[...] Oczywiście nie lunch i obiad, tylko 5-6 posiłków skomponowanych z tych samych składników w różnych konfiguracjach (trzeba brać z domu na wynos ). Podstawa to białko (mięso, ryby, jaja, szynka) i zielone warzywa liściaste (sałata, brokuły, szpinak, brukselka, różne kapusty - można je mieszać robiąc sałatki), inne warzywa tylko jako dodatek, [...]
[...] zwłaszcza jesli mówisz że się otłuszczasz szybko. Co do oleju to możesz go dodawać np do surówki i płatków. Jedz też np orzechy, które są dobrym źródłem tłuszczu i tłustsze ryby typu łosoś makrela. Na noc wypij odżywkę białkową - czyli zamień miejscami ostatnie 2 posiłki ( najpierw tuńczyk , potem odżywka ). Twój posiłek po treningu jest [...]
zastosuj takie ilosci -B 2,2g/kg(chude mieso i nabial,ryby,jajka -2 zoltka dziennie) -T 1g/kg - ze zdrowych zrodel(olej lniany,oliwa z oliwek) -W -kasze,platki,makarony,ryz,warzywa i troche owocow - ile? zalezy od Twojej aktywnosci i przede wszystkim przemiany materii zacznij od 4g/kg wagi ciala i obserwuj jak waga rosnie powoli i notujesz [...]
[...] 5.Podaj przeciwwskazania medyczne o ile takie są. Brak. 6.Opisz jaką stosowałeś do tego treingu diete-czy stosowałes? Z dieta bylo roznie. Jestem wegetarianinem, ale jem ryby. Glownie sniadanie : musli (175 g) + mleko (500 ml). obiad kotlety sojowe (100g + 200g ryzu), kolacja: dwie puszki tunczyka i z 3 buleczki. Do tego 3 razy dziennie [...]
[...] po prostu nie zdaze albo nie mam ochoty..ale jesli juz jem to zdrowe produkty;) w sensie: omijam biale pieczywo, slodycze, nie pije gazowanych napojow, zamiast miesa jem ryby, jesli wedliny to chude, najczesniej z indyka i tak dalej... OK TO DOBRY START POWIEM SZCZERZE BO JESZ W MIARE OK ALE ZMIENIMY CALA RESZTE - CZYLI NIE REGULARNOSC [...]
[...] a w trzecim - jak w pierwszym. Dozwolone kombinacje białkowo - tłuszczowe - wszystkie surowe warzywa, z wyjątkiem marchwi, buraków, soczewicy, kukurydzy; - wszystkie ryby morskie i słodkowodne, nawet tłuste, z wyłączeniem ryb panierowanych; - wszystkie bez wyjątku rodzaje mięsa i drobiu; - wszystkie rodzaje wędlin, z wyjątkiem białej [...]
Tuńczyk, Twaróg, Jajka, Kurczak, Indyk, Wołowina, Ryby - głowne zrodla bialka w diecie Lepiej zainwestuj w dobra diete, bo bez niej odzywki nic nie dadza, a dieta tez zżera troche kasy WEST HAM UNITED
[...] w końcu to tylko 13 dni. Byłby wstyd gdyby red padł, no nie?? Aha jakim mięsem moge zamienić befsztyk i jaka wage tego miesa ma być, chwilowo zastąpiłem go filetem z chudej ryby, ale urozmaicenie zawsze sie przyda. "Nikt nie czepia się silnych ludzi" Charles Atlas ------------------------------ 2 tygodnie ostrej diety - kwarantanna [...]
[...] Białko:piersi z kurczaka,tuńczyk,twaróg chudy,ser żółty(chudy) jajka,mleko,chude wędliny. Tłuszcze:olej lniany,oliwa z oliwek,olej z nasion winogron(najtanszy),`olej ryby(tunczyk) itp. czyli tłuszcze nienasycone(np. orzeszki fistaszki) Pozdro. ps. jedz 5,6 posiłków dziennie.Zaczynaj od owsianki na mleku.Kończ na tunczyku lub chudym [...]
po treningu mam zakwasy zawsze czy to nie oznacza ze trenig powinien dac efekty? NIE OZNACZA. ZAKWASY TO EFEKT USZKODZEN MIESNI - ALE ZASADA "JAK BOLI TO ROSNIE" (BADZ "JAK CZYJE TO DZIALA") WCALE NIE JEST DOBRA. ale pogadam z trenerem na temat zmiany treningu i tesh nie wiem czy tam mozna te wszystkie ćwiczenia wykonac:\ [...]
