Ludzie nauczyli kotów pić mleko, lecz te które nie piją mleka żyją 2 razy dłużej..
Mleko krowie a kobiece różni się zawartością białka. Mleko Krowie zawiera kazeine która,
niezbędna jest do rośnięcia rogów i kopyt, lecz nawet krowa po 6 miesiącach życia nie pije mleka.
Człowiek nie ma kopyt, ani rogów więc że tak powiem po ch*j mu taki nadmiar kazeiny.
Kazeina rozkłada się w organizmie za pomocą podpuszczki. Po 1-2 latach życia, zapotrzebowanie kazeiny jest żadne.
Układ trawienny dziecka nie wydziela już podpuszczki. Wtedy mleko to bardzo ciężko strawny, można nawet powiedzieć że trujący produkt.
Kazeina to innaczej surowiec potrzebny do produkowania kleju organicznego.
Niestrawiona kazeina powoduje powstawanie guzów, kamieni w nerkach, zdeformowane palce.
Wszystkie inne składnki osiadają w tkankach i scięgnach w postaci śluzu.
Jest w niej bardzo dużo bakterii chorobotwórczych. Kazeina również wypłukuje wapń z organizmu.
Mleko od okresu niemowlęcego do starości przez mleko powstaje śluz, dlatego Ci którzy piją mleko
częściej mają przeziębienie, katary, bronchit, a nawet astme i wiele innych dolegliwości.
Mleko jest bardzo szkodliwe, z racji swojich ekologicznych zanieczyszczeń.
Mleko zawiera wapń którym jest promieniotwórczy pierwiastek stront-90.
Jego molekuły są większe w rozmiarach od molekuł wapnia. Kiedy stront-90 dostaje się do organizmu w składzie mleka,
to wypychają z układu kostnego molekuły wapnia!
To rozwiązanie tajemniczej przyczyny dlaczego u ludzi pijących mleko, następuje
powiększenie górnych i dolnych kończyn oraz częste problemy ze stawami kolanowymi i biodrowymi.
Mleko zawiera wapń, ale bardzo więcej wapnia jest w orzechach, kapuście, marchwi, burakach i nasionach maku.
Są w idealnej proporcji z innymi składnikami oraz są łatwo przyswalajne przez organizm.
W mleku są różne tłuszcze zwierzęce powodujące zwiększenie w organizmie ilośći złego cholesterolu.
Dlatego właśnie mleko jest odtłuszczane. Lecz podczas odtłuszczania następuje naruszenie proporcji naturalnych składników.
Zmniejszenie zawartości tłuszczu jest przyczyną zaburzeń równowagi gospodarki fosforowo-wapniowej.
Później organizm traci zdolność przyswajania wapnia co jest przyczyną powstawania osteroporozy.
Odtłuszczając mleko rujnujemy układ kostny.
Powinniśmy pić kefiry, jogurty, twaróg oraz żółty ser. (Najlepiej z naturalną zawartością tłuszczów.)
Bakterie które są w kwaśnych produktach mlecznych zrobiły to co organizm człowieka czyni dużym zapasem własnych witamin, soli mineralnych makro i mikro elementów.
Przyjżyjcie się czy podczas picia mleka nie odczuwanie dolegliwości jelitowych, kataru, rozwonienia, zaparcia,
lub nasilenia bólu w kościach i stawach. Może łapią was często katary, przeziębienia zapalenia płuc i oskrzeli?
Myślę że mleko jest przyczyną chorób jakie spotkały mnie w przyszłości ( zapalenia płuc ).
Zawsze piłem dużo mleka, teraz ograniczyłem to do zera.
Źródła z jakich korzystałem.. Internet, trochę własnych doświadczeń, biblioteka..
Zmieniony przez - Kurcczak w dniu 2010-01-08 15:16:26