[...] rozpuszczalności: bardzo dobra. Użyłem do rozpuszczenia shakera, ale chyba nie był on konieczny. Kilka machnięć i po sprawie. -10/10 4) Gęstość: Hmm, konsystencja trochę rzadka, ale to pewnie kwestia proporcji. 5) Porównanie do produktów rynkowych i ogólna opinia: Białko w porównaniu do innych znanych marek nie odstaje od nich w ogóle. Gdyby [...]
[...] testowałam w formie pitnej, w owsiance , w formie budyniu z kaszą jaglana, oraz w omlecie. najlepiej sprawdził sięjak dla mnie w formie pitnej bo było czuć smak. no i rzadka konsystencja powoduje że do omletów sie raczej te białka nie nadaja.... przy białku np z UNS czy scitec miałam fajny puszysty omlecik, a tutaj naleśnik :D haha 1) [...]
Wszystko rozpuszczałem w wodzie. Jeśli chodzi o gęstość to była ona wszędzie taka sama-rzadka :-) Tak samo rozpuszczalność-wszystkie białka maja idealną :-) 1) Smak: Czekolada 2) Ocena smaku: 7/10 W smaku mało czekoladowe,było tylko czuć lekki posmak więc u mnie to duży minus bo ja lubie mocno czekoladowe białka. 3) Ocena rozpuszczalności: [...]
[...] po prawie roku nieobecności. Jak na pierwszym lockdownie zamknęli mi siłownie, tak przestałam tam bywać. Zakupionym hantelkiem pompowowałam kościstą konczynę górną raczej z rzadka. Ćwiczenia w domu ni cholery mi nie idą. Póki się dało, chodziłam na basen - od zeszłego tygodnia, odkąd ponownie otworzyli staram się napływać na zapas. Dużo chodzę. [...]
[...] na noc. Następnego dnia odlać, opłukać i wrzucić do blendera. Zmiksować dodając twaróg i jajko. Przełożyć do miski i dodać niewielką ilość mąki, jeżeli masa jest zbyt rzadka. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, ja dodałam też trochę kminku. Dodać pokrojoną drobno cebulę. Masę wykładać łyżką na rozgrzaną patelnię formując małe placuszki. [...]
[...] przez około 1 minutę, na koniec doprawić solą oraz pieprzem, odstawić z ognia. • Przełożyć do pojemnika blendera, dodać resztę masła i zmiksować na mus. Masę (będzie dość rzadka) przelać z powrotem do garnka bezpośrednio przez sito (ja nie użylam sita). Następnie rozlać do małych miseczek lub kokilek (zostawić 0,5 cm na wierzchnią warstwę [...]
[...] wiśnie najlepsze Włączyć piekarnik na 160stopni. Chleb rozkruszamy na drobny pył, jaja miksujemy z cukrem na ładną masę. Dodajemy cynamon i mieszamy z chlebem . Masa jest rzadka . Formę wykładamy papierem do pieczenia - forma mała , u mnie tortownica o średnicy 18cm , może być mała keksówka 30cm. Wlewamy ciasto i na to owoce- zatopią się . [...]
[...] mąki bezglutenowej • 55g mąki kukurydzianej • roztrzepane jajo • sczypta soli • 250ml wody WYKONANIE: Połączyć w misce suche składniki, dodaĆ jajko i wodę. Masa ma być dość rzadka. Przelać do miarki kuchennej. Wylać na małą, nieprzywierającą patelnię i ustawić średni płomień. Obracać patelnią by ciasto równo pokryło dno. Smażyć aż brzegi [...]
[...] początek 2 łyżeczki soku cytrynowego i wody, i mieszamy mieszamy. Jeżeli stwierdzimy, że potrzebujemy więcej wody/soku dodajemy, ale po łyżeczce, żeby nie zrobiła się zbyt rzadka. Polewę od razu rozsmarowujemy po cieście i całość wkładamy do lodówki. GOTOWE. Moje ciasto ma: 1340kcal 119g białko 37g tłuszczu 113 węgli Zmieniony przez - liqierek [...]