[...] drugie sniadanie - kawalek kielbasy lub zoltego sera (ok. 100g) z odrobina warzyw; czasami pol puszki tunczyka w oleju w odrobina smietany. obiad - kawal miecha lub ryby i znow warzywa. kolacja - najczesciej puszka tunczyka lub troche jakiejs chudej wedliny drobiowej, tez z odrobina warzyw. a jak wpadne w "cug", to co chwile do [...]
zdrowych tluszczy? a ryby? nie napisalam tez o oliwce do mieska na obiad. od czasu do czasu zjem tez troche migdalow lub orzechow. poza tym, wlasnie sobie kupilam siemie lniane i jem lyzke dziennie. no mniej wiecej... jakie inne zrodla proponujesz? co do ilosci wegli, ile polecasz? Biniu zaleca poziom ok. 60g dziennie dla "normalnego" [...]
zdrowych tluszczy? a ryby? OK RYBY OK. (BYLEBY BYLO YTEZ TROCHE GLEBINOWYCH ) nie napisalam tez o oliwce do mieska na obiad. TYLKO TAM DAJESZ OLIWE ? I MAM NADZIEJE ZE NIE MOWISZ OTYM ZE NA NIEJ SMAZYSZ... od czasu do czasu zjem tez troche migdalow lub orzechow. OK - POLECAM PODWIZONY POST - ODNOSNIE ZRODEL ZDROWYCH TLUSZCZY. poza tym, wlasnie [...]
[...] ... aptekach (sprawdzja date produkcji - wazne aby byl jak najswiezszy i byl przechowywany w ciemnej butelce i w chlodniczych najlepiej warunkach) w zamian oleju - proponuje ryby glebinowe zawierajace rowniez spore ilosc kw.omega3 ale z najwieksza bodajze iloscia stezenia kwasow DHA i EPA tak waznych dla nas zainteresuj sie takze siemieniem [...]
siemie bym wykluczyl zupelnie; lepiej zjesc ryby i troche orzechow, awokado itd co do ladowania to jak sie dobrze czujesz i nie zaczynasz odkladac tluszczu (przy niezmienionej diecie) to nie ma zadnych powodow zeby je robic; "Everything should be made as simple as possible, but not any simpler." Albert Einstein
Napisz jakim sprzetem dysponujesz w domu. Dieta masowa (bo chyba o taka chodzi) musi skladac sie z minimum 5 posilkow. Bedzie to polaczenie bialka (ryby, mieso drobiowe- piers z indyka) z weglowodanami (proponuje ww pod postacia ryzu ze wzgledu na latwosc przygotowania), ze sladowa iloscia tluszczu. Ilosc kcal jaka jest Ci potrzebna mozna latwo [...]
jeszcze kilka pytanek. po pierwsze, ktore to ryby glebinowe? po drugie, piszesz paleo, ze jezeli nie odkladam tluszczu to nie ma powodu, zeby robic ladowania. dlaczego akurat to ma byc wyznacznikiem? czy odkladanie tluszczu nie oznacza, ze moze za duzo wegli jest w diecie? lub za duzo kalorii? dlaczego ladowanie pomoze? Gosia
hmm wiec... z ww: ryz, kasza, ciemny chleb grooboziarnisty, ciemne makarony...ogolnie wszystko co jest jak najmniej przetworzone z bialka: ryby, ser bialy, produkty mleczne, jajka... z tluszczy: oliwa z oliwek, olej lniany, tluste ryby, orzechy luskane na swiezo ;) a co do rozmieszczenia w ciagu dnia i ilosci, zapraszam do dzialu odzywianie...jest [...]
[...] z produktów zbożowych: pieczywa, płatków, kasz, makaronów, a także z roślin strączkowych, warzyw, owoców i produktów mlecznych. Najlepsze źródła białka to chude mięso, drób, ryby, produkty mleczne (jogurty naturalne, kefiry), jaja i białka jaj oraz proszek proteinowy. Najzdrowsze tłuszcze jednonienasycone występują w oliwie oliwek, oleju [...]