[...] z gotowcami, zwlaszcza gdzie cos jest wymieszane z czyms. Wazne bialka to te roslinne, ale rosliny strączkowe dopiero mozesz po dwoch tygodniach. 2. Nabial- wszystkie sery, zołte, topione, wedzone, biale, ale procz chudych ( jak porownasz, to okaze sie, ze mają wiecej wegla, niz te tłluste!). Mozesz wcinac twarozki, serki smietankowe, [...]
[...] rano). - rano wcinam otreby pszenne ze slonecznikiem, rodzynkami - to wszystko ma mase blonnika a wegle rankiem mi nie szkodza - przez reszte dnia zjadam tunczyki, zolte sery, biale sery, sery twarogowe, jajka, miesa, ryby, wedliny, wyroby sojowe, czasami gotowane lub surowe warzywa/owoce, wszystko robie na oliwie z oliwek, dokladam witaminy [...]
[...] z genami :P A pozatym Ziper69 chyba jeszcze niz skonczyl? :D A raczej dopiero zaczal :D A tak by the way na ile ocenisz swoj poziom bf? A sowja droga ja tez bym nie ruszyl tego CKD :P gdzie te sery i sery i sery i kurczaki wkolko jesc :P ALe fakt ze niektorzy musza a pozatym tak jest prosciej. Zmieniony przez - leyus w dniu 2006-05-30 00:02:57
[...] bialka, co nie oznacza ze jest jakims tam zlym. z tego co sie orientuje - tak samo ta kwestia tyczy sie serow zoltych , gdzie bialka serwatkowe takze sa oddzielane. w ogole sery podpuszczowe sa ok ze wzgleduu na ogromne ilosci wapnia, z tym ze na redukcji nie objadalbym sie nimi ze wzg ze sa zwykle bardzo slone. jesli chodzi o to ktore sery z [...]
[...] łysienia, dobra masa, słaba rzeźba. Po dwóch cyklach 100xmeta, 100xstano, cel 1. siła, 2. jeszcze więcej masy. Wymiarów nie mierzę, ale solidne. Siłowo gorzej. Dieta jajka, sery, jajka, sery, jajka, sery i tak do wyżygania no to skoro już tu jesteśmy co radzicie: -12xprolo e6d -10xprolo e7d + 100 meta -10z omo e7d + 100 meta jakkolwiek dziwnie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Jak chcesz możliwie jak najwięcej urosnąć, to spróbuj: 1. Nie palić w ogóle fajek. 2. Nie pić wcale alkoholu przed 16 lub przed 17 rokiem życia. 3. Jeść nabiał, np. sery białe, sery żółte (cena od 18 - 20 zł/kg lub więcej), kefiry. Najlepiej dobre jakościowo sery żółte. 4. Postaraj się wysypiać gdyż to w czasie snu się rośnie - śpij conajmniej 8 [...]
[...] to dosłownie j**ie ! Nie myślcie że ten zapach to nie świeże mięso bo zapach nie świeżego mięsa pachnie inaczej a to jest ewidentnie naładowane paszami ... jest to przykre bo nie wiadomo co tu jeść sery hehe sery żeby to były sery to jest jakaś mamałyga a nie ser (chodzi mi o twaróg) Zmieniony przez - mateusz-gr w dniu 2013-02-27 11:28:26
[...] fosforowo aktywnych oraz ATP. Białko z podrobów wykorzystywane jest przez organizm w blisko 80%. Na optymalnym kulturystycznym talerzu powinny również zagościć tłuste żółte sery, bogate w wapń, witaminy z grupy B, wit. K2, wit. A oraz wit. D. Ser żółty zawiera znaczne ilości antyoksydantów np. kwas linolowy (tzw. CLA) wykazujący dużą aktywność [...]
[...] wołowina, a także podroby, zwłaszcza wątróbka (nie częściej niż 1 - 2 x w tygodniu) Nabiał i jaja Złe: Sery topione, serki homogenizowane smakowe, jogurty owocowe, desery na bezie nabiału, produkty mleczne z dodatkiem tłuszczów roślinnych, produkty mleczne odtłuszczone i opisane jako „light”, serwatka w proszku (suszona / słodka serwatka) [...]
"SERY PLEŚNIOWE Sery pleśniowe mogą mieć różną konsystencję i wygląd. Zaliczane są do nich te białe o aksamitnej skórce takie jak camembert czy brie oraz te kruche i pikantne z żyłkami niebieskiej lub zielonkawej pleśni roquefort czy gorgonzola. Dojrzewają one krótko, bo ok. 2-6 tygodni. Choć nazwa pleśń raczej większości z nas nie kojarzy się z [...]
[...] bez dodatku soli) - lizaki bez cukru - guma do żucia bez cukru - twarde cukierki bez cukru - owoce - warzywa - pestki dyni - pestki slonecznika - oliwki czarne i zielone - sery i prod. mleczne niskotluszczowe Jeśli poczujesz glod miedzy glownymi posilkami nie ma rady musisz sięgnąć po przekąskę. Mimo tego, że można, proponuję je ograniczać. Nie [...]
[...] centralny układ nerwowy, przez co zmniejsza napięcie nerwowe i podatność na stres, działa więc uspokajająco i relaksująco. Najwięcej tryptofanu zawierają soja, kasza manna, sery żółte); KWAS GLUTAMINOWY przekształca się w GABA (gamma-aminobutric acid).Wywołuje podobny efekt co serotonina. Dopamina i serotonina to substancje neuroprzekaźnikowe, [...]
[...] gumę, a smakiem zjełczały olej. Spostrzeżenia nie są zaskoczeniem dla każdego, kto stara się jeść dużo nabiału. Wyniki krakowskiej inspekcji i tak pokazały, że małopolskie sery są nieco lepszej jakości niż podobne wyroby w pozostałych regionach kraju - zbiorcze dane pokazywały, że połowa białego sera nie miała prawa trafić na sklepowe półki. W [...]
[...] wywoływać zaburzenia metabolizmu wapnia i fluoru w tkance kostnej. Źródła Szczególnie bogate w molibden jest ziarno pełne, ryż naturalny, nasiona roślin strąkowych, mleko i sery, zielone warzywa liściaste, jarzyny, mięso i podroby Dzienne zapotrzebowanie Zapotrzebowanie dobowe na molibden wynosi 0,15 - 0,5 mg. W pożywieniu dostarczamy do [...]
[...] wywoływać zaburzenia metabolizmu wapnia i fluoru w tkance kostnej. Źródła: Szczególnie bogate w molibden jest ziarno pełne, ryż naturalny, nasiona roślin strąkowych, mleko i sery, zielone warzywa liściaste, jarzyny, mięso i podroby. Dzienne zapotrzebowanie: Zapotrzebowanie dobowe na molibden wynosi 0,15 - 0,5 mg. W pożywieniu dostarczamy do [...]
[...] wielu warzyw, owoców, orzechów, nasion, zbóż, ryb a niekiedy nawet jajek oraz mięsa pisze się i mówi bardzo dużo, o tyle o serach próżno szukać takich wzmianek. Tymczasem sery, a zwłaszcza te pleśniowe stanowić mogą wartościowy element diety. Dostarczają związki korzystnie wpływające na nasze zdrowie i chroniące przed rozwojem niektórych [...]