[...] to jest tym, że cielę podwaja masę ciała w ciągu 45 dni, człowiek - 180) oraz 6 razy więcej kazeiny niż ma go mleko ludzkie. Białko tworzy w delikatnym żołądku niemowlęcia ser i serwatkę. Ser powstaje z kazeiny, więc w przypadku mleka krowiego jego grudki są znacznie większe niż w przypadku mleka ludzkiego, z powodu tego wiele niemowląt cierpi [...]
[...] to jest tym, że cielę podwaja masę ciała w ciągu 45 dni, człowiek - 180) oraz 6 razy więcej kazeiny niż ma go mleko ludzkie. Białko tworzy w delikatnym żołądku niemowlęcia ser i serwatkę. Ser powstaje z kazeiny, więc w przypadku mleka krowiego jego grudki są znacznie większe niż w przypadku mleka ludzkiego, z powodu tego wiele niemowląt cierpi [...]
[...] Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Technolog żywności i żywienia człowieka, dietetyk, autor wielu publikacji z zakresu właściwości funkcjonalnych białek serwatkowych, entuzjasta zdrowego odżywiania i aktywnego trybu życia. Całkiem niedawno w Polsce rozpoczęła się batalia odnośnie jakości odżywek wysokobiałkowych na [...]
[...] wyższe BV a im wyższe BV tym więcej białka z danego produktu pozostanie w organiźmie i pośrednio przyśpieszy to wzrost mięśni. Tu przykładowe produkty i ich BV Izolat białka serwatki BV 159 Koncentrat białka serwatki BV 104 Laktoalbumina (białko z mleka) BV 104 Białko jaja kurzego BV 88 Kurczak (pierś) [...]
[...] hormonów między innymi testosteronu, hormonu wzrostu bez których niemożliwe byłoby budowanie masy mięśniowej. Są także pomocne w utrzymywaniu dobrej kondycji naszego serca, wpływają korzystnie na nadciśnienie tętnicze, układ nerwowy, wygląd naszej skóry czy włosów oraz są niezbędne w transporcie witamin A, D, E i K. Widząc już, że [...]
[...] olbrzymie jego ilości? Rzeczywistość wygląda tak, że wapń, owszem, spełnia wiele zadań. Odpowiedzialny jest za odpowiednie przewodzenie impulsów nerwowych, prawidłową pracę serca, jest ważnym składnikiem wiążącym komórki w tkankę, oraz odpowiada za mocne kości. Jednak pomimo szerokiego zastosowania wapnia w ludzkim organizmie nie potrzeba go [...]
[...] (czekam na sprostowanie) żadna z firm nie produkuje od początku do końca preparatów białek. Jeżeli chodzi o najbardziej cenione ze względu na skład aminokwasowi białka serwatkowe, to w Polsce chyba tylko jedna firma (w całym artykule nie chcę podawać nazw producentów) produkuje koncentrat białek serwatkowych o zawartości białek serwatkowych [...]
[...] protein stimulates irreversible oxidation. http://www.ajcn.org/content/89/1/161.full po treningu podano odpowiednio dawke 5,10,20 i 40g zawierajaca albuminy jajka po 4h zaobserwowano ze dawka 20g byla najbardziej optymalna kiedy to miedzy 20 a 40g nie bylo znaczacej roznicy ....i wszystko powinno byc jasne. ALe czy na pewno? Czy ilosc bialka ma [...]
[...] białkowo węglowodanowych . W okresie bez treningu należy się oprzeć na białkach wolno i równomiernie trawionych takich jak kazeina ( mleko i przetwory mleczne, głównie ser) lub z odżywek na kazeinie miraceralnej. W okresie około treningowym ektomorficy powinni unikać tłuszczu gdyż spowalnia on wchłanianie składników odżywczych - białek i [...]
[...] -Do każdego posiłku poza około treningowymi(czyli przed i po treningowy posiłek) dodajemy warzywa najlepiej świeże jeżeli nie mamy to mrożone,na samym końcu przetwory (konserwowane) czyli pomidor,sałata,ogórek,kapusta,papryka,(buraki ale nie za często),w surówkach kupowanych trzeba uważać na ilosci tluszczu i cukru Czesto jest dodawany.tak tak [...]
