gram mięsa (wołowina) + kasza + surówka z z białek kapusty z Oliwą z Oliwek. - 3 kanapki z łososiem wędzonym. -1 jajko + chleb z białym serem twarogowym sro -Pieczywo razowe 150gram + ser biały 100 gram. Banan - tak jak wyzej -Ryba (filet) 200 gram + 200-300 gram [...]
Makaron z tuńczykiem - bardzo fajna sprawa, ja stosuję sos serowy własnej roboty z sera topionego (rozpuszcza się ser topiony w mleku, dodaje troche startego sera żółtego+przyprawy i leje po makaronie). Tuńczyka wcześniej rozdrabniam w misce z łyżką oliwy, dodaję do gorącego makaronu, polewam sosem i wsuwam. Zmieniony przez - Khaine w dniu [...]
[...] tłuszczu(zwiększenie siły) - dieta: 1.owsianka na wodzie+rodzynki+lyzka miodu 2.gainer 3.przedtreningowy: kasza(z lyzka oliwy)+surowka+piers 4.po treningu gainer 5.ryz+sos pomidorowy+piers=warzywo 6.tunczyk w sosie wlasnym z dodatkiem oliwy lub zamiennie pol kostki chudego twarogu W dni nietreningowe ilosc posilkow zwieksza się, gdyz mam [...]
Dobra teraz coś odemnie: Sałatka z kapusty pekińskiej z pomarańczami Składniki: -150g kapusty pekińskiej (to jest jakieś pół małej główki) -50g rodzynków -1 pomarańcza -50g orzechów włoskich -75g jogurtu naturalnego -1 łyżka oleju z orzechów włoskich -sok z połowy limonki -100g ziarnistego białego sera -pół łyżeczki rozmarynu (świeżego lub [...]
[...] pustkami;-( A ja mam ciąg dalszy ryż Potrawka ryżowa Składniki: -torebka ryżu brązowego -1czerwona papryka -dymka -10dag pieczarek -10dag kiełków(mieszanych) -15dag groszku -sos sojowy -przyprawy wykonanie: Ryż gotujemy.Papryke i dymke kroiy w kostke.Pieczarki na cwiartki. Pieczarki,dymke i papryke dusimy około 5minut(na oleju lub teflonie z [...]
[...] gryczanej jem cala torebke choc ledwo to mieszcze hehe, nie jem słodyczy,nie pije gazowanych napoii, duzo warzyw,owoców tez sporo. Dzis np miałam spagetti,Mama taki pyszny sos zrobiła z cebulką papryką kiełbaska koncentrat do tego i keczap no i przyprawy.Kiedys spagetti by mi nawet przez mysl nie przeszło a dzis sama obiad zaproponowałam. Chce [...]
[...] może być inny, ale to fajnie brzmi) Składniki:-20dag ryzu -sól, pieprz -3 średnie szalotki -50dag skrzydełek z kurczaka -3 łyżki oliwy z oliwek -3 łyżki cukru -3 do 4 łyżki sosu ostrygowego, ale moze być rybny lub nawet sojowy Przygotowanie:-Szalotki obrać i posiekać -Skrzydałka umyć, osuszyć, posypać pieprzem. -Usmarzyc na gorącym ogniu, i [...]
ja tam uwielbiam makaron z kurczakiem na ostro przypieczonym i na to jakiś sos pomidorowy do spaghetti itp Jak wytłumaczycie to ze uwielbiam wszystkie pomidorowe sosy , jakieś spaghetti , bolońskie , nepolitańskie , ketchupy itp a nie lubie pomidorów surowych
[...] i szynkę i smażyć na oliwie przez jakieś 12 minut, czasem odwracać -Bazylię dodać pod koniec do pomidorów. -Podawać wszystko razem na kromkach chleba. Teraz jeszcze szybki sosik: Sos pomidorowy: -na łyżeczce oliwy zeszklij posiekana cebulę i jeden rozdrobniony (na atomy) ząbek czosnku. -dodaj 50 dag pokrojonych pomidorów z puszki i szczyptę [...]
spróbuj zmienic sos .... jak nie to przynajmniej dodaj cynamonu (nie załuj tylko dodawaj) zmieni smak i bedzie jak inna potrawa .. też tak kiedyś robiłem