[...] * coś do smażenia np. olej w sprayu PAM * sól, pieprz i inne przyprawy do smaku * słoiki np. 1 litr :) zalewa: * 1 szklanka octu * 4 szklanki octu * 6 łyżek cukru * 2 łyżki soli * około 10 ziaren ziela angielskiego (do smaku) * ok. 3 liście laurowe ( jw. do smaku) * 2 duże cebule Przygotowanie zalewy: Wszystko do gara i zagotowujemy :) [...]
Arros oczywiście to tylko szkielet,często zamieniam kurczaka lub łososia na wołowinę, uwielbiam dobrze wysmażonego steka:-) Co do ryb to raczej pozostaje wierny łososiowi, jem go już regularnie od kilku lat i świetnie się po nim czuje,to samo tyczy się walorów smakowych, inne ryby jakoś nie smakują mi tak samo dobrze. Kurczaka jem niemal przez [...]
kiszone maja sól nie powinnaś, migdały w małej ilości ok, nabiał odpada, pieczarki ujdą, czym prostsza dieta tym lepiej, to dieta nie dla rozkoszy podniebienia, tylko dla konkretnego celu, wiem ze nie jest atrakcyjna @-)
Mam niezawodny przepis, piekę pasztet w niedzielę i mam żarełka na tydzień. Jednego dnia moczę strączki ( ok 400-500g) , drugiego przetwarzam w następujący sposób: ugotowane strączki dzielę na dwie części, z których jedną wrzucam do blendera, dodaję żółtka jaj ( 4 - 6 szt) , rozgnieciony ząbek czosnku, cebulę zeszkloną na maśle, czasem pora- jak [...]
Prawda jest taka,że wszystko jest lepsze od głodowania. Ja bym tego nie jadł skład nie jest zbyt ciekawy. Skoro nie masz nic innego,jedz śmiało. Raz na jakiś czas możesz je zjeść. Filety z ryb białych (57%) mintaj-A lub morszczuk-D mąka pszenna olej roślinny woda skrobia ziemniaczana sól drożdże przyprawy
[...] dobrze smakowało Na stolnicę przesiać mąkę, wbić jajka, zagnieść twarde ciasto, cienko rozwałkować. Gdy przeschnie, pokroić na łazanki (w kwadraciki). Kapustę poszatkować, posolić, odstawić na kilka minut, potem odcisnąć, włożyć do rondla, zalać lekkim bulionem i gotować około 15 minut (ja gotuję dłużej, bo wolę nieco bardziej rozgotowaną), [...]
Sol a jak takie wpier-dal-anie szamy na noc przekłada sie na wygląd? daj jakies słit focie w swoim temacie %-) i zeby nie było oftopa, pitbul słabo! ze wszystkim %-) po ud 2.0 było si , myslałem ze bedzie Ci juz szło coraz lepiej , a tu zonk foty z poczatku tego tematu i znowu zalany %-) POzdrawiam miłego dnia :D
Dzięki dziewczyny};-) Za dużo czytam, o niepłodności z powodu tarczycy, o niedorozwojach płodu itd. kuffa muszę dać sobie siana bo w pracy jestem a ryczeć nie wypada. Za bardzo się staram(y) -wiesiołki, testy owulacyjne, każdy dzień zaczynam od termometru i wykresu temp, połknięcią foliku i omega3 i chyba już mam fioła. Żyrafkę czytałam, [...]
Dzieki za pomoc.Powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz czy sie nadaje taka sol fizjologiczna do rozcieńczenia http://nova-farm.com/osc/product_info.php?products_id=388 Zmieniony przez - Lukasz1992 w dniu 2011-12-21 15:33:27
Widzę sporo niepotrzebnie skomplikowanych przepisów (z niezdrowymi dodatkami typu sól itp) więc daję przepis który wymyśliłem i używam od 7 miesięcy. Przygotowane zajmuje 1 godzinę + 2-3 gotowania na małym ogniu i wystarcza na 3 tygodnie po zamrożeniu. 1 porcja (2 łyżki wazowe): Białko: 24 Tłuszcz: 5 Węgle: 6 Kcal: 170 Składniki: (zachowaj [...]
[...] około 250-300gram ryżu i dzielę to na 2 porcje. Do każdej porcji daję około 200 gram piersi z kuraka bądż ryby, oraz około 150 gram warzyw. Do posiłków nie dodaję ani grama soli przez co moje jedzenie jest jałowe nieco, czytałem gdzieś, że sól zatrzymuje wodę w organizmie i wolę tego unikać. Jem tyle by nie być głodnym, ani przejedzonym. Na [...]
Mathilda, jeśli chodzi o szpinak: mrożony na patelnię, dodaję sól i trochę double cream, mieszam często, zeby sie nie przyjarał do patelni. Wychodzi pycha. Ja lubię słony szpinak, więc dorzucam tyle soli, ile mi potrzeba :)
[...] nie biegasz maratonów lub nie pocisz się podobne codziennie, nie ma żadnej potrzeby dodawania jej do posiłkow. Skręca mnie w środku jak widzę co drugi przepis z dodtakiem soli lub innych śmieci typu kostka rosołowa, o ile to drugie zmieni (dla niektórych może i poprawi smak) to sól ma naprawdę małe znaczenie na smak potrawy chyba że dodamy jej [...]
Ja robie tak, kroje w plastry ziemniaki, zasypuje przyprawami: sól, koperek itd Wstawiam w pojemniku na 8/9 min pod zamknięciem i wychodza kozackie %-)
[...] i trzeba jeszcze tylko polać jogurtem/śmietaną, dodać pieprz i wymieszać. Można jeść od razu albo zostawić żeby się przegryzło - ryba zazwyczaj jest na tyle słona, że nie trzeba już solić. Gorąco polecam, niech za reklamę wystarczy fakt, że cały zapas sałatki przygotowany na święta skonsumowałam przed wigilią i trzeba było dorobić:-D Smacznego!