Zalezy od celów diety i jakości w/w produktów, ser żółty ok a jeszcze lepiej jakby to były sery twarde np parmezan, no i trzeba uważać by to nie był wyrób seropodobny, lody tez są różne.
[...] wegle albo dodaj do pozostalych posilkow, albo stworz z posilku nr II normalny pelnowartosciowy posilek. i zdecydowanie popracuj nad zrodlami tluszczu, poniewaz oliwa, zoltko jaja i troche z kakaa to stanowczo za malo. pomysl nad dodatkiem tlustych mies, orzechow, moze jakies awokado, dobrej jakosci tluste sery, np. parmezan, mozarrella...
[...] Ale sądzę, że niejeden klient uświadomiony, że np. taki "serek" to złe tłuszcze, wolałby zapłacić nawet 50gr więcej i kupić do tej buły normalny ser. Co z tego, że oni te sery od kogoś kupują? Wszystko kupują, wszystkie półprodukty - ale myślisz, że oni nie wiedzą, co robią? Doskonale wiedzą, po prostu przez nieświadomość klientów taki szajs [...]
[...] bardzo rozumiem w czym problem ;-) Naleśniki są ok, jeśłi nie będziesz ich robił z mąki pszennej, oczyszczonej, w dziale kuchnia znajdziesz przepisy. Chcesz popijać kakao do naleśników? Wlicz w bilans ale mleko to nie jest coś co w diecie jest potrzebne. Osobiście używam tylko do kawy. Jak chcesz nabiał - to mozarella, sery dojrzewajace, twaróg.
w/w składniki jak najbardziej się nadają do diety, co do ryb staraj się wybierać takie które są łowione a nie np chodowlane jak panga, dorsz mintaj jak najbardziej. Co do nabiału dobrze jest wybierać produkty fermentowane jak jogurty kefiry zamiast mleka, tak samo jak sery to zamaist żóltego lepiej mozarelle.
Biedra (kura i indyk - najlepiej smakujące, sery różnej maści, ryby "swieże", królik, warzywa i owoce - dość duży wybór i dobre ceny) Kaufland (ryże i kasze - bardzo duży wybór, owoce i warzywa -największy wybór, serki wiejskie - najtańsze) Lidl (owoce i warzywa, kefiry, makaron) Intermarche (wołowina, rzadziej warzywa i owoce), woda [...]
[...] (pełno cukru), błyskawiczne płatki jak i odtłuszczony nabiał. Nie jestem zwolennikiem serka wiejskiego (ubogi odżywczo produkt) i strasznie niski indeks sytości. Celuj w sery podpuszczkowe, napoje fermentowane mleczne (źródło żywych kultur bakterii). Warzywa dostarczaj w każdym posiłku (różnokolorowe) najlepiej w towarzystwie tłuszczy, tym [...]
[...] jedynie świeże, opcjonalnie mrożone, źródło DHA i EPA. Serek wiejski generalnie jest ubogi odżywczo. Co do nabiału - lepiej stawiać na mleczne napoje fermentowane czy sery miękkie (bogatsze odżywczo). Sporo mleka jak i owsianych, co to za forma posiłku 5? Jak wygląda kwestia warzyw? Skoro jesteś 8 miesięcy na redukcji - to warto [...]
Zdecydowanie lepiej bowiem zrezygnowałbym z tak dużej ilości mleka. Prawie 0,5L na dzień to wybitnie dużo. Sery gouda jako rekreacyjny produkt - nie jako stały element diety. Jak wygląda kwestia warzyw? DHA i EPA uzupełniał tłustą rybą 2-3 razy w tyg.
no ale np taka pierś z kurczaka 14zł kilogram no to dla jednej osoby wystarczy na no nawet i ten tydzień,twarogi,sery,makarony,ryż,jajka tam w domu zazyczaj są więc nie musiałbym kupywać i z 1litr mleka co drugi dzień paczka ryżu za 3-4zł starczy na 2 dni bo są 4 porcje 100g,pieczywa pełnoziarniste.no dobra to nawet te 350zł coś by zmieniło ? w [...]
[...] 1,5h 40-50 minut aeroby, później siłowo 30-40 minut. Jedzenie chude ale też nieregularne, więc z dietą słabo. Najczęściej: śniadanie - 8:00 (jajka/ciemne pieczywo/białe sery/warzywa itp) drugie śniadanie - ok 12:00 (jakieś owoce) obiad - 15:00 (mięsko i warzywa) kolacja - 19:00 (cokolwiek ale w małych ilościach - wiejski) Zero doświadczenia [...]
Rozumiem oczywiście. Od ponad pol roku nie tykam nic nie zdrowego a raczej nic co nie ma dobrego zrodla makro, nawey takie pasztety konserwy sery zolte ktore jadlem na potęgę teraz po prostu nie podejda mi nie ze względów smakowych tylko psychicznych ze tak powiem
vitamina d jajka, pełne mleko i produkty mleczne, oleje roślinne, wątroba, sery dojrzewające. Węgorz świeży 1200 IU/100 g Śledź w oleju 808 IU/100 g Gotowany/pieczony łosoś 540 IU/100 g Śledź marynowany 480 IU/100 g Ryby z puszki (tuńczyk, sardynki) 200 IU/100 g Kaszki mleczno-ryżowe, mleczno-zbożowe 160-480 IU, tj. ok. 64-80/100 ml [...]
[...] białkowej(+ ten jogurt czy mleko) i będzie już lepiej. 5. Z tego wszystkiego co wymieniasz bogaty i stosunkowo bogaty w białko będzie tylko twaróg i serek wiejski, białko z reszty oczywiście wliczasz, ale nie traktuj tego jako podstawowych źródeł tego składnika. Dobrym źródłem białka(i tłuszczu) będą wszystkie sery - żółte, czy mozzarella.