[...] niestety ma w poważaniu taką aktywność, potem wpadło jeszcze 15min. na skakance i 20min. na orbi. Wieczorem wpadli goście %% %-) było mnóstwo jedzenia - żeberka, pizza, sery, sałatki.... coś tam zjadłam, ale bez szału, już nie zdarza mi się rzucać na żarcie. Odkąd nie liczę kcal żyje mi się łatwiej i lżej. Waga stabilnie w okolicach 58kg. [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] pomoże: Następnie podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] ważny jest również podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] dobrze :) coś tam poczułam, ale to nic w porównaniu do tego co było. Tak trzymać! :) Dieta: 1700kcal śniadanie: owsianka obiad: sushi z łososiem, jabłko kolacja: pieczywo, sery warzywa dostałam działkowe skarby: dynie, cukinie, natkę pietruszki, maliny i inne cuda :) nic tylko jeść i niczego nie zmarnować w niektórych miejscach mówimy o [...]
[...] Następnie odpowiednio podzielić kalorie: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] Podział kalorii powinien wyglądać tak: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Cześć! Jeżeli chodzi o zapotrzebowanie kaloryczne, to zerknij na poniższy artykuł: Natomiast jeżeli chodzi o trening to na początek najlepszym planem będzie FBW wykonywany 3 razy w tygodniu (Twój wynik w wyciskaniu niewiele mi mówi). Poniżej możesz znaleźć artykuły opisujące ten typ treningu oraz mające przykładowe plany w sobie: [...]
Makaron z brokułem i kurczakiem, "wzmocniony" pulled porkiem /SFD/2020/10/7/4016badc3eba4d09895ee754d017b934.jpg Kanapka z pulled porkiem i warzywka /SFD/2020/10/7/d48596bffaac4176a976bd9eb6e19ef4.jpg /SFD/2020/10/7/4bd2771095cf43c68a7d46dd0770dc9f.jpg Sery i warzywa /SFD/2020/10/7/68bb81af9cdf441db7f2af2a21de8d71.jpg Pulpety z indyka, pomijając [...]
Cieszę się, że są chętni do zaglądania :-) Pozaglądacie to mnie poznacie :-P Trochę wczoraj i dziś Makaron z brokułem i kurczakiem, "wzmocniony" pulled porkiem /SFD/2020/10/7/4016badc3eba4d09895ee754d017b934.jpg Kanapka z pulled porkiem i warzywka /SFD/2020/10/7/d48596bffaac4176a976bd9eb6e19ef4.jpg [...]
Co prawda nie jest to 0kcal, ale 0 fat. w Aldim są dwa sery pleśniowe po 0fat, 0ww i 30coś białka... oraz piórko pakowane po 225g ser. te miałeś na myśli? bo obszukałem wszystkie lodówki w swoim aldim i żadnego 225g nie znalazłem, jedynie ten 29g białka, 0,5g tłuszczu ale pakowany 115g był oprócz tego jeszcze jeden lub dwa rodzaje, ale tamte nie [...]
[...] odżywki WPC. W efekcie nabawiłem się wielu problemów żołądkowych, a nie do końca powiązałem to nie dość, że z odżywką WPC to i żarłem dużo produktów mlecznych (serki, sery itd., itp.). Obecnie skończyły mi się odzywki białkowe i planuję kupić coś nowego. Zauważyłem, że jeden z producentów, u którego składam zamówienia wprowadził protein [...]
jajki i kapusta sałatka z makaronem wjadanie resztek z lodówki sery z warzywkami /SFD/2020/10/6/6b84d203bc9c47c39dc54b544772c0b2.jpg /SFD/2020/10/6/2e27fd5ad5b641318bc9e921d3bb6b71.jpg /SFD/2020/10/6/ea4c8d8946484dc5bb02ec662c4f56d4.jpg /SFD/2020/10/6/7e19c2300a1c43c687215dc179e111d6.jpg
Witam, niektórzy mogą mnie kojarzyć z forum %-) :-P od lat aktywny, od jeszcze większej ilości lat bierny użytkownik forum. Z zamiarem założenia dziennika nosiłem się długo, bo w sumie nic ciekawego nie gotuję (szczególnie w ostatnim czasie), a już w ogóle kiepsko mi idzie fotografowanie jedzenia :-D Na co dzień powtarzalność i standardy, ale od [...]
Co prawda nie jest to 0kcal, ale 0 fat. w Aldim są dwa sery pleśniowe po 0fat, 0ww i 30coś białka... oraz piórko pakowane po 225g ser. te miałeś na myśli? bo obszukałem wszystkie lodówki w swoim aldim i żadnego 225g nie znalazłem, jedynie ten 29g białka, 0,5g tłuszczu ale pakowany 115g był oprócz tego jeszcze jeden lub dwa rodzaje, ale tamte nie [...]
[...] odpowiednio podzielone te kalorie: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] bedzie. Sa w ogole jacys ludzie ktorzy buduja na tluszczach miesnie ? Bo cos zadnego dzienniku nie widze zeby sie to udawało :P I jak bede mial jesc te 300g tl, to najlepiej niech 100g idzie z orzechow, 100g zwierzecego(sery masla smalce jajka miesa) i 100g z oleji oliwa rzepak, lniany ? Zmieniony przez - Denzzor w dniu 2020-10-05 12:24:12
Ja sobie robiłam na wczoraj taki sos ala mac and cheese na bazie dyni. Taką papkę z dyni podlałam śmietaną i wodą żeby było trochę rzadsze i dodałam dwa starte sery. I to już jest pychotka a mężu miał do tego kurczaka podsmażanego na boczku i te skwarki fajnie pasowały :D Gdzieś mi się ostatnio przewinęło zdjęcie podobnego dania i myślałam o tym, [...]