[...] spulchniające, cukier, glukoza, substancje konserwujące, polepszacze smaku i mnóstwo innych ciekawych rzeczy. Nie wszystkie są zagrażające naszemu zdrowiu, ale np. obecność sorbinianu potasu (E202) w nadmiarze może wywołać przeróżne alergie, ponadto propionian wapnia (E282) wywołać może silne bóle i zawroty głowy. Innymi specyfikami, jakie [...]
[...] organizmu. W 2012 roku pojawiło się badanie, w którym stwierdzono, iż może on powodować zmiany nowotworowe. Warto więc podchodzić z umiarem w stosowaniu produktów z sorbinianem potasu w składzie. Kolejne porównanie dotyczy napojów o smaku pomarańczowym. Istotną różnicą, podobnie jak w przypadku smaku cola, jest obecność w napoju Value [...]
Dżem to zazwyczaj jeden z głównych gości na śniadaniu, choć osoby dbające o sylwetkę z aktywnym trybem życia raczej go unikają. Czy rzeczywiście ciężko znaleźć taki z dobrym składem? Na co zwrócić przede wszystkim uwagę przy zakupie dżemu? Czego dobry dżem powinien nie mieć w składzie? Symbio dżem brzoskwiniowy bez cukru Skład: zagęszczony sok [...]
Nie bez powodu mówi się, że „jesteś tym, co jesz”. To, w jakim sposób odżywiamy się na co dzień, ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie i zdrowie. Niestety w dzisiejszych czasach zjadamy za mało nieprzetworzonych, odżywczych produktów, a zbyt dużo śmieciowego jedzenia. Podsumowanie Niezdrowych produktów, z którymi spotykamy się każdego dnia, jest [...]
Na temat dietetyki i szeroko rozumianego stylu życia krąży wiele nieprawdziwych informacji. Często spotyka się negowanie określonego wzorca (np. ograniczenie lub rezygnacji z alkoholu i wyrobów tytoniowych) poprzez pokazywanie przykładów jednostkowych. Na zakończenie Prawdopodobnie identyczne skutki dotyczą sięgania po wysokoprzetworzone produkty [...]
Nie od dziś wiadomo, że diety zarówno redukcyjne, jak i diety na masę rządzą się swoimi prawami. W dietach redukcyjnych ciężko znaleźć miejsce w bilansie energetycznym na jakieś desery, ciastka, czy ciasteczka. Dlatego też ku uciesze konsumentów marka ALLNUTRITION wychodzi naprzeciw potrzebom konsumentów. Zresztą nie po raz pierwszy, tworząc [...]
znalazłem dosyć ciekawą tabele z substancjami e xx, które z reguły nic nam nie mówią. Substancjami dodatkowymi do żywności "food additives" określa się substancje normalnie nie spożywane jako żywność, nie będące typowymi składnikami żywności, posiadające lub nie posiadające wartości odżywczej, których celowe użycie technologiczne w czasie [...]
[...] Konserwanty schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie; dodawany do produktów E 200 - kwas sorbowy - syntetyczny; sery, margaryny i inne E 201 - sorbinian sodu - syntetyczny; sery, margaryny i inne E 202 - sorbinian potasu - syntetyczny; sery, margaryny i inne E 203 - sorbinian wapnia - syntetyczny; sery, margaryny i [...]
[...] Konserwanty schemat: symbol E - nazwy handlowe i systematyczne - pochodzenie; dodawany do produktów E 200 - kwas sorbowy - syntetyczny; sery, margaryny i inne E 201 - sorbinian sodu - syntetyczny; sery, margaryny i inne E 202 - sorbinian potasu - syntetyczny; sery, margaryny i inne E 203 - sorbinian wapnia - syntetyczny; sery, margaryny i [...]
[...] anabolizacji organizmu. Szczegółowa charakterystyka * BCAA Extra Liquid - pomarańczowy Skład : L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina, krystaliczna fruktoza, kwas cytrynowy, sorbinian potasu, woda, gliceryna, żelatyna, naturalne i identyczne z naturalnymi aromaty Sposób użycia : dla ochrony masy mięśniowej polecamy: 50 ml BCAA 30 min. przed [...]
[...] Szczegółowa charakterystyka * BCAA Extra Liquid - pomarańczowy Skład : L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina, krystaliczna fruktoza, kwas cytrynowy, sorbinian potasu, woda, gliceryna, żelatyna, naturalne i identyczne z naturalnymi aromaty Sposób użycia : dla ochrony masy mięśniowej polecamy: 50 ml BCAA 30 min. [...]