[...] http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 Na pewno warto byś dodał tłuste kawałki mięsa (np. schab, karkówka, czy uda z kurczaka), tłustsze ryby. Jeśli chodzi o czas trwania redukcji, po jakimś czasie około 2-3 miesięcy warto wejść na chwilę na zerowy bilans, by [...]
[...] i w ogóle puszkowe rzeczy od czasu do czasu, bazuj na świeżych, w Biedronce teraz można spotkać tuńczyka świeżego, bardzo dobry. Można dodać mięcha jak polędwiczka wieprzowa,schab, czy karkówka od czasu do czasu. Do tego udka z kurczaka, udziec z indyka też dobre mięcho, podroby - wątróbkę widziałam, można też żołądki, czy serduszka. Jak kto [...]
[...] białka, by było warzywa, porcja tłuszczy i porcja węgli. 50g odżywki to dość sporo, proch traktuj jako dodatek np. do omletów, czy placków. Brakuje ryb, innego rodzaju mięcha niż kura - np. podroby, udka, schab, czy dobry kawałek polędwiczki, karkówki. Do tego np. olej kokosowy, lniany, awokado. Urozmaić węgle ryże, kasze, ziemniaki, bataty.
Moja? To nie była krytyka, tylko porada. Skoro pytasz jakie źródła białka jeść zamiast twarogu, to wkleiłem Ci zalecane. Lepsze byłoby każde inne źródło białka ze źródłem węglowodanów i tłuszczów. Masz je wypisane w podanych linkach. W jakim celu mam je wklejać jeszcze tutaj? Jeżeli jednak chcesz to proszę bardzo: Schab, ziemniaki, olej kokosowy. [...]
Karkówkę podałam jako przykład - może byc schab, łopatka, udka z kurczaka, sledz, szprotki, Inne mięsa też, przy czym niestety wołowina jest droga. 2400 to jakos mało.
Tak, codziennie ma być trzymany rozkład makroskładników (jakieś odchyły 5-10 g mogą się porazić, to nie apteka), a dieta ma być urozmaicona, czyli raz łosoś, raz śledź czy makrela, kurczak/indyk/schab, różne źródła ww i tłuszczy. Tłuszczy min 1 g na kg masy ciała, reszta zapotrzebowania z ww.
Tak, codziennie ma być trzymany rozkład makroskładników (jakieś odchyły 5-10 g mogą się porazić, to nie apteka), a dieta ma być urozmaicona, czyli raz łosoś, raz śledź czy makrela, kurczak/indyk/schab, różne źródła ww i tłuszczy. Tłuszczy min 1 g na kg masy ciała, reszta zapotrzebowania z ww. ok ok to juz wiele rozumiem ok ok :) dzieki wielkie :)
[...] są produkty jak najmniej przetworzone, w postaci źródeł składników odżywczych. Wyróżnić tutaj należy: 1. Źródła białka: - pierś z kurczaka, udka, serca, żołądki, wątróbka, schab, szynka, łopatka, ryby, owoce morza, wołowina, dziczyzna, jaja, nabiał, odżywki białkowe. 2. Źródła tłuszczów: - olej kokosowy, szałwia hiszpańska - chia, oliwa z [...]