SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ryby

  • Grupy krwi opisy

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    [...] duże ilości mięsa. Ludzie ci mają dość odporny układ pokarmowy, ale niezbyt tolerują zmiany w diecie. Posiadacze tej grupy krwi powinni jeść wołowinę, baraninę, cielęcinę, ryby (takie jak dorsz, halibut, jesiotr, morszczuk, makrela). Zalecane jest także spożywanie czerwonej cebuli, papryki, kalarepy, dyni, brokułów, pietruszki, porów, szpinaku. [...]

    Odpowiedzi: 30 Ilość wyświetleń: 13215 Data: 2010-01-31 20:01:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 10 rad co do odżywiania!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] NA KILOGRAM WAGI CIAŁA Kolejnym ważnym czynnikiem dla przyrostu mięsni jest białko-dostarczone z pożywieniem aminokwasy, pochodzące z kompletnych białek, jak mięso, drób, ryby i produkty mleczne stają się częścią nowej tkanki oraz zapewniają przyrost i regenerację mięśni. Jednak uwaga: Oczywiście białko jest potrzebne do przyrostu, ale jeśli [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 8774 Data: 2008-11-02 09:29:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pancakes) - bez polewy Posiłek potreningowy (węgle + białko) Surge z ryżem, w celu uzupełnienia węgli 60-90 minut po treningu (węgle + białko) Źródła białka: kurczak, ryby, krewetki, chude mięso, Low-Carb Grow Źródła węgli: słodkie ziemniaki, ryz brązowy, pomidory, marchewki, grzyby, kasze (grits) Białko + tłuszcz Źródła białka: każdy [...]

    Odpowiedzi: 69 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-08-03 12:57:19 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Witaminki A-Z

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] ani przez rośliny wyższe, ale tylko przez bakterie, jest witaminą zarówno dla zwierząt jak i roślin. Głównym jej źródłem są produkty zwierzęce, zwłaszcza wątroba i mleko, ryby.W niewielkim stopniu jest tworzona przez bakterie w przewodzie pokarmowym, skąd jest wchłaniana tylko w obecności tzw. czynnika krwiotwórczego wewnętrznego. Wskazania [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8177 Data: 2002-06-05 23:10:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART]Jak zbilansowac dietę redukcyjną by Skalar.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] bądź uzupełnienie cukru w śniadaniu. Źródłami tłuszczów są tłuszcze zwierzęce (w mięsie, żółtkach jaj kurzych, nabiał), roślinne (oliwa z oliwek, olej lniany) oraz tłuszcz z ryby, które różnią się od siebie rodzajem i ilością kwasów tłuszczowych. W to jednak zagłębiać się nie będziemy. Jako źródło białka, i to w każdym posiłku, mogą posłużyć: [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 8245 Data: 2008-06-02 22:43:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Vademecum początkującego adepta CROSSFIT

    Temat
    Strength & Endurance

    [...] zbóż, które zaczęto uprawiać dopiero wiele lat później. To samo tyczy się ziemniaków, czy roślin strączkowych. Według oryginalnej diety dr Cordaina jeść można: - mięso, ryby i owoce morza, - warzywa, owoce, - nasiona, orzechy, - przyprawy, zioła i naturalnie występujące tłuszcze. Zabronione jest natomiast spożywanie: - zbóż (kłania się tak [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 16484 Data: 2016-11-11 09:33:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ale białko powodooje że czujesz się pełniejszy , kiedys byłeś przyzwyczjony do spozywania mnóstwo kalorii , a teraz je ograniczasz ... co jeść ???..chudye sery /białka jaj /ryby / chude mięsa /.. Punkt 3 uMIARKOWANA ILOŚĆ WĘGLOWODANÓW Węglowodany /cukry proste i złożone/ są niezbędnym paliwem dla naszego organizmi ,są głównym, najtańszym i [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-12 17:31:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wywiad z Helio Gracie

    Temat
    Scena MMA i K-1

    [...] na lata z 50-cio latkiem. Nigdy nie miałem złych nawyków, jak palenie papierosów, picie alkoholu, czy podjadanie między posiłkami. Moja dieta również jest przemyślana. Jem ryby, ser (ale nigdy na ciepło), owoce, warzywa i chleb tylko raz dziennie. Nie mieszam różnego rodzaju kasz (lub zbóż) i nie tyje z powodu nadmiaru cukru. Nauczyłem się tego [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 5601 Data: 2005-09-23 16:06:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] to tutaj jest najlepszy moment, gdyż będzie to najlepiej przyswajalny posiłek w ciągu okienka Widzę tutaj warzywa i rośliny nisko błonnikowe, oraz zwierzęce źródło białka ( ryby, jaja, mięso, podroby, przetwory mleczne ). Do tego może być jakaś zielenina typu jarmuż, sałata czy szpinak - dostarczą sporych ilości witamin, a przy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8763 Data: 2018-04-02 08:00:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] razowe - kasza - warzywa i owoce Źródłem białka w moich posiłkach jest: - mięso, głownie pierś z kurczaka, wieprzowina i wołowina - jajka - twaróg półtłusty - biały ser - ryby Źródłem tłuszczy w moich posiłkach jest: - oliwa z oliwek - orzechy uwielbiam je:D - masło - ryby W mojej codziennej diecie znajduje się dużo ryb, piersi z kurczaka, [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2146 Data: 2011-01-11 13:07:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WAKACYJNA REDUKCJA

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    WITAM WSZYSTKI ZAINTERESOWNYCH Z GÓRY PRZEPRASZAM ZA BŁEDY CHCIAŁEM WAM ZAPROPONOWAĆ AKCJE REDUKCJI KTÓROM ZACZELI BYŚMY OD 28 CZERWCA AŻ DO KOŃCA WAKACJI. JEJ ZAŁOŻENIAMI BĘDZIE REDUKCJA TKANKI TŁUSZCZOWEJ PRZY JAK NAJMIEJSZEJ STRACIE MIĘŚNI I WMIARE MOŻLIWOŚCI POPRAWIENIA JAKOŚCI MIĘŚNI. NAJPIERW ZACZNE OD PLANU TRENINGOWEGO PLAN [...]

