[...] jeść. Owoce jak najbardziej z węglowodanów ryze,kasze makarony owszem ale sa lepsze źródła węgli. Do tego tłuszcze zdrowe awokado,orzechy warto tez wrzucać tłuste mięsa schab karkówka czy podroby. Ryby tłuste,te chudsze tez. Oleje kokosowe,masło klarowane. No i białko mięso,ryby,podroby,jaja. Teraz kwestia treningu czy będziesz ćwiczyć i [...]
Dideek podsumował to co chciałem napisać w jednym zdaniu. Obetnij z tłuszczy. Zamień schab na białe mięso albo na wolowine i zjedz mniej tych jaj na śniadanie. Warzywa na patelnie jak możesz zamien na świeże, a jak już musisz to wybieraj te gdzie są ziemniaki, brokuły, olej te gdzie jest kukurydza. Obserwuj wagę czy leci i czy nie za szybko. [...]
[...] Co do przygotowania ryżu z podrobami, odwiedz dział kuchania, tam na pewno znajdziesz (a zawsze w przepisie można po prostu kurczaka na to co się ma wymienić) wprowadz też schab,. karkówkę (bywają często za kilogram w biedronce coś około 10zł) po mniej niż 10zł jest "zestaw rosołowy z indyka" bardzo dużo mięsa, można na nim zrobić wywar jak do [...]
Już rozumiem. Ale ktoś, kto tworzył ten produkt w kalkulatorze, musiał chyba faktycznie otoczyć go w oleju, albo oliwie. Bo w piekarniku chyba by tyle nie wyszło. Ale z tą wodą to już rozumiem. A jak robicie z gotowymi produktami kupnymi np. Schab pieczony (w sklepie już kupiony), albo wołowina jak mam ocenić czy jest tłusta czy nie - sam tego [...]
za dużo kurczaka, dorzuć jakieś tłuste mięso typu karkówka, łopatka, schab, golonka, boczek itp. orzechy włoskie spoko, ale urozmaicaj to laskowymi / migdałami.
200 g białka? Zdecydowanie za dużo. Ten schab to sama pieczesz? Czy wędlina? Jak wędlina, to do wywalenia. Dalej za dużo nabiału - te jogurty naturalne to sa zdrowe i odżywcze tylko w reklamach. No i co do bf to strumyk ma rację. A zejscie do 15 % tłuszczu w okresie dojrzewania to strzał w kolano, a raczej w hormony.