[...] dodajemy płatki, cynamon i imbir (dwa ostatnie do smaku ale nie bójmy się i sypnijmy więcej ;-) ). Dodajemy odrobinę wody, by konsystencja była bardziej "lejąca" ale nie rzadka. Odstawiamy "ciasto" na jakieś 5min niech płatki wsiąkną wodę. Później dodajemy ocet mieszamy, dodajemy sodę znowu mieszamy. Łyżką nakładamy do foremek i wkładamy do [...]
[...] z pestek winogron 3g (potrzebny tylko do smarowania patelni) - masło klarowane Mlekovita 5g - jabłko 200g - migdały 10g - woda wedle uznania, tak by masa nie była zbyt rzadka - cynamon - słodzik, jeśli ktoś używa CAŁOŚĆ: 545,6kcal 22,4 g białka , 57,3 g węglowodanów, 25,2 g tłuszczy PRZYGOTOWANIE: - robimy masę jak na naleśniki, łącząc [...]
[...] Podsmazyc starta dynie i pociachany jarmuz. Przestudzone polaczyc w misce. Dodac rozbeltane z przyprawani jajka, posiekana pietruszke, soczewice. Masa wychodzi troche rzadka wiec dla zagęszczenia dodac na oko płatkow owsianych. Zapakowac wszystko do formy, wierzch posmarowac tluszczem i piec w 170 stopniach. W zaleznosci jak duzo wyjdzie [...]
[...] do wystygnięcia. Jak ostygną, wciąż w całości miksujemy, ewentualnie można wcześniej wyjąć pestki. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na jednolitą masę. Będzie dość rzadka. Piec w tortownicy o średnicy 20 cm, posmarowanej masłem i wyłożonej pergaminem ok. godziny w temp 190-200 stopni. Robiłam w ogóle bez cukru i miało juz słodkawy [...]
Propozycja na super śniadanko! PLACEK NA SŁODKO Przepis jest bardzo prosty i jego przygotowanie zajmuje 5 min. ;-D Wymieszać ser twarogowy z jajkiem, mąką, cynamonem, odrobiną mleka i migdałami na jednolitą masę. Nie za gęstą, ale też niezbyt rzadką. Gotowe, surowe ciasto przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku ok. 15 min w temperaturze 180 [...]
[...] 5g mąki kokosowej proszek do pieczenia cynamon (opcjonalnie) woda (na oko) - ja dodałam troche za dużo stad te 5 g maki kokosowej. wszystko mieszamy, masa nie moze byc za rzadka bo wyplynie ;-) gofrownice przetralam lekko olejem koko i nagrzałam wlewamy masę i pieczemy po okolo 1-2 min otwieramy gofrownice, zeby nadmiar pary uciek, zamykamy i [...]
A no właśnie, może tu jest pies pogrzebany... Studiuję, w sumie sporo siedzę. Jeżdżę autobusem (przynajmniej nie samochodem @-)), z rzadka przejdę jakiś przystanek, raczej tylko jak mam coś do załatwienia itp. Jak mam okazję, chodzę po schodach, aczkolwiek nie mam ich zbyt wiele ;p Dodatkowych sportów brak.
[...] upust. Po prostu miałem już mocne problemy z krwią w przeszłości przez zaniedbanie tematu. Miałem też zator płuca, więc dmucham teraz na zimne i dbam aby krew była cały czas rzadka. Nie dopuszcze już aby hematokryt przekraczal u mnie 50-51%. Jeśli chodzi o hcg możesz zrobić tak jak napisałeś. A możesz też po prostu zacząć wbijać małe dawki [...]
No u mnie już z poł roku leżą 2 paczki kazeiny z treca i nie wiem do czego ją wykorzystać, bo tak sama to rzyg %-) ja tam uwielbiam, wieczorkiem jak złapie to powolidodawać wody żeby nie była za rzadka i taki budyń z tego zrobić, albo dodać jeszcze chia i wiórków kokosowych
No u mnie już z poł roku leżą 2 paczki kazeiny z treca i nie wiem do czego ją wykorzystać, bo tak sama to rzyg %-) ja tam uwielbiam, wieczorkiem jak złapie to powolidodawać wody żeby nie była za rzadka i taki budyń z tego zrobić, albo dodać jeszcze chia i wiórków kokosowych Popieram!