    Odpowiedzi: 78 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-05-21 20:11:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tzw. hormonów kalcytropowych, związanych z gospodarką wapniową organizmu, tak jak kalcytonina i parathormon. Witamina D3 (cholekalcyferol) pochodzi z dwóch źródeł: pokarmu (ryby, jaja, wątroba, produkty mleczne), z którego zostaje wchłonięta w przewodzie pokarmowym, lub powstaje w skórze pod wpływem promieniowania ultrafioletowego ze światła [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 17495 Data: 2005-06-04 19:46:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Frequently Asked Questions by Si2uiel

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] ostrożnie źródła węglowodanów : płatki i otręby owsiane, kasza gryczana, ziemniaki , brązowy ryż, warzywa. A także białek : piersi z indyka i kurczaka, tuńczyk i inne ryby , białka jaj. Ad4. W diecie kulturystycznej ważne jest nie tylko co i ile jemy ale także kiedy i w jakich porcjach. Nie osiągniemy dobrych rezultatów jeśli swoje dzienne [...]

    Odpowiedzi: 225 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-05-29 21:46:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kilka słów Arnolda o treningu

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    [...] niż trzy dziennie. • Mięso takie jak wołowina czy wieprzowina zawiera duże ilości tłuszczu; zastępuj je jak najczęściej niskotłuszczowymi źródłami białka, jak kurczaki czy ryby. • Desery i dania zawierające przetworzony cukier dostarczają ci dużej ilości kalorii i praktycznie nic więcej; natomiast jarzyny takie jak ziemniaki, brokuły, szparagi [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 5579 Data: 2007-08-05 15:13:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Do poczytania cz.I

    Temat
    Doping

    [...] i staranny sposób przestrzegać ściśle określonych zasad żywieniowych. Dieta powinna charakteryzować się zwiększoną podażą białka zwierzęcego, którego najlepszym źródłem są ryby, chudy drób, chude gatunki mięs oraz niskotłuszczowe produkty mleczne. Dania powinny być w większości gotowane lub przygotowywane na parze. Należy unikać potraw [...]

    Odpowiedzi: 27 Ilość wyświetleń: 5313 Data: 2004-06-28 22:42:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i staranny sposób przestrzegać ściśle określonych zasad żywieniowych. Dieta powinna charakteryzować się zwiększoną podażą białka zwierzęcego, którego najlepszym źródłem są ryby, chudy drób, chude gatunki mięs oraz niskotłuszczowe produkty mleczne. Dania powinny być w większości gotowane lub przygotowywane na parze. Należy unikać potraw [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 2367 Data: 2009-03-12 22:29:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Skladniki mineralne

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Zalecane dzienne spożycie - 700 do 1200 mg ŹRÓDŁA FOSFORU sery podpuszczkowe ok. 500 mg/100g fasola, groch ok. 400 mg/100g sery twarogowe, jaja ok. 200 mg/100g mięso, ryby 150 - 200 mg/100g ciemne pieczywo 100 - 300 mg/100g Fosfor w produktach spożywczych występuje naturalnie, ale może być do nich dodawany jako tzw. substancje dodatkowe [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-04 19:07:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pozytywnie na system nerwowy. (orzechy, ziarna zbóż, czekolada, banany) -Selen wzmacnia odporność organizmu, eliminuje toksyny, reguluję przemianę materii. (chude mięso, ryby, pestki dyni ,brązowy ryż ) -cynk powoduje wzrost wydolności fizycznej, zmniejsza podatność na choroby (czerwone mięso-wołowina, owoce morza, rośliny strączkowe) [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 8659 Data: 2007-12-04 21:07:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie a grupa krwi

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] grupą krwi 0 to intensywne ćwiczenia fizyczne i białko zwierzęce. Jednak sukces w stosowaniu diety typu 0 zależy od tego, czy jesz chude, wolne od chemikaliów mięso, drób i ryby. Źródłem pożywienia przyjaznego dla organizmu człowieka o grupie krwi 0 nie są produkty mleczne i zbożowe. Przy diecie typu 0 w początkowej fazie możesz stracić na [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 17658 Data: 2006-04-29 19:14:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] mięśni. Dobrym źródłem protein są następujące produkty, które powinny się znaleźć w diecie każdego kulturysty czy siłacza (Matt Weik, 2009): • kurczak, • chuda wołowina, • ryby, • produkty mleczne, • indyk, • białka jaj. Należy także pamiętać, że często niemożliwym jest dostarczenie odpowiedniej ilości białka w postaci wyżej wymienionych [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 15493 Data: 2009-06-17 18:23:50 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)