[...] zatem trzeba cos dorzucic w piatki bo pewnie w te dni cwiczysz takze. polecam lososia albo wedzona makrele. dobre zrodlo bialka, o3 i maja troche kalorii. tunczyka z puszki nie jedz codziennie. swieze ryby lepsze tylko troche drogie. poza tym postaraj sie zeby w kazdym posilku bylo zrodlo bialka pochodzenia zwierzecego a nie samo roslinne.
[...] dziennie. Zbilansowany jadłospis w którym występują głównie takie składniki jak: Ryż, kasze, płatki owsiane, makarony, ziemniaki, pieczywo razowe, jaja, mleko, twaróg, ryby, mięso z kurczaka, wołowina oraz w mniejszym stopniu wieprzowina a także wędliny drobiowe. Ponadto orzechy, migdały, oliwa z oliwek, masło. Oczywiście warzywa i owoce [...]
no do tego też wrzuć tłuste ryby ŚWIEŻE nie wędzone czy puszki. Tylko tyle mogę Ci pomóc reszte podpowiedzą Ci eksperci. Zmieniony przez - koxiq87 w dniu 2013-03-21 12:52:16 Zmieniony przez - koxiq87 w dniu 2013-03-21 12:53:30 Zmieniony przez - koxiq87 w dniu 2013-03-21 12:54:25
Każde inne warzywo będzie dobrym rozwiązaniem. Jedynie uważaj z ilością strączkowych z uwagi na sporą zawartość białek i węglowodanów. Z tańszych źródeł białka serca można zamienić na wątróbkę drobiową lub żołądki. Lub po prostu każde inne mięso, nabiał, jaja, ryby.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] mleka. Źródłem białka jest mięso (nie radziłbym jednak jeść wędlin i kiełbas, podroby typu wątróbka mogą być), jajka, niesłodzony nabiał (dużą zawartość protein ma twaróg), ryby (najlepiej kupować te tłuste, morskie) no i odżywki. Warto też zadbać o odpowiednią podaż tłuszczów, pochodzących przede wszystkim z orzechów, oliwy z oliwek, oleju [...]
[...] się z tym zgodzą), orzechy włoskie, awokado, masło orzechowe Jori Horizon co do węglowodanów, mogą być, ale nie ma moich ulubionych czyli kaszy gryczanej, ziemniaków czy płatków owsianych co do źródła białka, to gdzie są ryby? od czasu do czasu można także włączyć wątróbkę drobiową, wędzoną makrele czy puszkę tuńczyka, serek wiejski itp.
nie będę tu wypisywał ryb z dużą zawartością omega3 jak pstrąg, łosoś bo ich nie jem że względu na cenę :) , ryby dla mnie są źródłem białka i morszczuk, mintaj w zupełności wystarczą na pewno nie skażona chińska panga. a omega3 z tabletek
[...] w miare zdrowo sie odzywiac. wcinaj te platki owsiane (kukurydziane odstaw), chleb postaraj sie zytni razowy, pelnoziarnisty. kielbasa sklepowa to kiepski wybor, miesa w niej malo, w szynce podobnie. biale i zolte sery ok, orzechy (poza ziemnymi), owoce i warzywa jak najbardziej. ryby rowniez sa dobrym produktem o ile nie kupujesz pangi :)
Dieta skrajnie niedoborowa w wapń, wit A, D, K, kwasy omega 3, a mało jest także potasu, wit C i E.... Ryby, warzywa, nabiał, inne mięsa - to jest podstawowy brek w Twojej diecie Poza tym jeśli chcesz poprawić bf to nie faszeruj sięcukrem. jedząc glukozę przed treningiem zmniejszasz spalanie tłuszczu.
[...] miałem ochotę na jeszcze jedno ale trzymałem się założeń szama: tosty z serem ( żółty i mozzarella ,ogórkiem,pomidorem,cebulą ) chese menu ( posiłek w trasie ) ryż,kawałki ryby w sosie śmietankowo koperkowym i brokuły http://i48.tinypic.com/6fqowj.jpg makaron razowy z filetem w sobie słodko kwaśnym http://i48.tinypic.com/c69gg.jpg jeszcze [...]
[...] 2900-3000 Dzień nie treningowe podobnie, z tym że węgli około 170g Między 1 a 3 posiłkiem podjadam jeszcze 30-40g orzechów włoskich. Mięsa różne, schab, piersi, ewentualnie ryby, do tego warzywa prawie do każdego posiłku. Odnosnie supli to jedynie bcaa przed aero na czczo i w gorsze dni jakaś przedtreningówka / kofeina. Na początku maja dorzuce [...]
[...] faceta dużymi ilościami siemienia lnianianego właśnie po to, by spadł mu poziom teścia...z sukcesem... Szkoda, bo siemię lniane jest tanie. chyba jednak będzie trzeba wysupłać więcej kasy i zacząć jeść w większej ilości tłuste ryby morskie (na szczęście również śledź jest bogaty w omega-3, w okolicznej biedzie mogę kupić tę rybkę za 13PLNów)
[...] wielu pakerów. A jeżeli chodzi o rtęć, to właśnie jest jeden z koronnych argumentów za stosowaniem suplementów omega 3. Wprawdzie jej koncentracja w tych suplach jest podobna, jak w mięsie ryb, ale że suple spożywamy w kilkadziesiąt razy mniejszych ilościach, jak ryby, dlatego w tak samo mniejszej proporcji obciążamy nasz organizm rtęcią.