Ja czekam na rozwój sprawy z tą nową federacją co Sol pisał. Ale żeby nie było za pięknie - gdzie indziej też nuż pojawiają się przekręty. Np dyskryminowanie tych z IFBB, jak Szczerba w tym roku, wygrana Sukera z Piekarzem itp
IG nie ma żadnego znaczenia. Wafle ryżowe jak i pieczywo wasa jest o wiele bardziej przetworzone niż chleb na zakwasie. Żadne z nich. Skoro nie chcesz jeść pieczywa, to go nie jedz. Masz wiele innych źródeł węglowodanów do wyboru. Jeżeli nie węglowodany, to ew. posiłki białkowo-tłuszczowej. Możliwości jest wiele. [...]
[...] i jakoś poszło :-). Objętość spora, wszędzie mocne dopięcie i kontrola ruchu.. siady tylko zrobione z ciut większym ciężarem (140) :-) Od dziś już więcej leci wody + soli. Modyfikacja diety też jak widać jest, ale nie na stałe - z dnia na dzień będzie się to zmieniać :-) Odbicie też jest spore ale niema się co dziwić jak sól/woda była [...]
[...] Na patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekaną cebulkę, pokrojone na plsterki pomidorki i oliwki. Wlać jajka a następnie posypać postrzępionymi kawałkami mozzarelli. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą pomidorową. Smażyć na wolnym ogniu aż góra się zetnie - nie przewracać. Podane z surówką z pomidorów, ogórków i awokado. [...]
Co sądzicie o płatkach kukurydzianych np jako panierka do mięsa? Skład: mąka kukurydziana 92%, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, barwniki: karoteny, karmel. W 100g takich płatków jest 86 g węglowodanów, a w tym cukrów 4,8 g.
Jak jest wymieniony w składzie tzn że go dodają, co innego jakby skąłd był pomidory a w tabelach podane 5g węgli w tym 2g cukru tzn że jest on naturalnego pochodzenia z produktu. Poza tym przecier powinien mieć taki skald: pomidory (99,5%), sól. Bez konserwantów.
[...] słonego karmelu lub inny -sól Wykonanie: Z daktyli wyjąć pestki, porwać na kawałki, zalać wodą i odstawić na przynajmniej całą noc. Odlać wodę, dodać whey, szczyptę lub dwie soli i zblendować na gładką masę. Batata ''upiec'' w mikrofali. Wstawić na ok 6minut, przewrócić w połowie "pieczenia". Następnie przekroić na pół i wyjąć łyżką ze skórki. [...]
11.07 1a. Plecy 1b. Klatka 1c. Barki 6x zakres 6-20 2a. Biceps 2b. Triceps 2c. Brzuch 2x zakres 8-20 po treningu: 30min cardio Waga 84,0 czyli +3kg od weryfikacji. Ale nie przejmuje się zbytnio, ważne żeby w czw zaczęła spadać. Dziś samopoczucie bardzo słabe w ciągu dnia jak i na treningu :-( Mało mocy - choć pompa była ogromna. Ćwiczeń nie [...]
Dobra, coś tam puściło. Może te tabsy z opóźnieniem działają. Zapisano jeszcze na noc i może coś się uda. A jak nie to sól i ona bankowo zrobi robotę. Ciekawie będzie w pracy xD
Nie do wiary! Energia dzisiaj chyba z kosmosu przyszła! Zrobiłam te 16,5 km na głodnego a o 18:00 jeszcze te interwały z grupą i to na całkiem dobrym poziomie. Mój polar zaliczył to jako "bardzo intensywny trening +". W sumie zrobiłam 10,5km. w tym 6 interwałów po 1 kilometr na 400 m przerwy w truchcie. Tempo jak na mnie przyzwoite 4-4,30min. [...]
[...] -kilka listków swiezej mięty (7-8 małych) -sól, pieprz - opcjonalnie : zielone chilli Mrożony groszek zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut. Pstrąga przyprawić solą i pieprzem i wrzucić na rozgrzać patelnię. Smażyć ok 3minuty od strony skórki, przewrócić i smażyć około minutę,następnie zdjąć patelnię z ognia i odstawić aby ryba [...]
[...] słonego karmelu lub inny -sól Wykonanie: Z daktyli wyjąć pestki, porwać na kawałki, zalać wodą i odstawić na przynajmniej całą noc. Odlać wodę, dodać whey, szczyptę lub dwie soli i zblendować na gładką masę. Batata ''upiec'' w mikrofali. Wstawić na ok 6minut, przewrócić w połowie "pieczenia". Następnie przekroić na pół i wyjąć łyżką ze skórki. [...]
[...] -kilka listków swiezej mięty (7-8 małych) -sól, pieprz - opcjonalnie : zielone chilli Mrożony groszek zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut. Pstrąga przyprawić solą i pieprzem i wrzucić na rozgrzać patelnię. Smażyć ok 3minuty od strony skórki, przewrócić i smażyć około minutę,następnie zdjąć patelnię z ognia i odstawić aby ryba [...]
Przemo i Luki jako ze ostatnimi czasy rzadko macie bf wyzszy niz 10% i non stop krata i wyzylowani niczym elektrycy chodzicie jak czesto pieprzycie %-) solicie i ogólnie chodzi mi o przyprawy do potraw / miesa itd. Przywiazujecie do tego w ogóle uwage na masie? Ile przykladowo soli do 4 gotowanych worków ryzu sypiecie, jaka przyprawa do drobiu itd [...]
Ja tez nie waze i wsypuje 5g malej lyzeczki do garnka ale mysle ze roznica jest jak ktos ed je 20g soli a drugi 50g %-) Po dniu z czitem zawsze podlewa a zwykle taki posiłek jak burgery itp jest bogaty w sód. Pytalem z ciekawosci jak to obecnie wyglada od strony stricte kulturytycznej bo wspolpracuje z dietetykiem niegdyś kulturysta a obecnie [...]
[...] 2 ząbki 500 ml bulionu Pieprz, sól Kilka pomidorów suszonych Oliwa Bazylia Pomidory przepołowic i umieścić w naczyniu do piekarnika. Nasmarować rozgniecionym czosnkiem, sola i pieprzem, skropić oliwa. Piec ok godzinę w 200 stopni. Po ostygnięciu pomidory obrać ze skórki i zblendowac z rosołem i suszonymi pomidorami, doprawić bazylia. [...]