[...] i czyta i widzę same hipotezy bez uzasadnień. A więc mleko było odpowiedzialne za zachowanie i intelekt chłopca (tego nawet nie skomentuję). Nie przejmuj się i jedz ten ser. Jeśli do tej pory ci nie szkodził to po przeczytaniu „mleko białym mordercą" również nie zacznie. Człowiek jest stworzony do picia mleka jednie pochodzącego od człowieka [...]
[...] niż kierować się pogłoskami. Oto kilka najciekawszych kwestii, jakie udało się nam poruszyć: Pyt.: Niektóre publikacje o odżywianiu określają wartość biologiczną (BV) serwatki na 104, jednak wiele reklam suplementów z białka serwatkowego chwali się, że wartości biologiczne tych produktów wynoszą nawet 159. Skąd ta wyraźna rozbieżność? [...]
[...] też duży wplyw zabiegi przedtreningowe.Nalezy pamietac o posilku zlozonym z węglowodanów wolnotrawiących (platki owsiane, kasze) 1h-1,5h przed treningiem oraz pełnego bialka(ser bialy, jajka) w celu zwiększenia poziomu aminokwasów w krwiobiegu.Pomocne mogą być tutaj zestawy wyizolowanych aminokwasów, ktore przyjęte 15 minut przed treningiem [...]
[...] gazy, przykry zapach stolca i inne dolegliwości dość częste dla dzieci karmionych z butelki... W latach trzydziestych dr M.Pottenger przeprowadził dziesięcioletnią obserwację wpływu pasteryzowanego mleka... na grupę dziewięciuset kotów... Kotom dr Pottengera wystarczyły tylko trzy pokolenia, aby ulec degeneracji, objawiającej się [...]
[...] kanapka dostarcza węglowodanów złożonych, białka i warzyw, a oprócz tego wiele satysfakcji z jedzenia. Najlepiej skomponuj ją sam, ze swych ulubionych chudych mięs, chudego sera i niskotłuszczowego sosu. Ta na zdjęciu składa się z bułki sezamowej, 50 g indyka, 2 plastrów chudego sera, ciemnozielonej sałaty, pomidora, cebuli, pasków zielonej [...]
[...] zalewania sie wiec dodalem tylko 200kcal do swojego dziennego zapotrzebowania DT I sniadanie- niestety tryb zycia kaze mi isc na silownie z 2 h po pierwszym posilku omlecik-serniczek :) bialko 15g maslo orzechowe 20g Jaja kurze całe 60g platki ows 50g Mleko spożywcze 2% tłuszczu 150ml Ser twarogowy półtłusty 40g + kanapka z Bułki grahamki 150g [...]
[...] traci zdolność przyswajania wapnia co jest przyczyną powstawania osteroporozy. Odtłuszczając mleko rujnujemy układ kostny. Powinniśmy pić kefiry, jogurty, twaróg oraz żółty ser. (Najlepiej z naturalną zawartością tłuszczów.) Bakterie które są w kwaśnych produktach mlecznych zrobiły to co organizm człowieka czyni dużym zapasem własnych witamin, [...]
[...] na godzinę 10:00, tylko mam problem z tymi posiłkami co kiedy spożywać i w dodatku tak żeby nie było w tym produktów mlecznych, w końcu na kolacje najlepszy jest biały ser no bo kazeina, ale co w moim przypadku ?? No i muszę napisać o czymś co mnie zaciekawiło, gdy piję samo mleko, to mam bóle brzucha i w ogóle, w dodatku pompuje mnie tak [...]
Witam serdecznie, troszkę po macoszemu się ostatnio zająłem moim tematem więc teraz na poważnie. Chcę też przedstawić postępy i moje podejście do kulturystyki. Zacznijmy od ankiety 1. WIEK: 28 2. WAGA: ok. 93 3. WZROST: 177 4. WYMIARY: -biceps:44 -klatka: 115 -udo:65 -talia:85 5. STAŻ NA SIŁOWNI: 3 lata 6. DIETA: -białko: 4 -węglowodany: 6 [...]